Fix Windows 10 High CPU & Disk Use by Broadcast DVR Server

Operativsystemet Windows 10 är den senaste versionen av Windows som först släpptes 2015. Det gjordes som en gratis uppgradering till personer som kör Windows 7 eller Windows 8 på sina datorer. Även om detta är ett solidt fungerande operativsystem finns det tillfällen då vissa problem kan uppstå som vi kommer att felsöka idag. I den här senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Windows 10-hårddiskanvändningen med hårddisk från Broadcast DVR Server-problemet.

Om du har problem med din dator eller Android-enhet, kontakta oss gärna med det här formuläret. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur man fixar Windows 10 hög CPU- och diskanvändning med Broadcast DVR Server

Innan du utför några av de rekommenderade felsökningsstegen som anges nedan är det bäst att starta om datorn först. Den här åtgärden uppdaterar operativsystemet och tar bort alla skadade tillfälliga data som kan orsaka problemet.

Broadcast DVR Server är en del av Windows 10-funktionen som kallas Game DVR. Denna tjänst körs i bakgrunden och gör det möjligt för spelare att ta skärmdumpar eller spela in ett spel de spelar för närvarande. Denna funktion kommer vanligtvis bara att använda en betydande mängd datoressurser när den spelar in ett spel. Om du inte använder den här funktionen och upplever fördröjning när du spelar ett spel finns det en möjlighet att det är detta som orsakar problemet.

Det första du måste göra i det här fallet är att kontrollera om Game DVR använder många systemresurser genom att öppna Task Manager (Ctrl + Shift + Esc). Om du upptäcker att Broadcast DVR-servern använder en hel del systemresurser kan det bero på att Game DVR är inställt på att automatiskt spela in spelet i bakgrunden så fort du startar ett spel eller det kan också vara att du felaktigt aktiverade service från spelbaren.

Inaktivera Broadcast DVR-server (bcastdvr.exe)

Om du inte använder den här tjänsten och har problem med den är det bäst att inaktivera Broadcast DVR-servern.

  • Klicka på Start-ikonen i det nedre vänstra hörnet och öppna appen Inställningar.
  • Rulla hela vägen ner och klicka på Spel
  • Klicka på fliken Spelfält och inaktivera väljaren under Spela in spelklipp, skärmdumpar och sänd med hjälp av Spelfält.
  • Växla till fliken Game DVR. Stäng av växeln under Bakgrundsinspelning och den under Inspelat ljud.
  • Starta om datorn.

Kontrollera om Windows 10-hårddiskanvändningen av Broadcast DVR Server fortfarande uppstår.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.