Fixa vanliga Galaxy Note 3-problem och fel [Del 19]

Samsung Galaxy Note 3 är en av de mest populära Android-telefonerna, särskilt i kategorin “phablet”, och har blivit en av de mest berömda och kritiserade enheterna. Det är också en av Samsung-enheter med den längsta serien av problem och lösningar. Men som vad jag alltid säger i mitt inlägg, de flesta problem som skickats till oss av våra läsare resulterade i ren brist på kunskap medan andra från glitches som kunde fixas genom enkel omstart.

Hur som helst, vi är skyldiga att svara på våra läsare, särskilt de som spenderade tid på att skriva långa e-postmeddelanden bara för att förklara deras oro och ge så mycket information som möjligt. Våra svar skulle dock alltid komma i inlägg som detta för att göra dem offentliga så att andra ägare som kan ha samma problem lätt kan komma åt lösningar som vi tillhandahöll.

Vi är alltid öppna för dina e-postmeddelanden, problem och förslag, så om du har några, känn dig gärna e-post till [e-postskyddad] eller så kan du interagera med oss ​​via våra Facebook- och Google+-sidor. Vi kommer att göra vårt bästa för att svara på dina frågor. Vi har dock bara en begäran; ge så mycket information som möjligt så att vi skulle veta hur du kan hjälpa dig bättre. Det är verkligen svårt att tillhandahålla lösningar till ägare vars meddelanden går så här: ” Hej, min telefon fungerar inte. Snälla hjälp mig . ”Jag hoppas att du får poängen.

Rotera automatiskt i anmärkning 3 fungerar inte

F : Hej, jag börjar med att säga att jag älskar min anteckning 3 !!!. Här är mitt problem, skärmen auto rotera fungerar inte korrekt. När den slås på via skärminställningar, roterar den min skärm till liggande läge. När de inte är påslagna roterar mina foton som tas i stående stil till liggande läge när de visas i galleriet. Har denna fråga någonsin tagits upp alls, och finns det en lösning? Tack, Megan .

A : Hej Megan. Har du rotat eller ändrat ROM på din telefon nyligen? Vi märkte att detta problem bara inträffar efter en misslyckad rooting av en Galaxy-enhet. Om du gjorde det, ge mer information särskilt om vissa andra ändringar som gjordes på din telefon innan detta problem inträffade.

 1. Om du inte rotade din telefon är det förmodligen ett fel som kan åtgärdas. Under tiden går du igenom dessa steg för att försöka lösa problemet:
 2. Stäng av Autorotation under dina telefoninställningar genom att gå till Inställningar - Display - Auto Rotation (avmarkerad).
 3. Stäng av enheten och ta bort SIM-kortet och batteriet. Vänta några sekunder innan du sätter in dem igen.
 4. Slå på telefonen igen och kontrollera Autorotation igen.

Du kan välja en fullständig torkning genom att göra fabriksåterställning endast om allt annat misslyckas. Se till att säkerhetskopiera dina data innan du gör det. Kolla in stegen nedan:

 1. Gå till app-lådan
 2. Välj Inställningar
 3. Gå till fliken Allmänt och tryck på den
 4. Välj Säkerhetskopiera och återställ
 5. Du kan läsa varningarna och sedan klicka på Återställ enhet
 6. Klicka på Ta bort alla. Det här steget bör återställa och starta om enheten.

Emoji-problem i anmärkning 3

F : Jag älskar allt som japaner är född och uppvuxen i Japan. Jag märkte nyligen att en av mina vänner skickade några emojis med Galaxy Note 3 och hon berättade att det kan nås på tangentbordet. Jag har ingen aning om hur man gör det. Hahaha. Vad behöver jag göra? Jag har också en anmärkning 3 och jag vill dåligt ha några emojis också! Snälla hjälp. - Leah

A : Hej Leah. Vi är glada att kunna meddela att Google har uppdaterat sin tangentbordsapp genom att lägga till massor av japanska symboler och Emojis samt andra söta nya uttryckssymboler. Följ stegen nedan så att du kan aktivera emojis på ditt tangentbord:

 1. Gå till Inställningar
 2. Välj språk och inmatning
 3. Gå till Inställningar för tangentbord och input och aktivera iWnn IME
 4. Klicka på Inställningssymbol nära iWnn IME- tangentbordet
 5. Aktivera Emoji och japanska under språk
 6. Gå tillbaka till meddelanden
 7. Tryck länge på mellanslagstangenten så att du kan öppna menyn Inmatningsmetod
 8. Välj emoji eller japansk eller någon av dina favoriter

Är min Galaxy Note 3 överhettad?

