Fixa en iPhone som fortsätter att stänga av och slå på, slumpmässigt startar om problemet

En iPhone som fortsätter att slå på och av eller har slumpmässiga omstartproblem kan ha problem med sin firmware eller det kan vara ett tecken på ett hårdvaruproblem. Många iPhone-användare har faktiskt klagat på det här problemet och vi har redan tagit upp det här problemet flera gånger tidigare. Till gagn för våra läsare som kontaktade oss angående detta problem kommer vi att ta itu med det igen i det här inlägget.

Automatisk slumpmässig omstart framträdde bland symptomen på prestandaförsämring i mobila enheter. Dessa symtom förekommer vanligtvis på gamla enheter, men de kan också uppstå i nya enheter när de utlöses av vissa faktorer som malwares, systembugs, korrupta systemfiler och dåliga appar. Minnerelaterade problem som när telefonens interna minne blir slut hör också till de möjliga triggersna. I värsta fall får telefonen samma symtom på grund av hårdvaruskada. Men innan du rusar till ett servicecenter finns det några användbara tweaks som du kan försöka lösa problemet i slutändan. Känn dig fri att hänvisa till dessa efterföljande lösningar och om ingen av dessa ger lösningen är det när du kan välja service eller iPhone-reparation.

För iPhone-ägare som hittade vår webbplats när du försökte hitta en lösning kan du försöka se om din telefon är en av de enheter vi stöder. Om det är det, besök sedan felsökningssidan för den enheten, bläddra igenom den för att hitta problem som liknar din och känn dig fri att använda våra lösningar och lösningar. Men om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Första lösningen: Tvinga om din iPhone igen.

Glitching-appar, skadade cachar och slumpmässiga firmwarekrascher är vanligtvis de vanliga faktorerna som får enhetssystemet att fungera och bli instabilt. Om det förflutna symptomet inte är så dödligt, kommer det att räcka med att utföra en tvingad omstart. Därför måste detta betraktas som en av de första potentiella lösningarna att tillämpa. Stegen för att tvinga om starta om olika mellan iPhones.

Om du använder en iPhone 8, 8 Plus eller en nyare variant, följ dessa steg för att tvinga omstart:

 1. Tryck och släpp knappen Volym upp.
 2. Tryck sedan på och släpp knappen Volym ned.
 3. Slutligen, håll ner sidoknappen och släpp den sedan när Apple-logotypen visas.

På tidiga iPhones som iPhone 7 och iPhone 7 Plus görs en tvångsstart på detta sätt:

 • Tryck och håll ned volymknappen och strömbrytaren (Sleep / Wake) samtidigt och släpp sedan båda knapparna med Apple-logotypen visas.

Om du använder en tidigare version av iPhone som iPhone 6s, 6s Plus, 6, SE och 5s, görs en tvångsstart på detta sätt:

 • Tryck och håll in både Power (Sleep / Wake) -knappen och Home-knappen i några sekunder och släpp sedan båda knapparna när Apple-logotypen visas på skärmen.

Låt din enhet slutföra uppstart, använd sedan den som du normalt gör för att testa om problemet är borta. Om slumpmässiga omstarter fortfarande inträffar efter att ha gjort detta, gå vidare till nästa lösning.

LÄS Också: Facebook öppnas inte på Apple iPhone XR. Här är fixen.

Andra lösningen: Frigör minne.

Som nämnts tidigare är otillräckligt minne också en av de underliggande orsakerna till problemet. Om du vill utesluta detta hänvisar du till dessa steg för att kontrollera och hantera din iPhone-lagring:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Klicka på iPhone-lagring.

Om tillgängligt lagringsutrymme är betydligt lågt eller mindre än 1 GB, frigör lite utrymme genom att ta bort onödiga filer som gamla meddelanden och oanvända applikationer. Du kan också flytta eller överföra viktigt innehåll till iCloud, iTunes eller andra lagringsmedier. Efter att ha frigjort lite utrymme och slumpmässiga omstarter inte försvann, försök sedan nästa lösning.

Tredje lösningen: Uppdatera dina appar.

