Fixa några Samsung Galaxy S6 Edge Plus-problem efter Marshmallow-uppdateringen

Android 6.0.1 #Marshmallow-uppdateringen för #Samsung Galaxy S6 Edge Plus (# S6EdgePlus) har nyligen rullats ut till ägarnas spänning. Det verkar emellertid ha skapat fler problem än någonting annat eftersom kort efter att ägarna installerade det uppstod problem. Vi fick faktiskt många meddelanden från våra läsare som ber om hjälp från oss.

Nedan är bara några av de problem vi fick. Fortsätt läsa för att veta mer om dem samt lära dig sätten att fixa och / eller felsöka dem. Klicka på länken för att hoppa till ett specifikt problem:

 • Edge-funktioner dyker fortfarande upp efter inaktivering
 • Skärmen förblir avstängd när du trycker på hem- och / eller strömknapparna
 • Vissa mottagare i grupptext får tomma rutor, inget meddelande
 • Det går inte att spela musik under samtal
 • Telefonen stannar på 0% även efter 30 minuters laddning
 • “Tyvärr har com.samsung.faceservice stoppat” -fel

Innan du går längre, om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat många problem med S6 Edge +. Hitta problem som liknar din och använd lösningarna vi tillhandahöll. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i detta frågeformulär och tryck på skicka.

Edge-funktioner dyker fortfarande upp efter inaktivering

Problem : Jag har till exempel två separata problem, båda på min skärm. Den första är att jag särskilt inte tycker om kantfunktionerna. Så jag inaktiverade dem alla, men längst till höger ser en kantskärm fortfarande ändå. Det var / är remsan för appar som är helt tom för appar. Jag vill bara inte att den ska fortsätta springa ut ALLTID jag knackar på höger sida.

Min andra fråga är att på NÅGON tangentbord jag försöker använda finns det 3 platser på höger sida av tangentbordet som bara inte fungerar utan mycket hårt arbete från min sida eller inte alls!

Låt mig se om jag kan förklara kort: bokstaven p kommer inte att trycka, x (radera-tangenten) fungerar inte & jag måste lämna nästan helt ut för att skicka något från skärmen, faktiskt titta på hela höger sida INGEN AV HÖGRE sidoknapparna fungerar bra på al! Kan du hjälpa en tjej alls? Tack!

Svar : Alla dessa kantskärmar har PÅ / AV-omkopplaren så att du kan aktivera eller inaktivera dem när som helst. Om de emellertid inte kommer att inaktiveras även om du redan har stängt av dem, måste det vara ett fel, ett fel eller en firmwareproblem. Det är en sak du behöver försöka se om det åtgärdar din oro - torka av cache-partitionen.

Du måste starta upp din telefon och torka av cache-partitionen så att cacheminnet i systemet raderas. För funktioner som inte fungerar som de borde orsakas de ofta av några cachar som skadats. Att ta bort dessa cachar gör att nya filer skapas. Så här torkar du cache-partitionen:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ned följande tre knappar samtidigt: Volym upp-knapp, hemknapp och strömbrytare.
 3. När telefonen vibrerar, släpp strömbrytaren men fortsätt att hålla in Volym upp-knappen och Hem-knappen.
 4. När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du volymupp- och hemtangenterna.
 5. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'torka cache-partition.'
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Efter proceduren kan du försöka inaktivera kanten. Om problemet kvarstår är jag rädd att du inte har andra alternativ än att göra återställning av master och det verkar som att du faktiskt har några firmware-relaterade problem på grund av de andra problem som du berättade för oss. Så jag föreslår att du tar tid på att säkerhetskopiera dina data och sedan göra återställningen.

 1. Säkerhetskopiera alla dina data eller filer.
 2. Ta bort Google-konto.
 3. Frånkoppla skärmens lås.
 4. Stäng av din Samsung Galaxy S6 Edge.
 5. Tryck och håll ner volym upp-, hem- och strömtangenterna tillsammans.
 6. När enheten slås på och visar "Power on logo" släpper du alla tangenter och Android-ikonen visas på skärmen.
 7. Vänta tills skärmen för återställning av Android visas efter cirka 30 sekunder.
 8. Markera alternativet 'torka data / fabriksåterställning' med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 9. Tryck på Vol Down-knappen igen tills alternativet "Ja - ta bort alla användardata" är markerat och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 10. När återställningen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Jag hoppas det här hjälper.

