Fixa Samsung Galaxy S10 Plus som håller på att förlora signalen

När det gäller trådlösa anslutningar är signal allt. Vi har fått klagomål från vissa Samsung Galaxy S10 Plus-ägare som rapporterade att telefonen fortsätter att förlora signalen och detta resulterar naturligtvis i felmeddelanden eller ett oväntat tappning av samtal. Men så länge din telefon inte har några synliga tecken på fysisk skada, kan detta problem bero på vissa nätverks- eller programvaruproblem.

I det här inlägget kommer jag att gå igenom dig när du felsöker din Galaxy S10 Plus som fortfarande tappar signal. Jag kommer också att dela med dig de procedurer vi har använt för att fixa liknande problem tidigare, eftersom det inte är första gången vi stöter på det här problemet. Så om du är en av ägarna och för närvarande har en enhet som fortsätter att förlora signal, fortsätt att läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig.

Men innan vi faktiskt går vidare till vår felsökning, om du har andra problem med din telefon, kan du besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat några av de vanligaste problemen med den här enheten. Om du behöver mer hjälp med ditt problem, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur du felsöker Galaxy S10 Plus som håller på att förlora signalen

Signalen vi pratar om här är den mobila signalen som gör att din telefon kan använda text- och samtalstjänster. Detta är också samma typ av signal som håller din telefon ansluten till din leverantörs nätverk.

Här är saker du bör göra om din Galaxy S10 Plus har en signalproblem ...

Se till att du befinner dig i ett område som har god täckning

Först och främst, om detta problem också händer med dina andra telefoner, så finns det inga problem med din Samsung Galaxy S10 Plus. Även om det förmodligen är den dyraste telefonen du har just nu, betyder det inte att den ökar den lilla signalen den får från tornet. Nej, det fungerar inte så. Du måste åka till ett område där det finns god täckning så att din telefon får en bra mottagning.

Men om din Galaxy S10 Plus är den med den här typen av problem och dina andra enheter har god mottagning, kan problemet vara med telefonen. Men fråga dig först, "Har problemet hänt sedan dag 1?" Om svaret är ja, är det ingen tvekan om att problemet är med telefonen och det finns ingen anledning att felsöka. Ta bara telefonen tillbaka till butiken och få den ersatt eftersom det uppenbarligen är en hårdvara eller tillverkningsfel. Men om svaret är nej och din telefon faktiskt hade god mottagning innan det här problemet, fortsätt felsökningen.

Fix Gallery har stoppat felet på Samsung Galaxy S10 Plus

Tvinga om starta om din telefon för att fixa telefonen som fortsätter att förlora signalen

Vi vet ännu inte varför detta problem fortsätter att hända. Kanske är det bara på grund av ett fel i systemet som är anledningen till att signalen sjunker intermittent. Så försök att utföra tvingad omstart för att uppdatera telefonens minne och ladda om alla tjänster.

 • Tryck och håll ner volymknappen och strömbrytaren i 10 sekunder eller tills logotypen visas på skärmen.

När din Galaxy S10 Plus har startat om framgångsrikt, fortsätt att använda den, men tänk på att veta när signalen går förlorad. Om problemet emellertid är fixat var det bara till en mindre problem eller systemproblem men det finns ingen garanti att det inte kommer att hända igen. Men om din telefon fortfarande tappar signal efter detta, gå vidare till nästa procedur.

Återställ nätverksinställningar

Tydligen har vi att göra med ett nätverksproblem här och det finns en möjlighet att det bara beror på vissa inställningar som har ändrats. Problemet är med den mobila signalen men vi kan verkligen inte fastställa problemet så det är bättre att använda en mer generell felsökningsprocedur och det är för att återställa alla nätverksinställningar. Så här görs:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps- facket.
 2. Tryck på Inställningar > Allmän hantering > Återställ > Återställ nätverksinställningar .
 3. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR .
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR . När det är klart visas ett bekräftelsefönster.

När denna procedur är klar kommer följande ändringar att ske på din Galaxy S10 Plus:

 • Lagrade Wi-Fi-nätverk raderas .
 • Parade Bluetooth-enheter raderas .
 • Inställningar för bakgrundssynkronisering kommer att aktiveras.
 • Databegränsande inställningar i applikationer som manuellt stängdes av / på av kunden återställs till standardinställningen .
 • Nätverksvalsläget kommer att ställas in på automatiskt .

Endast mobildata lämnas aktiverade efter detta, så om du måste ansluta till WiFi, måste du aktivera den. Men det viktigaste just nu är att ta reda på om din telefon fortfarande tappar signal. Så fortsätt använda det och se om problemet är rätt.

Youtube kraschar hela tiden på Samsung Galaxy S10 Plus

Torka av cache-partitionen för att fixa telefonen som fortsätter att förlora signalen

Om din Galaxy S10 Plus fortfarande tappar signal även efter att du har återställt nätverksinställningarna, måste du radera systemcachen så att den kommer att ersättas med en ny. Ibland skadas systemcachen och när det händer kan många problem uppstå inklusive nätverksproblem. Så här utesluter du denna möjlighet för att torka cache-partitionen på din telefon:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. Släpp alla tre nycklar när Android-logotypen visas.
 4. Ett "Installera systemuppdatering" -meddelande visas i 30 - 60 sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas.
 5. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera torka cache-partitionen .
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen för att markera ja, dem och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras omstart av systemet nu .
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Det tar lite längre tid för dig Galaxy S10 Plus att starta upp efter att du har torkat cache-partitionen, eftersom det skapar nya cacheminne för alla tjänster och funktioner. Men fortsätt med din observation för att veta om enheten fortfarande tappar signal efter att ha utfört den här proceduren eftersom i så fall måste du utföra en huvudåterställning.

Säkerhetskopiera filen och återställ din telefon

Vid denna tidpunkt är det nödvändigt att återställa din telefon för att utesluta alla möjligheter att det bara är en firmwareproblem. En återställning av huvud fixar ofta problem som detta men om din telefon fortfarande tappar signal efter detta kan det vara ett tecken på ett hårdvaruproblem som påverkar din telefonradio.

Se till att skapa en säkerhetskopia av dina filer och data innan återställningen, eftersom de kommer att raderas under processen. Du kan flytta dem till SD-kortet, datorn eller ladda upp dem i molnet. Efter säkerhetskopian tar du bort ditt Google-konto från din enhet så att du inte låses ut efter återställningen. När allt är inställt, följ dessa steg för att utföra Master Reset:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Samsung-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Samsung-referenser för att slutföra återställningen av master.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Installera inte någon app efter återställningen. Istället kan du ställa in telefonen ordentligt och använda den för att ta reda på om den fortfarande tappar signal eftersom i så fall är det dags att du tar den tillbaka till butiken och får den kontrollerad av en tekniker.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook-sida eller följa oss på Twitter.

RELEVANTA POSTER:

 • Fixa Samsung Galaxy S10 Plus som fortsätter att släppa eller blir trög
 • Samsung Galaxy S10 Plus kan inte skicka SMS eller textmeddelanden
 • Kamerans misslyckade fel visas kvar på Samsung Galaxy S10 Plus