F : Jag fick min Samsung Note 3 från min son som levererar utomlands. Jag har inga problem med telefonen förrän nyligen att jag märkte att det blir obehagligt varmt att röra vid. Jag har haft det i tre månader och det är den första som jag observerar en sådan fråga. Jag laddade ner några appar nyligen men jag verkar inte komma ihåg vad de är. Nedladdning av dem är de enda ändringarna jag har gjort på telefonen. Jag spelar några spel på det och efter en timme blir telefonen varm. Detta har aldrig hänt förut. Jag märkte också att telefonen verkar ha tappat kraft snabbt nu jämfört med min första användning för 3 månader sedan. Den närmaste butiken i mitt område är cirka 15 mil och jag kan knappt köra just nu på grund av en sjukdom. Finns det något jag kan göra för att lösa problemet? Jag behöver hjälp snälla. Jag heter James .

A : Hej James. Det är bra att du nämnde att den enda förändringen du gjort på din telefon var att ladda ner några appar. Antagande att din hårdvara är okej, någon av de appar du laddade ned kan vara den skyldige. Jag rekommenderar att du begränsar dina alternativ för vilken app du vill ta bort från din enhet genom att göra en lista över appar som fanns när du fick not 3. Det skulle säga att de återstående apparna kan behöva avinstalleras helt.

Så här tar du bort dem:

 1. Gå till Meny och välj Inställningar
 2. Klicka på Allmänt och välj Applikationshanterare
 3. Dra över till alla
 4. Välj appen du vill ta bort
 5. Klicka på Avinstallera
 6. Välj Ok

Men efter att du avinstallerat dem och problemet fortsätter föreslår jag att du tar bort cache-partition. Detta steg används om en användare inte vill utplåna allt på enheten genom att göra en fabriksåterställning . Att torka av cache-partitionen tar bara bort de tillfälliga applikationerna och applikationsfilerna utan att påverka andra användardatafiler.

 1. Stäng av mobilen
 2. Gå till återställningsläge genom att trycka på knapparna Volym upp, hem och ström . När telefonen vibrerar, släpp strömbrytaren men fortsätt att hålla in både Volume Up och Home- tangenterna.
 3. Skärmen för Android-systemåterställning kommer att visas och det är ditt tips om att släppa volym upp- och hemknapparna.
 4. Tryck på Volym ned- knappen för att välja "torka" cache-partition.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja och bearbeta ”torkning” av cache-partitionen
 6. Telefonen kommer sedan att markera omstart av systemet nu, så tryck på strömbrytaren för att starta om enheten
 7. När telefonen har startat om, kolla igen under Inställningar - Allmänt - Batteri - Appar för att se vilka appar som använder mer ström
 8. Du kanske också vill kontrollera vilka appar som förmodligen orsakar problemet när Wi-Fi eller data är på genom att gå till Inställningar - Anslutningar - Datanvändning

Dessa steg är avsedda för en firmwareproblem. Om de inte löser problemet, betyder det att din maskinvara är defekt och du kanske vill att en tekniker ska kontrollera det.

Kan inte använda anmärkning 3 i USA på grund av regionlås

F : Min son som arbetar för flygvapnet och är baserad i Tyskland gav mig nyligen sin Samsung Galaxy Note 3. Jag älskar utseendet på telefonen, speciellt är det fantastiska stora skärmstorlek. Jag kan dock inte tycka att det ska fungera i Texas även efter att jag provat olika SIM-kort från minst 3 transportörer. Min son sa att telefonen fungerar när han skickade den till mig. Är det något jag saknar här? Jag kan inte vänta med att använda den här telefonen! Skicka mig ett e-postmeddelande om hur du åtgärdar detta. Tack. Stephanie

A : Hej Stephanie. Din telefon kan vara regionlåst för Europa eller Tyskland, vilket innebär att dess inställningar ännu inte är konfigurerade för att fungera i USA. Detta problem har blivit en bana för många turister runt om i världen.

