Fix Samsung Galaxy J7 “Tyvärr har Google Drive stannat” -fel [Felsökningsguide]

Googles molntjänst kallas "Drive" och varje Google-kontoinnehavare har minst 15 gigabyte gratis online-lagring. Ett av företagets sätt att göra sin produkt känd för människor är att inkludera Google Drive som en av apparna som bör förinstalleras på alla Android-enheter. Det är anledningen till att du har Drive på din telefon just nu även om du inte använder den.

Här är dock saken, när du loggar in med ditt Google-ID har du automatiskt åtkomst till Drive och du kan spara filer där. Felmeddelandet "Tyvärr har Google Drive har stannat" men säger i princip att appen kraschade av någon anledning. Eftersom det är en förinstallerad app finns det en större sannolikhet för att problemet är anslutet till firmware, även om vi måste göra några felsökningsförfaranden för att utesluta andra möjligheter först innan vi kan göra en slutsats.

Innan någonting annat, om du har andra problem med din enhet, besök sedan vår Galaxy J7-felsökningssida för vi har redan tagit upp flera vanliga problem med den här telefonen. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på dina problem så ta bara tid att hitta frågor som liknar dina. Om du inte hittar en eller om du behöver ytterligare hjälp, kontakta oss gärna genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Ge oss så mycket information som möjligt så att det också skulle bli lättare för oss att felsöka problemet. Oroa dig inte eftersom vi erbjuder denna tjänst gratis, så allt du behöver göra är att ge oss tillräcklig information om problemet.

Felsökning Galaxy J7 som visar "Tyvärr har Google Drive har stannat" -fel

Syftet med den här felsökningshandboken är att vi vet exakt vad problemet med din telefon är, vad som utlöser felet och vad som måste göras för att bli av med det. Som ägare måste du göra något för att lösa problemet och vi guidar dig igenom. Men innan vi faktiskt hoppar till våra felsökningssteg, här är ett problem skickat av en av våra läsare som bäst förklarar det här problemet ...

Problem : Hej. Jag har en Samsung Galaxy J7 som jag köper för ett par månader sedan. Jag har jobbat perfekt sedan dess men av någon anledning finns det ett fel som fortsätter att visa hur. Det står "Tyvärr har Google Drive slutat" och när jag trycker på OK försvinner felet bara för att uppstå igen efter några minuter. Även om det inte påverkar min telefons prestanda, är det bara väldigt irriterande att den dyker upp när den vill. Det fanns fall där jag av misstag raderade texten jag komponerade på grund av felet och jag vill bara inte att det ska hända igen. Med andra ord, jag vill att min telefon ska fungera som tidigare. Hur kan jag fixa det här? Tack så mycket!

Felsökning : Felmeddelandet, även om Drive är en inbyggd app, är faktiskt bara ett mindre problem. Det finns appar som ofta kraschar och det finns sådana som sällan tvingas nära på egen hand, men vad som än är fallet finns det ett sätt att felsöka det och här är vad du behöver göra:

Steg 1: Rensa cache och data, avinstallera uppdateringar av Google Drive-appar

Om du redan har sparat filer i Drive, oroa dig inte för att de inte kommer att beröras även om du rensade appens cache och data. Du gör faktiskt detta för att återställa klienten och inte ditt konto själv. Vilket återställningen gör är att radera eventuella skadade cachar och filer som orsakar detta problem men innehållet på Drive raderas inte eftersom de är sparade i Googles servrar.

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Tryck på Application manager.
 5. Klicka på Google Drive.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache.
 8. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.

Efter detta kan du försöka öppna appen igen för att se om felet fortfarande dyker upp och i så fall fortsätta med avinstallationen av appens uppdateringar. Följ bara samma steg som ovan men klicka på knappen Avinstallera uppdateringar istället. Därefter kan du försöka se om felet fortfarande dyker upp och i så fall gå vidare till nästa steg.

Steg 2: Starta om enheten i felsäkert läge för att veta om felet fortfarande dyker upp

Låt oss nu försöka se om en eller några av de tredjepartsappar du laddade ned eller laddade sidorna har något att göra med felet. Starta om telefonen i säkert läge och se om felet fortfarande visas. Så här startar du upp enheten i säkert läge:

 1. Stäng av din Galaxy J7. Tryck och håll ned strömbrytaren, tryck på Ström av och tryck sedan på POWER OFF för att bekräfta.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 3. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

I det här läget, försök att utlösa felet för att veta om det fortfarande dyker upp och det finns bara två möjligheter här - antingen visas felet igen eller inte och här är vad du behöver göra vad som helst fallet kanske ...

 • Fel uppstår fortfarande i säkert läge - i det här fallet kan problemet vara rotat i firmware eller vissa förinstallerade appar. Om du bestämmer dig för att felsöka apparna först måste du hitta de som är direkt länkade till appen i fråga.
 • Fel visas inte i säkert läge - detta bekräftar vår misstank att en eller några av dina tredjepartsappar orsakar problemet. Du måste hitta de skyldiga och du kan försöka rensa deras cache och data för att återställa dem. Men om problemet fortfarande kvarstår efter det kan avinstallering av dessa appar göra en skillnad, även om det inte finns någon garanti så att du fortfarande behöver observera din telefon lite längre.

När du har gjort nödvändiga steg och felet fortfarande dyker upp, gå vidare till nästa steg.

Steg 3: Radera systemcacherna så att de kommer att ersättas med nya

Nu försöker vi felsöka firmware och även om det är nästan säkert att felet kan åtgärdas med en återställning, finns det en procedur som vi bör göra som kan också lösa problemet utan att kompromissa med dina filer och data och det är för att torka cache-partitionen .

Vad den här proceduren gör är att tömma innehållet i katalogen där alla systemcacher är lagrade. Det måste göras på detta sätt eftersom du inte har tillgång till enskilda cacheminne.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om felet fortfarande dyker upp efter detta är det dags att gå vidare till nästa steg.

Steg 4: Säkerhetskopiera dina filer och data och gör sedan Master återställning

För närvarande har du inte mycket av alternativet att göra. Du måste bara säkerhetskopiera dina filer och data som du inte vill förlora, inaktivera din stöldskyddsfunktion och gå vidare med återställningen. Det är absolut nödvändigt att du inaktiverar stöldskyddet så att du inte blir låst ur din enhet efter återställningen. Så här gör du:

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Klicka på Mer.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Och så här behärskar du återställning av din telefon:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av din Galaxy J7.
 3. Tryck och håll ned Volym upp-knappen och Hem-tangenten och håll sedan ned strömbrytaren.
 4. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 5. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 6. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 9. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 10. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 11. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Alternativt kan du också försöka återställa din telefon via menyn Inställningar ...

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 3. Klicka på Inställningar.
 4. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 5. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 6. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 7. Tryck på Fabriksdataåterställning.
 8. Klicka på Återställ enhet.
 9. Om skärmlåset är aktiverat anger du din PIN-kod eller lösenord.
 10. Tryck på Fortsätt.
 11. Klicka på Radera alla.

Jag hoppas att den här felsökningsguiden kan hjälpa dig.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.