Fixa en iPad Pro 2020 som inte svarar efter installation av iOS-uppdatering

Det är oundvikligt för vissa enheter att fungera eller sluta fungera efter installation av en uppdatering. Detta är ofta vad som händer med någon enhet när en större systemuppdatering utbyggnad inbäddar vissa tuffa buggar och glitches. Bland de mest utbredda efteruppdateringsproblemen som ägare av iOS-enheter stöter på är slumpmässiga apps-kraschar och felaktiga systemtjänster. Det finns också en tendens att en enhet fastnar eller svarar inte. Uppenbarligen hänförs det största problemet till systemfel eller uppdatering av buggy och anger därför att det är korrigerbart hemma. Nedan beskrivs potentiella lösningar på ett problem som uppdateras efter en iPad Pro 2020-surfplatta. Läs vidare för att lära dig vilka metoder du kan prova på när du hamnar på en iPad som inte svarar efter att du har uppdaterat iOS till den senaste versionen.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta frågor som liknar din och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vår frågeformulär för iPad-frågor och tryck på skicka.

Felsökning Apple iPad Pro som inte svarar efter iOS-uppdatering

Innan felsökning försöker du avgöra om problemet är isolerat till en viss applikation eller inte. Till exempel, om din iPad bara slutar svara när du laddar eller använder en viss applikation, är den appen troligen fel och måste därför fixas. Detta rekommenderas när du utför lösningar för att eliminera fel i appen. Om det råkar påverka hela systemet, är det när du felsöker din enhet. Du kan hänvisa till dessa efterföljande procedurer när du behöver mer hjälp med att fixa en inaktuell iPad Pro från en iOS-uppdatering. Glöm inte att utföra några testkörningar efter att ha utfört varje procedur för att avgöra om problemet är rätt eller inte.

Första lösningen: Rensa alla bakgrundsappar och tvinga sedan om iPad Pro igen.

De första möjliga syndarna som du bör eliminera är falska appar. Appar som lämnades upphängda eller körs i bakgrunden under installationen av iOS-uppdateringen kommer troligen att krascha från den senaste systemövergången. När detta händer finns det en tendens att hela systemet påverkas och därmed slutar iPad själv att svara. För att rensa detta, tvinga stäng eller avsluta alla bakgrundsappar på din iPad Pro med följande steg:

 1. Gå till startskärmen för att komma igång.
 2. Dra sedan upp från botten av skärmen och pausa något i mitten av skärmen.
 3. Dra åt höger eller vänster för att hitta appen som du vill avsluta / avsluta.
 4. Dra sedan upp på appens förhandsvisning för att stänga den.
 5. Följ samma steg för att stänga eller avsluta alla övriga bakgrundsappar.

För att avsluta alla falska appar och tjänster på en gång kan du utföra en tvingad omstart på din iPad Pro. Denna process påverkar inte några sparade data i det interna minnet så att du kan göra det när som helst även utan att säkerhetskopiera nödvändigt innehåll. Så här tvingas du att starta om en iPad Pro 2020-surfplatta:

 1. Tryck snabbt och släpp Volym upp-knappen.
 2. Tryck snabbt och släpp knappen Volym ned.
 3. Tryck sedan ned strömbrytaren tills Apple-logotypen visas.

Låt enheten slutföra sin uppstartssekvens och sedan kan du använda den som du vanligtvis gör för att se om problemet åtgärdas.

LÄS Också: Hur fixar du YouTube-appen som fortsätter kraschar på iPad Pro 2020

Andra lösningen: Installera alla väntande appuppdateringar på din iPad Pro.

Om oseriösa appar eller glitchningar i appen visar sig vara de viktigaste skyldigheterna kommer installering av alla väntande appuppdateringar på din iPad Pro troligen att lösa problemet. Appar som är mer benägna att bli falska är de som inte är uppdaterade. För att säkerställa att detta inte får din iPad Pro att svara, installerar du väntande appuppdateringar genom App Store manuellt med dessa steg:

 1. På Startskärm trycker du på App Store. Detta gör att Apple Store-appen startas.
 2. Bläddra till botten av App Store- skärmen och tryck sedan på Uppdateringar . En lista över appar med väntande uppdateringar visas.
 3. Navigera till listan över appar och tryck sedan på Uppdatera- knappen bredvid appens namn för att installera enskild uppdatering.
 4. Om flera appuppdateringar är tillgängliga trycker du på knappen Uppdatera alla längst upp till höger på skärmen.

Vänta tills dina appar är klar med uppdateringen och starta om din iPad Pro när du är klar för att uppdatera dess interna minne och operativsystem.

Tredje lösningen: Återställ alla inställningar på din iPad Pro.

Återställning av alla inställningar rekommenderas starkt när en enhet plötsligt slutar fungera från en iOS-uppdateringsinstallation. Detta är vanligtvis fallet om den senaste iOS-uppdateringen tenderar att åsidosätta dina enhetsinställningar automatiskt och därmed resulterar i komplexa systemkonflikter. Som direkt lösning på det här problemet återställer du alla inställningar på din iPad Pro för att återställa dess ursprungliga alternativ och värden och på samma sätt eliminera tillhörande inställningsfel. Följ bara dessa steg när du är redo:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner och tryck på Återställ .
 4. Välj Återställ alla inställningar från de angivna alternativen.
 5. Ange ditt lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Slutligen, tryck på alternativet för att bekräfta återställning av alla inställningar.

Efter återställningen, vänta på att din iPad ska starta om sig själv och använd sedan din enhet som du normalt gör för att ta reda på om allt fungerar som avsett.