Antagligen, om din telefon har använts av din son för att ringa medan den var stationerad i Tyskland i minst 5 minuter, skulle den låsa upp den regionala begränsningen där. Tydligen har detta aldrig hänt.

Ett annat alternativ för att låsa upp det är att gå till ett Samsung-servicecenter så att deras tekniker kan ta bort begränsningen. Om detta inte är möjligt i ditt fall är stegen nedan din sista utväg.

 1. Sätt i ett SIM-kort i telefonen. Alla SIM-kort kommer att göra. Det är bra att du sa att du har provat minst tre av dem.
 2. När ett "fönster" visas med alternativet "Lås upp", tryck på "Avvisa" för att hoppa över det.
 3. Ladda ner appen RegionLock Away från Google Play. Utvecklad av, RegionLock Away är tänkt att rensa nätverkssvartlista eller regionlås.
 4. Installera RegionLock Away. Om din telefon ber dig att avmarkera okända källor i Inställningar, gör det.
 5. Efter installationen väljer du "Regionlåsning" i appfönstret.
 6. Starta om telefonen.

Det bör göra det möjligt för din Note 3 att användas över hela världen.

Not 3 fortsätter att starta om

F : Jag märkte nyligen att min Note 3 fortsätter att stänga av och sätta på sig medan den laddas, eller medan jag väntar på att den skulle ladda ner spel från Google Play. Jag köpte den i mars förra året och jag hade inte ett enda problem med det förrän nu. Min son avbröt en gång sina processer medan den laddades och jag tror att det var när jag började märka problemet. Telefonen verkar också ha bromsat lite eftersom det tar lite tid att ladda ner någonting. Till och med när jag spelar spelar telefonen också lite och jag kan inte se ut vad som händer. Jag har satt tillbaka batteriet och micro SD-kortet flera gånger. - John

A : Hej John. Det har gjorts många rapporter från Not 3-användare om deras telefoner som gör en start loop (konstant omstart). Samsung och operatörer har inte kunnat avgöra orsaken till problemet och det verkar som om det inte har gjorts några uppdateringar för att åtgärda detta. Det kan finnas en rad faktorer som kan påverka en telefon och orsaka en startögla inklusive falska appar installerade på enheten, felaktiga mikro-SD-kort eller till och med defekt enhetsantenn. En bra uppsättning upplösningssteg beskrivs nedan för att försöka lösa problemet:

 1. Stäng av mobilen
 2. Ta bort batteriet
 3. Koppla ur SD-kortet
 4. Sätt i batteriet
 5. Starta om telefonen
 6. Gå till Meny
 7. Välj Systeminställningar
 8. Klicka på Wi-Fi
 9. Välj Meny
 10. Gå till Avancerat
 11. Avmarkera “Tillåt alltid skanning
 12. Gå tillbaka till hemsidan
 13. Stäng av mobilen
 14. Sätt tillbaka SD-kortet och batteriet
 15. Vänd tillbaka på enheten

Grupp e-post i not 3

F : Hej. Jag jobbar för en välgörenhetsorganisation och mitt jobb innebär att skicka e-post till många människor. Detta görs lätt på en dator men ibland är det svårt att göra allt mitt jobb på kontoret. Jag har nyligen haft en anteckning 3 eftersom jag fick höra att den kan hantera e-post utan problem. Mitt huvudsakliga problem är hur man skickar bulk e-postmeddelanden. Jag är ny med telefonen och har verkligen inte mycket tid att leka med den. Kan du hjälpa? - Jeanne

A : Hej Jeanne. Du har rätt. Din Samsung Galaxy Note 3 kan hantera e-postmeddelanden. Här är stegen för hur du skickar e-postmeddelanden till en grupp människor:

 1. Gå till din startsida och tryck på din e-post-app
 2. Välj Skriv-symbolen
 3. Klicka på Kontakter-ikonen
 4. Gå till grupper
 5. Välj den grupp du vill skicka e-postmeddelandet till
 6. Klicka på Välj alla
 7. Klicka på Klar
 8. Markera fältet Ämne
 9. Ange ett ämne
 10. Klicka på Nästa
 11. Skriv ditt meddelande
 12. Tryck sedan på Skicka-ikonen när du är klar.

