Fix Samsung Galaxy S7 som fortsätter att få virusinfektionsvarningar

Många Samsung Galaxy S7 (# GalaxyS7) ägare har klagat över pop-ups med virusinfektioner. Vi tog tid att undersöka detta problem eftersom vi redan har läsare som kontaktade oss om relaterade frågor.

För det mesta är dessa popup-fönster inte legitima men de vill att du ska tro att din telefon är infekterad med ett virus och de kommer att föreslå att det finns en app du behöver ladda ner som hjälper dig att bli av med viruset och återfå ditt telefonens bästa prestanda. De riktar sig till användare som inte är tillräckligt kunniga om den här typen av saker.

Oftare samlar utvecklare som sprider verkliga virus och malwares känslig information från de enheter som är infekterade. Detta inkluderar namn, lösenord, e-postadresser, telefonnummer, kreditkortsnummer etc. som de kan använda för vilket ändamål de har i åtanke.

Fortsätt läsa nedan för att lära dig hur du hanterar dessa virusinfektionsvarningar och hur du kan förhindra att din telefon smittas. För dig som har andra problem med sina telefoner kan du besöka vår felsökningssida eller kontakta oss genom att fylla i vårt Android-frågeformulär.

Steg 1: När varningen (erna) dyker upp, gör inte någonting

Du kanske redan har försökt knacka på sidan som föreslår att du laddar ner en app som kommer att ta hand om viruset. Tja, det var en bommar, fall inte för det andra gången. I själva verket föreslår jag att du inte gör vad sidan berättar för dig.

Virusinfektionen dyker upp är en falsk och vidriktning den kommer att omdirigera dig till en annan sida som automatiskt kan ladda ner en APK-fil som automatiskt installerar en app som innehåller viruset på din telefon. Det är exakt vad skaparna av viruset vill att du ska göra. När appen är installerad vet vi inte säkert vad som skulle hända härnäst.

Steg 2: Om du inte har tryckt på det ännu, stäng bara webbsidan

Det är rätt! Sidan som berättar om viruset är inte en app utan en webbsida. Det är därför 80% av tiden dessa varningar visas när du surfar på vissa webbplatser (särskilt censurerade webbplatser). En pop-up kommer att leda till en annan som skapar ett par fler pop-ups och så vidare.

Att stänga webbläsaren (Internet-appen) stänger automatiskt alla dessa popup-fönster, men de kan komma tillbaka nästa gång du öppnar den. I det här fallet måste du rensa webbläsarens cookies och cache eller så kan du omedelbart rensa cache och data för att återställa din webbläsare (för detta ändamål använder jag Internet).

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Hitta och tryck på Inställningar.
 3. Tryck på Applications och sedan Application Manager.
 4. Dra till fliken ALLA.
 5. Hitta och tryck på Internet-appen.
 6. Tryck först på Force Close-knappen.
 7. Klicka sedan på Lagring.
 8. Klicka på Rensa cache och sedan på Rensa data, Ta bort.

Steg 3: Avinstallera appen som installerades automatiskt

Som jag sa tidigare kan appar som innehåller skadlig programvara installeras automatiskt på din telefon och i det här fallet måste du avinstallera det omedelbart innan det kan skapa fler problem.

Du måste gå till applikationshanteraren och visa ALLA appar-lista och hitta de misstänkta. Det är din telefon och du kanske kanske kommer ihåg de appar du installerade, så om det finns en app som du inte känner till, avaktivera eller avinstallera den omedelbart.

Steg 4: Om varningarna kvarstår, gör återställning av master

Saken med skadlig kod är att det är väldigt svårt att spåra. Du kanske kan bli av med sidan som fortsätter att dyka upp, men om appen redan var installerad och infekterade andra kan du inte längre vara säker på säkerheten för dina data och information. För närvarande har du inga andra alternativ än att utföra huvudåterställningen.

Den här proceduren raderar allt i din telefon inklusive dina nedladdade appar, filer och data. Naturligtvis kommer virusen och malwares också att installeras och raderas. Dessutom kan du inte ta några chanser, särskilt om du har sparat lite känslig information i din telefon. Så säkerhetskopiera dina filer och data och följ dessa steg:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S7.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.

OBS : Det spelar ingen roll hur länge du trycker och håller ner hem- och volymknapparna, det påverkar inte telefonen men när du trycker och håller ner strömbrytaren är det när telefonen börjar svara.

 1. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 2. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.

OBS ! Meddelandet "Installera systemuppdatering" kan visas på skärmen i flera sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas. Detta är bara den första fasen av hela processen.

 1. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka data / fabriksåterställning'.
 2. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 3. Markera nu alternativet "Ja - ta bort alla användardata" med hjälp av Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 4. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 5. Telefonen startar om längre än vanligt.

Hur man förhindrar virus / malware-infektion

Nu när du redan har återställt din Galaxy S7 är det dags att stärka säkerheten på din enhet. Det är några saker du kan göra på egen hand:

 1. Installera en antivirusapp eller en app som hjälper till att förhindra skadliga program. Det är inte nödvändigt men rekommenderas.
 2. Logga inte in på censurerade eller blockerade webbplatser. Detta inkluderar vuxenwebbplatser, torrentwebbplatser eller alla bloggar som erbjuder piratkopierad programvara och / eller filmer.
 3. Se till att "Okända källor" är inaktiverade så att APK: er inte laddas bort utan din vetskap. Gå till Inställningar> Låsskärm och säkerhet> inaktivera Okända källor.
 4. Installera appar från Play Store och de som endast är utvecklade av stora företag eller ansedda utvecklare.

Andra frågor rapporterade av Galaxy S7-ägare

Nu är det dags att citera några frågor vi fick från våra läsare som stött på just detta nummer.

F : “ Min Samsung Galaxy S7 säger att det finns virus i min telefon. Så jag laddade ner antivirusprogram och en skadlig detektor för skadlig programvara men de kan inte hitta något som är misstänkt. Jag är orolig eftersom felet fortsätter att säga att ett antal virus kommer att skada min telefon och jag vill inte att det ska hända. Kan ni hjälpa mig med det? Tack på förhand. ”- Jessa

A : Hej Jessa! Bara för att anti-skadlig programvara som du laddat ner sa att ingenting är misstänkt i din telefon betyder inte att det är sant. Ta inte några chanser. Som sagt, försök att följa det fjärde steget i min felsökningsguide ovan.

F : ” Hej killar, av någon anledning säger min telefon om min webbläsare som är kraftigt skadad på grund av 6 virus? Det fortsatte med att säga att Generic Android 6.0 är 28, 1% skadad på grund av dessa virus, vilket också kan skada mitt SIM-kort och skada mina bilder och data. Jag vill aldrig att dessa saker ska hända med min telefon men jag vet inte vad jag ska göra för att förhindra det. Förresten, detta problem uppstår när jag öppnar Chrome. Kan ni hjälpa mig här? ”- Stephen

S : Det är bara en annons som får dig att installera en app som den antyder kommer att bli av med viruset och korrigera alla problem med din telefon. Men faktum är att det kommer att installera skadlig programvara om du trycker på annonsen. Så gör inte det. Oroa dig inte eftersom det inte finns något virus i din telefon förutsatt att du inte har knackat på annonsen eller om okända källor är inaktiverade.

För att förhindra att denna sida dyker upp igen öppnar du Chrome och knackar på ikonen Inställningar längst upp till höger, trycker sedan på Historik och sedan Rensa webbläsardata. Du kan välja vilka data som ska lämnas och ta bort. Det borde göra det.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.