LÄS Också: Fixa en iPad Pro 2020 som inte laddar ner nya appar från App Store

Fjärde lösningen: Radera din iPad och återställ fabriksinställningarna i iTunes.

Komplexa systemfel inklusive buggar efter uppdatering som inte kunde korrigeras med de tidigare metoderna hanteras vanligtvis av en fullständig återställning av systemet. Detta raderar allt från ditt iPad-system och återställer sedan standardvärdena. Detta påverkar inte någon sparad information på iPad-lagring så att du kan fortsätta med dessa steg även utan att säkra säkerhetskopior till iCloud eller iTunes:

 1. Starta eller öppna iTunes på din dator. Se till att använda den senaste versionen av iTunes-appen på datorn för att undvika systemkonflikter.
 2. Anslut sedan din iPad till datorn med den ursprungliga USB-kabeln medan du håller ner Hem- knappen.
 3. Släpp hemknappen när skärmen Anslut till iTunes visas.
 4. Just nu kommer iTunes att be dig med ett meddelande om att den har upptäckt din iPad i återställningsläge och att du kan återställa enheten. Om du ser det här meddelandet klickar du bara på Återställ iPad- knappen för att aktivera återställningsläget återställning via iTunes.

Följ resten av kommandona på skärmen för att slutföra återställningen av din enhet från den senaste kompatibla säkerhetskopian. Starta sedan om din iPad för att uppdatera dess minne och tillämpa de senaste systemändringarna du har gjort.

Femte lösningen: Sätt din iPad i återställningsläge och återställ iOS i iTunes.

För systemproblem som inte kunde åtgärdas av en fabriksåterställning eller standardåterställning av iTunes kan utförande av mer avancerade iOS-korrigeringar som återställningsläge återställas bland de sista alternativen. Dessa återställningsmetoder resulterar i permanent dataförlust eftersom de påverkar sparade data i enhetens interna minne. När du är redo fortsätter du med dessa steg och börjar återställa din iPad Pro i återställningsläge:

 1. Anslut din iPad Pro till datorn med USB / Lightning-kabeln.
 2. Öppna iTunes på din dator när din iPad är ansluten.
 3. Tryck sedan snabbt på din iPad Pro och släpp knappen Volym upp.
 4. Tryck nu snabbt och släpp knappen Volym upp.
 5. Slutligen håller du ner strömbrytaren tills skärmen för återställningsläge ( Anslut till iTunes- skärmen) visas.

Du ser sedan ett iTunes-meddelande som säger att den har hittat din enhet i återställningsläge. Då kan du använda de givna kommandona och kontrollerna för att återställa din iPad Pro i iTunes.

Sista utväg: DFU-läge återställa din iPad Pro.

DFU- eller Device Firmware Update-läget är det djupaste iOS-tillståndet och det senaste systemreparations- / återställningsalternativet att tänka på när man hanterar envisa systemfel inklusive buggar efter uppdatering. Som en återställningsläge återställer den här processen allt från din iPad-lagring så att säkerhetskopiera filer till iCloud eller iTunes måste betraktas som de första åtgärderna som ska göras. När du är klar med säkerhetskopiorna följer du dessa steg för att sätta din iPad Pro i ett återställningstillstånd och sedan utföra en iOS-återställning via iTunes:

 1. Anslut din iPad till datorn med den ursprungliga USB-kabeln.
 2. Öppna iTunes på din dator.
 3. Tryck snabbt och släpp knappen Volym upp.
 4. Tryck sedan snabbt och släpp knappen Volym ned.
 5. Tryck och håll ned strömbrytaren tills iPad-skärmen blir svart.
 6. Efter 10 sekunder håller du ned Volymknappen medan du fortfarande håller ner strömbrytaren i ytterligare 5 sekunder.
 7. Släpp strömbrytaren efter 5 sekunder men håll ner volymknappen i ytterligare 10 sekunder.

Just nu kommer iTunes att visa ett varningsmeddelande som säger att den har upptäckt en iPad i återställningsläge och att du måste återställa denna iPad innan den kan användas med iTunes. Detta bör tjäna som en ledtråd om att din iPad Pro har gått in i DFU-läge och är klar för större iOS-reparationer och återställningar.

Om iTunes inte kunde fixa din iPad, kan du välja att använda alternativa iOS-reparations- och återställningsverktyg för din iPad Pro. Liksom iTunes kan dessa verktyg laddas ner till din Windows- eller Mac-dator. När du har installerat den önskade programvaran, prova att köra den och synkronisera den med din iPad Pro och börja sedan utföra iOS-reparation och systemåterställning.

LÄS Också: Hur fixar jag en iPad Pro som inte har ljud eller ljudutgång

Kan du fortfarande inte få din iPad Pro att svara efter en iOS-uppdateringsinstallation?

Om du redan har uttömt alla möjliga medel för att lösa problemet i slutändan men att utnyttja, är ditt nästa alternativ att överväga service. Du kan besöka den närmaste Apple genius-baren på din plats och be en auktoriserad tekniker att undersöka din iPad för komplexa systemproblem eller hårdvaruskador. Medan symptomen startar från en iOS-uppdatering, är det fortfarande möjligt att din enhet redan hade uppnått fysiska eller vätskeskador i förväg och symtomen hade inträffat sammanfallande efter uppdateringen.

Rapportering av problemet till Apple Support rekommenderas också eftersom din iPad började fungera efter en uppdateringsimplementering. Detta kan vara ett komplext fel efter uppdatering som behöver en dedikerad fixlapp som permanent botemedel. Och för att detta ska förverkligas måste Apple först veta att ett sådant problem efter uppdateringen finns och förefaller vara ett utbrett symptom som påverkar olika typer av iOS-enheter som fick uppdateringen.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.