Hoppas det här hjälper.

Air View How-Tos

F : Låt mig börja med att säga att jag inte är bra på teknik. Min Samsung Note 3 gavs mig som present till min födelsedag så jag har inget val i frågan. Jag skulle ha föredragit att använda en mer enkel och lättanvänd telefon men jag åtnjuter samtidigt denna fantastiska enhet jag fick. Jag märkte bara en dag när jag var på ett kafé att en dam använde sin anteckning 3 och tittade på något men hon berörde faktiskt inte skärmen när hon bläddrade ner. Är det något jag måste aktivera eller betala för på min Note 3? Jag försökte leta efter den i bruksanvisningen men jag kan inte tycka att hitta något som antyder att bläddra utan att röra vid skärmen. Jag kanske helt enkelt missade ämnet men kan du hjälpa till? Jag vet inte vad jag säger men allt jag vill göra är att bläddra ner på en sida med säga, en bok jag läser utan att röra vid skärmen. - Lester

A: Hej Lester. Du måste leta efter en Note 3-funktion som heter Air View. Den här funktionen låter dig interagera med telefonens skärm utan att röra vid den. Så länge den upptäcker att din S-penna eller fingret svävar över skärmen kommer det att ge dig en uppsättning alternativ som att se en film, förstora webbsidor eller bläddra ner till nästa sida på den ebook du läser. För att aktivera den här funktionen har jag förberett en uppsättning steg nedan för dig.

 1. Klicka på menyikonen på hemskärmen
 2. Gå till Inställningar
 3. Välj Rörelser och gester
 4. Växla luftvy från av till på
 5. Klicka på Hem-knappen för att återgå till Hem-skärmen
 6. Testa det genom att säga, öppna ett e-postmeddelande
 7. Ta ut din S Pen från dess spår
 8. Håll muspennan över ett e-postmeddelande i din inkorg för att förhandsgranska innehållet

Det är allt! Din Air View är nu klar.

Wi-Fi i hemmet är instabilt när du använder anmärkning 3

F : Droid Guy, jag är inte säker på om det här problemet finns på min telefon men jag får nu felet "Din Internetanslutning är instabil" när det är anslutet till min hem router. Jag skulle säga att jag inte har något sådant problem när jag är på väg med min dataplan. Jag har ingen annan telefon för att testa min Wi-Fi-anslutning men ett samtal från min internetleverantör sa att min tjänst med dem fungerar. Jag måste ansluta min telefon till mitt Wi-Fi hemma eftersom jag ibland laddar ner stora e-postfiler och jag vill inte att min dataplan ska nå sin gräns. Hur kan jag ansluta min telefon? - Michelle

A : Hej Michelle. För närvarande kan vi inte peka fingret ännu om problemet är med din telefon eller med ditt hemnätverk. Normalt, om Wi-Fi-anslutningen inte är stabil, visar en enhet ett meddelande om att anslutningen är sådan. Så låt oss göra upplösningsstegen nedan för att försöka lösa problemet:

 1. Gå till Inställningar
 2. Välj Wi-Fi
 3. Tryck länge på den befintliga anslutningen
 4. Klicka på Glöm nätverk
 5. Tryck på menyknappen
 6. Välj Avancerat och se till att Passpoint är inställt på Off. Detta är för att se till att din telefon inte automatiskt ansluter till något tillgängligt nätverk som kan begära mer verifiering.
 7. Stäng av Auto-nätverket genom att avmarkera det.

Dessa steg bör göra din anslutning stabil, förutsatt att din router och internetanslutning fungerar bra.

Det skulle också hjälpa dig att begränsa problemet om du kontaktar din routertillverkare för hjälp, särskilt för att kontrollera om det sänder i ett tydligt spektrum. Wi-Fi-signaler är känsliga för störningar som mikrovågor eller trådlösa hemtelefoner. Om du tror att ditt område påverkas av störningar kan du prova att använda frekvensen 5 Ghz istället för 2, 5 Ghz.

Håll också din enhet och router i en tydlig siktlinje eftersom väggar och annan elektronik kan minska radioeffekten från routern kraftigt.

