Fixa en iPad Pro 2020 som inte laddar ner nya appar från App Store

Allt du ville är att ladda ner en ny app på din iPad Pro så att du kan mäta hur cool den verkligen är. Men av någon anledning kunde du inte för att din iPad Pro inte laddar ner nya appar från App Store. Något är fel och det är vad du behöver för att räkna ut och korrigera. Läs vidare för att lära dig vad du ska göra om du inte kan ladda ner nya appar från App Store på din iPad Pro (2020) surfplatta.

Men innan någonting annat, om du har ett annat problem med din telefon, gå till vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat hundratals problem rapporterade av ägarna. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på vår webbplats eller åtminstone finns det liknande problem som vi redan har fixat. Så försök att hitta de som liknar eller är relaterade till ditt problem. Om du behöver ytterligare hjälp kan du dock kontakta oss genom att fylla i vår iPad-frågeformulär.

Fixa iPad Pro som inte laddar ner appar från App Store

Inte alla förinstallerade appar på din iOS-enhet uppfyller dina behov. Och så tillverkar och integrerar Apple App Store på alla iPhone och iPad. Via App Store kan du ladda ner och installera tredjepartsappar som du vill använda på din enhet. För att App Store-nedladdningarna ska lyckas måste din enhet ha en stabil internetanslutning, tillräckligt med minne eller lagring och gott om batteritid. Och nyckeln som krävs för att köpa och ladda ner innehåll i App Store är ett giltigt Apple-ID och lösenord. Du måste ange ditt Apple ID-lösenord som är associerat med iTunes och App Store för att bekräfta nedladdningar. När du har granskat och uppfyllt alla krav i App Store kan du fortsätta och felsöka programvaruproblem som hindrade nedladdningarna av App Store. Glöm inte att försöka ladda ner appen igen via App Store efter att ha utfört varje metod för att avgöra om problemet är borta eller inte.

Första lösningen: Avsluta App Store och starta sedan om.

Om du inte har stött på några problem med att ladda ner appar från App Store förr tills nu, kan det bara vara ett slumpmässigt problem som visas i App Store-appen. För att rensa fel i appen, avsluta eller tvinga stänga App Store och starta om din iPad. Här är hur:

 1. Gå till startskärmen för att komma igång.
 2. Dra upp från botten av skärmen och pausa något mitt på skärmen.
 3. Dra åt höger eller vänster för att hitta App Store-kortet / förhandsgranska.
 4. Dra sedan upp på appens förhandsvisning för att stänga den.
 5. Om du ser några andra bakgrundsappar, följ samma steg för att stänga eller avsluta alla.

Bakgrundsappar som kraschade kan också orsaka konflikter med App Store-rutinen. Detta är en av orsakerna till att det rekommenderas att rensa bakgrundsappar då och då. När du har stängt alla löpande appar startar du om eller mjuk återställer din iPad för att rensa cache och skadade tillfälliga data. Följ bara dessa steg för att fortsätta med en mjuk återställning:

 1. Tryck och håll ner Top-knappen och endera Volymknappen tills reglaget för avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av enheten helt.
 3. Tryck och håll ner Top-knappen igen efter 30 sekunder tills Apple-logotypen visas.

Vänta tills din iPad är omstartad och ansluter sedan till Internet igen. När du är ansluten startar du App Store igen och försöker ladda ner appen.

LÄS Också: Hur fixar jag en iPad Pro som inte har ljud eller ljudutgång

Den andra lösningen: Rensa cacheminne för App Store.

Till skillnad från andra iOS-appar finns det ett sätt att rensa app-cache för App Store. Tricket är att trycka på någon av de nedre flikarna från App Store-skärmen. Fel i appen som tillskrivs skadade tillfälliga data som lagras bland andra App Store-cacher elimineras effektivt i processen. Om du vill prova det så här gör du det:

 1. Öppna App Store- appen från din iPad-startsida.
 2. Bläddra sedan ner till botten av App Store-skärmen och knacka tio gånger (i följd) på någon av flikikonerna. Välj bara någon från fliken Featured, Top Charts, Explore, Search och Updates för att trycka på.

Efter den tionde knackningen på fliken rensar App Store sin cache och laddar sedan allt nytt. Då kan du starta om App Store och försöka ladda ner appen igen för att se om den går igenom den här tiden.

Tredje lösningen: Växla Wi-Fi av och på för att fixa appnedladdningsproblem

Som nämnts tidigare måste problem med trådlös anslutning som påverkar onlinetjänster inklusive nedladdningar av App Store också elimineras. Om problemet orsakas av mindre Wi-Fi-fel kommer det att troligt att lösa det igen genom att starta om funktionen. Så här är vad du kan försöka göra härnäst:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj Wi-Fi .
 3. Slå sedan på omkopplaren för att stänga av Wi-Fi.
 4. Efter några sekunder, slå på omkopplaren igen för att slå på Wi-Fi igen.