Appar som fungerar kan också få din iPhone att uppleva slumpmässiga omstarter. Appar som är benägna att agera upp är vanligtvis de som inte är uppdaterade. Med det sagt kommer installation av väntande appuppdateringar på din iPhone troligen att lösa problemet. Så här är vad du kan försöka göra härnäst:

 1. Klicka för att öppna App Store från din startsida.
 2. Från App Store-skärmen trycker du på Uppdateringar i det nedre avsnittet. Om du gör det visas en lista över appar med väntande uppdateringar.
 3. Klicka på Uppdatera- knappen bredvid en app för att uppdatera enskilda appar.
 4. Klicka på Uppdatera alla för att uppdatera alla appar på en gång.

När du har uppdaterat dina appar bör du starta om telefonen för att tillämpa de senaste programvaruändringarna och appfixerna. Fortsätt använda telefonen om den fortfarande stängs av och slås på efter den. Om slumpmässiga omstarter fortfarande inträffar är det kanske ett utbrett problem och Apple kanske redan har rullat ut en uppdatering för att fixa den.

LÄS Också: Hur man fixar AirDrop som inte fungerar på Apple iPhone XR

Fjärde lösningen: Uppdatera din iPhone-programvara.

Bortsett från appuppdateringar är installation av den senaste iOS-uppdateringen för din iPhone också en potentiell lösning, särskilt om systemfel och malwares är grundorsaken till problemet. Om din iPhone har stabil internetåtkomst, gott om lagringsutrymme och batteritid, kan du implementera OTA-uppdateringar med följande steg:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Klicka på Programuppdatering.

Om en ny iOS-uppdatering är tillgänglig bör en avisering visas. Läs och granska uppdateringsdetaljer och systemkrav. Säkerhetskopiera sedan alla dina viktiga filer till iCloud för förvaring. När din iPhone-säkerhetskopia är säker, följ instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera iOS-uppdateringen.

Starta om din iPhone när uppdateringen är helt installerad. Om du gör det kommer du att säkerställa att alla nya systemändringar tillämpas eller sparas korrekt på din enhet. Omstart hindrar också appar från att fungera efter de nyligen tillämpade systemändringarna.

Femte lösningen: Återställ alla inställningar.

Felkonfigurerade inställningar eller felaktiga konfigurationer kan också få telefonsystemet att fungera felaktigt. Detta är vanligtvis fallet om symptomet började efter installation av nya uppdateringar eller anpassning av dina iPhone-inställningar. För att rensa detta rekommenderas att återställa alla inställningar på din iPhone. Denna återställning påverkar inte några sparade data i det interna minnet, så du behöver inte skapa säkerhetskopior i förväg. Så här görs:

 1. Klicka på Inställningarhemskärmen .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 5. Ange ditt lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Tryck på för att bekräfta att du vill återställa alla inställningar på din iPhone.

Din enhet bör starta om automatiskt när återställningen är klar och laddar sedan upp standardalternativ och originalvärden. För att använda funktioner som är inaktiverade som standard måste du aktivera dem först.

LÄS Också: Hur fixar jag iMessage som inte fungerar på en Apple iPhone XR

Sjätte lösningen: Radera din iPhone och återställ fabriksinställningarna.

Att utföra ovanstående lösningar räcker vanligtvis för att bli av med mindre syndare. Men om din iPhone fortsätter att slå på och av på egen hand, är chansen stor att det fortfarande finns komplexa systemfel. Och det är vad du behöver för att eliminera nästa. Vid detta tillfälle är att utföra en fabriksåterställning nästa alternativ. Detta kommer att radera allt från ditt iPhone-system inklusive komplexa systemfel och skadliga program som orsakar slumpmässiga omstarter. Men innan du fortsätter, säkerhetskopiera alla dina viktiga filer så att du fortfarande skulle kunna återställa dem senare. När säkerhetskopian är säker, följ dessa steg för att fabriksinställa din iPhone genom inställningar:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet att radera allt innehåll och inställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta hela systemåterställning på din iPhone.