Foton är skadade av anmärkning 3

F : Hej Droid kille, jag kom precis från en 3-dagars semester och jag märkte att fotona på min Note 3 inte är så de ska vara. Jag vet ingenting om datorer eller telefoner så detta kom verkligen som en chock och en stor besvikelse. Jag vill skriva ut några av mina foton, men just nu, när jag öppnar mitt galleri, allt jag kan se är namnen på foton och det finns en sprickliknande sak på var och en av dem. Jag fick höra att mitt SD-kort kan ha skadats men jag kan berätta om att ha kontrollerat mina bilder på hemvägen och de var bra.

Jag vill verkligen föra tillbaka de här fotona, du vet. Det är glada minnen och jag tänkte bevara dem. Finns det ett sätt för mig att flytta de aktuella fotona jag har till min dator så att jag kan spara dem? Jag ska ännu inte ha någon att kontrollera min telefon för fel men jag dör verkligen varje gång jag kommer ihåg att de kommer att försvinna. - Jessica

A : Hej Jessica. Du kan ha rätt. Micro SD-kortet på din telefon är troligt felaktigt eller så kan fotona vara skadade. Jag vill inte sätta felaktiga förväntningar här. Det finns en stor chans att du redan har tappat de fotona. Tyvärr finns det inget mer vi kan göra om det händer, men du kan gå framåt för att förhindra att detta händer igen.

Det kan finnas några orsaker till att ett SD-kort kan bli skadat. Ibland är det en inneboende defekt på själva kortet, medan det ibland är en dålig partition på kortet. I vissa sällsynta fall är det ett korrupt telefonoperativsystem som är den skyldige. Låt oss nu anta att dina data går förlorade. Om du kan acceptera det kan du gå vidare och göra de åtgärder jag ska ge dig.

Det första du ska göra är att formatera ditt SD-kort i FAT32-filsystemet med din dator. Detta borde utplåna allt men också uppdatera själva kortet. Det är också en bra idé att rensa cache och data för din Galleri-app genom att gå till Inställningar> Programhanterare> Gå till önskad app genom att välja rätt flik ovanpå - välj både Rensa cache och Rensa data.

Dessa steg tillsammans med formatering av SD-kortet bör lösa problemet, men om problemet fortsätter kan du prova att använda ett annat SD-kort, helst av olika märken. Om problemet inträffar igen, måste det vara din Note 3 som orsakar det så få en ersättning från din transportör eller återförsäljare.

Bluetooth på Obs 3 fungerar inte

F : Jag har ett Bluetooth-headset som jag vill ansluta till min Note 3 men det verkar inte kunna upptäcka det. Jag har inte kontrollerat alla Bluetooth-inställningar. Finns det något annat att göra, eller antyder detta att headsetet är defekt? Jag har fortfarande en garanti på det så jag kan få den bytas ut vid behov. - Lucille

A : Hej Lucille. Kollade du handboken för ditt headset för att se om det är kompatibelt med din Note 3? Bluetooth-protokollet som används av Samsung-enheter inklusive din Note 3 är Bluetooth 4.0 och det bör vara kompatibelt med A2DP, AVRCP, GOEP, HFP, HID, HSP, MAP, OPP och PBAP. Om ditt headset inte stöder något av dessa, få ett annat.

Eftersom du sa att du har kontrollerat alla inställningar antar jag att du också försäkrade att båda enheterna var på när du försökte ansluta dem. Ibland glömmer man ofta detta enkla steg för att lösa problemet.

Om både headsetet och Obs 3 är kompatibla och problemet fortsätter kanske du vill göra en mjuk återställning på din enhet. Kom ihåg att en mjuk återställning kommer bara att ta bort tillfälliga filer så att du inte behöver oroa dig för att förlora dina filer och data. För att göra detta, följ dessa:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren, tryck på Ström av och tryck sedan på OK för att stänga av telefonen.
 2. Ta bort batteriet. Sätt tillbaka batteriet efter 30 sekunder.
 3. Tryck och håll ned strömbrytaren för att slå på din Samsung Galaxy Note 3 igen.
 4. Testa din enhet för att se om problemet är löst.
 5. Ta bort parningen och koppla ihop båda enheterna igen för att uppdatera anslutningen

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina e-postmeddelanden. Skicka e-post till oss när som helst. Vi läser varje e-postmeddelande men kan inte garantera ett svar. Slutligen, om vi kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner eller besöka vår felsökningssida. Tack.