Låt din iPad ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk och testa om du startar App Store så snart problemet är borta. Försök att ladda ner andra appar för att ta reda på om problemet är isolerat till en viss app. Om App Store kan ladda ner andra appar förutom en, är problemet troligtvis med den appen. Det är antagligen inte kompatibelt eller stöds inte av den nuvarande iOS-versionen som din iPad Pro kör på.

Fjärde lösningen: Utför Airplane Mode-finjustering.

Bortsett från Wi-Fi-växeln, är att utföra trick för flygplansläge också en annan möjlig lösning på slumpmässiga problem och fel som påverkar trådlösa funktioner. Tricket fungerar genom att samtidigt starta om trådlösa radioapparater och relevanta funktioner på din enhet. Många människor har hittat underverk från att göra detta trick när de störs av oväntade trådlösa fel på sina respektive iOS-enheter. Om du vill prova, så här gör du det:

 1. Gå till Inställningar-> Flygplan- menyn.
 2. Växla omkopplaren för att aktivera flygplansläge. Trådlösa radioapparater och relevanta funktioner inaktiveras samtidigt.
 3. Medan flygplansläget är aktiverat, starta om / mjuk återställa din iPad Pro.
 4. När uppstartssekvensen är klar går du tillbaka till menyn Inställningar-> Flygplanmod .
 5. Vrid sedan på omkopplaren för att stänga av flygläge igen.

Låt din enhet återupprätta trådlös signal och när signalen har stabiliserats, aktivera Wi-Fi att ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk igen och använda onlineappar och tjänster igen.

LÄS Också: Hur fixar jag en iPad Pro (2020) som sitter fast på Apple-logotypen

Femte lösningen: Glöm Wi-Fi-nätverk och ställ sedan in en ny Wi-Fi-anslutning.

Korrupt nätverk som används är också en av de underliggande orsakerna. Om du använder eller är ansluten till ett skadat Wi-Fi-nätverk, finns det en större chans att internetfel uppstår vid någon tidpunkt. Och när detta händer kommer relevanta tjänster inklusive nedladdningar av App Store att avbrytas. För att åtgärda problemet måste du ta bort det skadade nätverket och sedan konfigurera det som nytt. Så här gör du:

 1. Navigera till Inställningar-> Wi-Fi- meny från hemskärmen.
 2. Se till att Wi-Fi-omkopplaren är på.
 3. Rulla ner och välj ditt Wi-Fi-nätverk.
 4. Klicka på informationsikonen bredvid namnet på ditt Wi-Fi-nätverk (SSID).
 5. Välj sedan alternativet Glöm det här nätverket.
 6. Om du uppmanas att ange ditt lösenord för att fortsätta.
 7. Och tryck sedan på alternativet för att bekräfta att du vill glömma Wi-Fi-nätverket. Wi-Fi-nätverket tas sedan bort från din enhet.

Om du ser andra oanvända Wi-Fi-nätverk i listan, kan du bättre glömma dem alla så att ingen av dem skulle orsaka konflikt med det valda Wi-Fi-nätverket.

När du har glömt alla sparade Wi-Fi-nätverk startar du om iPad för att dumpa cache och uppdatera dess minne. Så snart uppstartssekvensen är klar, gå tillbaka till Inställningar-> Wi-Fi- menyn och slå sedan av och slå på Wi-Fi-strömmen. När Wi-Fi-nätverket fyller, välj ditt Wi-Fi-nätverk och tryck sedan på alternativet Gå med eller anslut . Glöm inte att ange rätt nätverkslösenord när du blir ombedd att ansluta till ett säkert Wi-Fi-nätverk.

Sjätte lösningen: Inaktivera begränsningar för nedladdningar av App Store.

Begränsningar är en iOS-funktion som först introducerades med iOS 11. Som namnet antyder används den här funktionen för att sätta gräns eller förhindra att vissa appar och tjänster fungerar på din enhet. För att se till att nedladdningar av App Store inte är begränsade, kontrollera och hantera begränsningarna för din iPad Pro med följande steg:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj skärmtid.
 3. Tryck på innehåll och integritetsbegränsningar.
 4. Välj iTunes & App Store-köp.
 5. Välj Tillåt för att installera appar under köp och nedladdningar.

Alternativt kan du lyfta alla begränsningar för dina appar med dessa steg:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Välj skärmtid.
 3. Tryck på brytaren för att inaktivera begränsningar för innehåll och integritet.

Medan begränsningar är inaktiverade kan du försöka ladda ner appen via App Store och se att den är framgångsrik. Om det fortfarande misslyckades, måste du prova andra alternativ för att utesluta andra möjliga syndare.

