Fixa Apple iPhone 6 Plus-appar som fryser och kraschar slumpmässigt efter iOS 9.3-uppdatering [Potential Solutions]

Detta innehåll är avsiktligt skapat för att hjälpa dem som upplever uppdateringsproblem efter iOS på #Apple iPhone 6 Plus (# iPhone6Plus), där enheten, liksom vissa appar fortsätter att krascha eller frysa efter installationen av iOS 9.3. För de som är nya med iOS-gränssnittet har jag utforskat till och med den enklaste tillämpliga metoden för att konfigurera alternativ och inställningar på telefonen. Lär dig hur du sätter igång din iPhone och fungerar smidigt med dessa få rekommenderade lösningar.

Apples iOS 9.3 firmware-uppdatering syftade ursprungligen till att göra iDevices bättre och smartare med inbäddade förbättrade funktioner och funktioner, vilket lovade varje användare med en ännu bättre mobilupplevelse. Den integrerar också korrigeringsfiler för att fixa vissa buggar som följde med tidigare iOS-versioner installerade på enheten.

Medan andra iDevice-ägare som har gått för en uppgradering har fått framträdande resultat har andra drabbats av brister. Och ett av dessa problem är vad jag försöker ta itu med i det här inlägget.

Läs vidare för att lära dig vad som behöver göras om din iPhone 6 Plus eller appar fortsätter att krascha efter att ha fått iOS 9.3 firmware-uppdatering.

Möjlig orsak

Orsaken till detta fel är fortfarande oklart men det är oundvikligt för programvaruuppdateringar att få en enhet att fungera långsamt, frysa, visar felmeddelanden, stänger av eller startar oväntat. Detta är mer troligt på grund av problem med hårdvara eller mjukvaruförenlighet, som vissa tredjepartsappar som är installerade på iPhone kanske inte är kompatibla med den senaste iOS-strukturen och därmed orsakar konflikter och fel i hela telefonsystemet. Som ett resultat skulle din telefon börja fungera konstigt eller värst, blir murad.

Att rapportera problem efter uppdatering rekommenderas starkt men innan du gör det kan du fortfarande prova några lösningar och försöka fixa problemet själv medan du väntar på en officiell fix-patch från Apple genom nästa programutrullning.

Potentiella lösningar och lösningar

För att säkerställa att problemet inte beror på ett dåligt batteri, se till att först kontrollera och kalibrera batteriet. Se till att batteriet är bra. Om det är och problemet kvarstår kan du fortsätta med dessa potentiella lösningar.

Följande lösningar kan också användas för att hantera ett relevant problem med iPhone 6 Plus, där enheten fryser eller oväntat startas om när du trycker på länkar i Safari och andra appar efter iOS 9.3-uppdateringen.

Steg 1. Utför en mjuk återställning eller starta om din iPhone.

Precis som alla andra elektroniska enheter behöver din iPhone enstaka omstart för att hjälpa till att hålla den smidig. Detta är en mycket enkel lösning som har använts i stor utsträckning för att hantera olika problem på programvaran, antingen mindre eller större problem.

Om du vill göra en mjuk återställning eller starta om din iPhone håller du bara viloläge / vakna-knappen i några sekunder tills skjutreglaget visas. Välj alternativet för att stänga av. Vänta i några sekunder och tryck sedan på Sleep / Wake-knappen för att slå på din iPhone igen. En mjuk återställning raderar inte något av ditt innehåll eller data från din iPhone, det är en säker process.

Om du inte kan starta om din iPhone med den vanliga metoden kan du istället utföra en kraftstart . För att göra det håller du på strömbrytaren (viloläge / vaknar) och hemknappen samtidigt i minst 10 sekunder tills Apple-logotypen visas på skärmen.

Obs! Om problemet kvarstår efter en första omstart, försök sedan starta om din iPhone igen (5 gånger högst). Ibland tar det mer än en omstart för din enhet att starta och köras normalt efter installation av en ny firmwareuppdatering.

Steg 2. Återställ alla inställningar.

Som namnet antyder kommer återställning av alla inställningar att återställa dina iPhone-inställningar till fabriksinställningar inklusive dina inställningar för Wi-Fi, Bluetooth, Sekretess och andra inställningar. Alla appar, e-postkonton, meddelanden och data kommer att förbli intakta men inställningarna återställs.

För att återställa alla inställningar på din iPhone 6 Plus, gå vidare till Inställningar-> Allmänt-> Återställ-> och tryck slutligen på knappen för att återställa alla inställningar . Du kan behöva trycka på knappen två gånger för att bekräfta åtgärden. När processen är klar kommer din iPhone att starta om.