Alternativt kan du använda iTunes för att radera din iPhone manuellt och återställa fabriksinställningarna på en dator. Detta kan vara ett bättre alternativ eftersom du inte vet när ditt iPhone-system kraschar och stängs av igen.

Sjunde lösningen: Återställ din iPhone i iTunes.

Om inget annat fungerar kan du återställa iOS-återställning som en av de sista alternativen. Du kan använda iTunes för att återställa din iPhone på en dator. Du kan börja med iTunes-standardåterställningen. Om det fortfarande misslyckades med att lösa problemet kan du fortsätta och återställa din iPhone i återställningsläge. Så här kommer du igång:

 1. Stäng av din iPhone och anslut den sedan till datorn med den Apple-medföljande USB-kabel / Lightning-kabel. Gå sedan in i återställningsläget med följande steg.
 2. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 3. Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned.
 4. Tryck sedan på och håll ned sid / strömknappen tills du ser skärmen Anslut till iTunes . Detta betyder att din iPhone har gått in i återställningsläge.
 5. När du ser alternativet Uppdatera eller Återställ, välj Uppdatera om du vill återställa utan att radera filer. I annat fall klickar du på Återställ för att torka allt från din iPhone.
 6. Om du vill återställa din iPhone från en tidigare iOS-säkerhetskopia klickar du på alternativet Återställ och följ sedan instruktionerna på skärmen för att välja säkerhetskopian som du vill återställa från.

Bortsett från återställningsläget kan du också återställa din iPhone i DFU-läge. DFU eller standarduppdatering av firmwareuppdateringsläge är den djupaste typen av systemåterställning som görs på en iPhone. Det tillåter iTunes att kommunicera med din iPhone utan att aktivera startladdaren, vilket gör det möjligt att reparera dödliga systemfel även om systemet är helt skadat. Du kan se en omfattande guide för hur du utför en återställning av DFU-läge i avsnittet om tutorials för webbplatsen.

Sista utväg: Använd iOS-reparationsverktyg.

I det fall iTunes inte kan stoppa problemet kan man ta till tredjeparts- eller icke-iOS-reparationsprogramvara som kan anses vara de sista alternativen. Du kan välja mellan något av de allmänt använda verktygen för att reparera dödliga systemfel som orsakade att din iPhone slumpmässigt stängs av och kraschar på egen hand. Bland de mest pålitliga verktygen som är utformade för detta ändamål inkluderar Dr. Fone - Reparation, iMyFone iOS-systemåterställning, FonePaw iOS-systemåterställning och Tenorshare Reiboot, för att nämna några. För att mäta effektiviteten hos dessa verktyg hjälper det att läsa tidigare recensioner. Var noga med att välja det verktyg som är kompatibelt med din dator och iOS-version. När du väl har bestämt dig, ladda ner och installera önskad programvara på din dator. Och då kan du börja använda programvaran för att reparera din problematiska iPhone. Anslut bara din iPhone till datorn med den Apple-medföljande Lightning-kabel eller synkroniseringskabel. Öppna sedan reparationsprogramvaran på din dator och vänta tills den synkroniseras med din iPhone. När de synkroniserats kan du använda till givna kommandon och kontroller för att börja reparera din iPhone.

Service / iPhone-reparation

Om slumpmässiga omstarter kvarstår och att din iPhone fortsätter att slå på och av efter att ha tagit slut på alla möjliga lösningar, kan du när som helst besöka det närmaste Apple-auktoriserade servicecentret på din plats. Be en auktoriserad iPhone-tekniker att granska din enhet för indikationer på maskinvaruskada. Din enhet kan ha uppnått någon form av vätskeskada eller fysisk skada från en tidigare vätskeexponering eller oavsiktliga droppolyckor. I så fall behöver din iPhone repareras. Om din iPhone fortfarande täcks av AppleCare-garanti, kontakta din operatör för officiella rekommendationer.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur du fixar din Apple iPhone XR som överhettas
 • Hur man fixar en Apple iPhone XR som är inaktiverad helt, fast på Connect to iTunes-skärmen
 • Hur du fixar dålig Wi-Fi-mottagning eller svag Wi-Fi-signal på din Apple iPhone XR