Skärmen förblir avstängd när du trycker på hem- och / eller strömknapparna

Problem : När jag försöker låsa upp skärmen med antingen hemknappen eller strömbrytaren tänds inte skärmen men de andra knapparna tänds. Jag försökte torka av cachen och hjälpte inte. Jag fick också en grön linje som går upp och ner på vänster sida om att det uppenbarligen är hårdvarorelaterat eftersom det också visas när jag stänger av telefonen.

Svar : Baserat på din beskrivning är det förmodligen ett hårdvaruproblem. Jag vet inte vad som hände med din telefon men det verkar som om det är ett resultat av fysiska skador. Du bör få den kontrollerad eftersom det inte finns något vi kan göra åt det.

Vissa mottagare i grupptext får tomma rutor, inget meddelande

Problem : Jag är i ett gruppmeddelande och en av mina vänner får ämnesrader där meddelanden som tas emot från mig och en annan av mina vänner får en tom ruta med ingenting alls. Hjälp! gör mig galen!

Svar : Det här gäller inte din telefon eftersom problemet är i slutet, men ber dem att se till att mobildata är aktiverade i deras enheter. Grupp textning anses redan MMS och mobildata är ett krav.

Det går inte att spela musik under samtal

Problem : Det säger att när jag försöker spela min mp3-musik "inte kan spela under samtal." Jag vet att det var allt bra då jag spelade runt med mina samtalsinställningar prova min musik så det står det. Så jag tror att jag gjorde något för mina samtalsinställningar, jag kan bara inte räkna ut vad det var. All hjälp uppskattas. Tack.

Svar : Tja, återställ bara telefonappen till standardinställningarna genom att följa dessa steg:

 1. Tryck på appar från valfri startsida.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Bläddra till 'APPLICATIONS' och tryck sedan på Application manager.
 4. Dra åt höger till ALL-skärmen.
 5. Bläddra till och tryck på Telefon.
 6. Klicka på Rensa cache.
 7. Klicka på Rensa data och sedan på OK.

Jag hoppas det här hjälper.

Telefonen stannar på 0% även efter 30 minuters laddning

Problem : När jag laddar batteriet i ungefär 30 minuter, men fortfarande 0%, tog jag bort laddningen och laddar, än verkar inte kunna känna igen fingeravtrycket, tills nu kan jag inte komma åt via Google eller fingeravtrycket. Så vad behöver jag göra?

Svar : Om S6 Edge + visar den vanliga laddningsikonen och LED-indikatorn tänds när den är ansluten, finns det en risk att problemet orsakas av appar eller andra firmware-relaterade problem. Prova att starta upp telefonen i säkert läge och anslut den i det läget:

 1. Tryck och håll ned volymknapparna och strömbrytaren i 20 till 30 sekunder.
 2. När du ser Samsung-logotypen släpper du strömbrytaren omedelbart men fortsätter att trycka på Volym ned-knappen.
 3. Telefonen ska fortsätta starta upp och du blir ombedd att låsa upp telefonen som vanligt.
 4. Du vet om telefonen har startats i säkert läge om texten "Säker-läge" visas längst ner till vänster på skärmen.

Om det inte laddas i säkert läge, stäng sedan av det och försök igen och om det fortfarande är nej, behöver du en tekniker för att titta på det.

“Tyvärr har com.samsung.faceservice stoppat” -fel

Problem : Efter att jag installerade den senaste uppdateringen på min telefon. Marshmallow 6.0.1. Varje gång jag använder kamera eller galleri visas detta meddelande: "Tyvärr har com.samsung.faceservice slutat."

Svar : Prova att rensa både cache och data för apperna Camera and Gallery för att se om det gör skillnad. Om inte, försök att ladda ner appen 'Package Disabler Pro' och bara avaktivera com.samsung.faceservice, eller så kan du helt enkelt göra återställning av master.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.