Steg 3. Avinstallera felaktiga appar.

Om problemet börjar efter installation av en tredjepartsapp med iOS 9.3-plattform på din enhet kan du tillfälligt inaktivera eller ta bort de felaktiga apperna och sedan starta om din iPhone. Det är också möjligt att en av de senaste apparna som du har installerat orsakar dig detta problem. Så försök att komma ihåg vilka appar du nyligen har installerat innan problemet började.

Steg 4. Slå på och stänga av mobil- eller mobildata.

Det kan låta konstigt men andra som har stött på liknande problem där iPhone plötsligt kraschar och startar om på egen hand, kunde få tillfällig fixering med den här lösningen. Om du vill prova den här metoden, gå vidare till Inställningar -> Cellular -> och knacka sedan på Cellular Data för att aktivera den. Starta om din iPhone och stäng av Cellular Data igen efter omstarten.

Steg 5. Uppdatera till den senaste iOS-versionen - iOS 9.3.3

Som de flesta transportörer föreslår, se till att uppdatera din iPhone till den senaste tillgängliga programvaruversionen. Hittills är den senaste tillgängliga iOS-versionen 9.3.3. Detta är enligt uppgift den sista versionen innan Apple kommer att installera en ny större uppdatering av firmwareuppdateringar till iPhones och iPads - iOS 10. I likhet med andra korrigeringar innehåller iOS 9.3.3 också prestandaförbättringar och bugfixar. Så du kan lika gärna ta dina chanser och se vad den senaste iOS 9 patch kan göra för din enhet.

Steg 6. Utför en uppdatering / återställning av DFU-läge.

Ett DFU-läge är ett speciellt tillstånd där din telefon kan kommunicera med iTunes utan att den är helt påslagen. ITunes-programmet försöker bevara dina inställningar och innehåll medan du utför en uppdatering eller återställer din iPhone genom DFU-läge.

Så här utför du en uppdatering eller återställning av DFU-läge på din iPhone 6 Plus:

  • Anslut din iPhone till en dator med hjälp av OEM- eller Apple-medföljande USB-kabel. Se till att datorn kör den senaste iTunes-versionen.
  • Medan din iPhone är ansluten, håll ner ström- och hemknapparna
  • Släpp båda tangenterna när du ser iTunes-logotypen, pilen och blixtkabeln på skärmen.
  • Du uppmanas sedan att antingen återställa eller uppdatera din iPhone via iTunes. Välj Uppdatera för att fortsätta med en firmware-uppdatering eller Återställ för att återställa från en säkerhetskopia. Om du hade tur skulle saker och ting vara tillbaka till det normala efter processen.

Om du väljer alternativet Återställ raderas alla inställningar och innehåll från din enhet. Som sagt, se till att säkerhetskopiera din enhet innan du fortsätter.

Ytterligare tips

Se också till att din iPhone har tillräckligt med minne. Ofta börjar en telefon inte bete sig som om den fryser eller startar oväntat eftersom dess minne redan har blivit lågt.

För att kontrollera minnesstatusen på din iPhone, gå till Inställningar -> Allmänt-> Användning-> och granska sedan minnestatusinformationen. Om din telefon har lågt minne är det troligtvis den skyldige och det betyder att du måste ta itu med problem med lågt minne först.

Om du tror att du redan har gjort alla tillgängliga medel för att få din iPhone 6 Plus fixad men till ingen nytta är ditt nästa alternativ att kontakta din operatör eller Apple Support för att eskalera problemet och be om andra tillgängliga alternativ och rekommendationer.

Engagera oss

Vi är här för att hjälpa! Om du behöver ytterligare hjälp med att hantera andra problem på din iPhone eller andra iDevices, kan du göra det genom att fylla i det här formuläret som finns tillgängligt på vår felsökningssida för iPhone. Fyll bara i formuläret med all nödvändig information och skicka sedan in det till oss. Vi uppskattar om du kan ge oss alla viktiga detaljer inklusive felkoder, varningsmeddelanden eller andra instruktioner du kan få, eftersom de kommer att hjälpa oss att avgöra vad som eventuellt har gått fel med din enhet och vad som måste göras för fixa det. Ju mer information vi får, desto lättare för oss att hitta en mer exakt och effektiv lösning och rekommendationer som du kan prova på. Du kan också söka efter fler lösningar på andra iDevice-problem som vi tidigare har behandlat genom dedikerat innehåll som publicerats på våra felsökningssidor.