Sjunde lösningen: Uppdatera till den senaste tillgängliga iOS-versionen.

Programvarufel och korruption i systemdata kan också förstöra App Store-nedladdningssystemet och därmed resultera i ett fel. Att eliminera dessa buggar kan hjälpa till att installera den senaste iOS-versionen. Uppdateringar inbäddar vanligtvis fixade korrigeringar för att bli av med befintliga buggar. Om din internetanslutning är bra och din iPad har gott om lagringsutrymme, följ dessa steg för att leta efter och uppdatera iOS till den senaste versionen, trådlöst:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj Allmänt .
 3. Klicka på Programuppdatering.
 4. Klicka sedan på alternativet för att ladda ner och installera om en uppdatering är tillgänglig för din iPad Pro.

Följ resten av kommandona på skärmen för att slutföra installationsprocessen. När uppdateringen är klar, starta om din iPad för att uppdatera dess minne och tillämpa de senaste systemändringarna.

Åtta lösning: Återställ nätverksinställningar på din iPad Pro.

Nätverksrelaterade fel som orsakade App Store-problem kan också korrigeras genom att återställa nätverksinställningar. I den här återställningen raderas de senaste nätverkskonfigurationerna och inställningarna inklusive sparade Bluetooth- och Wi-Fi-nätverk tillsammans med tillhörande fel och nätverksfel. Du behöver inte säkerhetskopiera filer innan återställningen eftersom ingen sparad information kommer att raderas under processen. Fortsätt bara till dessa steg när du är klar att återställa nätverksinställningar på din iPad Pro:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 5. Ange ditt enhets lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta att du vill återställa nätverksinställningarna på din iPad Pro.

Din iPad startar på egen hand när återställningen är klar och laddar sedan upp standardnätverksvärden och konfigurationer. För att komma tillbaka online och använda onlinetjänster som App Store, måste du aktivera Wi-Fi, ställa in ditt Wi-Fi-nätverk som nytt och sedan ansluta igen.

Sista utväg: Radera din iPad och återställa fabriksinställningarna.

Det sista alternativet du har om problemet fortsätter efter att ha använt alla tidigare metoder är en fabriksinställning. Problemet kan bero på komplexa systemfel som inte kunde åtgärdas med grundläggande lösningar. Innan du fortsätter, se till att säkerhetskopiera alla viktiga filer annars, de kommer att raderas permanent. Du kan säkerhetskopiera filer från din iPad Pro-lagring till iCloud eller iTunes baserat på dina önskemål. Om du väljer att säkerhetskopiera till iCloud kan du fortsätta till en fabriksåterställning genom inställningar efteråt. Följ bara dessa steg när du är redo att återställa din enhet:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet att radera allt innehåll och inställningar.
 5. Ange ditt enhets lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Tryck på alternativet för att bekräfta att du vill radera och återställa fabriksinställningarna på din iPad Pro.

Du kan också använda iTunes för att radera och återställa fabriksinställningarna manuellt på din iPad Pro manuellt. Se bara till att du har den senaste versionen av iTunes-appen installerad på din Windows- eller Mac-dator. Följ sedan stegen när du är redo:

 1. Starta eller öppna iTunes på din dator. Se till att använda den senaste versionen av iTunes-appen på datorn för att undvika systemkonflikter.
 2. Anslut sedan din iPad till datorn med den ursprungliga USB-kabeln medan du håller ner Hem- knappen.
 3. Släpp hemknappen när skärmen Anslut till iTunes visas.
 4. Just nu kommer iTunes att be dig med ett meddelande om att den har upptäckt din iPad i återställningsläge och att du kan återställa enheten. Om du ser det här meddelandet klickar du bara på Återställ iPad- knappen för att aktivera återställningsläget återställning via iTunes.

Följ resten av iTunes-kommandona för att slutföra återställningen av din iPad och när processen är klar kan du koppla bort din iPad och sedan lämna återställningsläget genom att utföra en tvångsstart.

Kan du fortfarande inte ladda ner appar till din iPad Pro (2020)?

Kontrollera Apple-serverns status och se till att App Store-servern är tillgänglig. Om statusindikatorn bredvid App Store verkar grönt betyder det att App Store är tillgängligt och därför bör nedladdningar av appar via App Store-appen fungera som avsett. Om statusindikatorn visas i olika färger som orange, gul eller grå, betyder det ett problem och därför är App Store-tjänster för närvarande inte tillgängliga. I detta fall är allt du behöver göra att vänta tills tjänsten är säkerhetskopierad och tillgänglig igen. Du kan också rapportera problemet till Apple Support så att de kan dubbelkontrollera deras slut och ge dig ytterligare rekommendationer.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.