Fix Apple Mac som kör macOS Mojave som inte kan ansluta till App Store

Du försöker ladda ner en cool app på din Mac-dator via App Store, men av några anledningar kunde det inte göras eftersom du uppmanas med ett felmeddelande som säger: "Kan inte ansluta till App Store." Tydligen, detta anger ett problem för dig att lösa. Om du behöver lite hjälp för att hantera den här frågan har jag kartlagt några av de mest rekommenderade lösningarna nedan. Läs vidare för att lära dig vad du ska göra och var du ska börja felsöka din Mac som inte kan ansluta till Mac App Store.

Vad kunde ha hindrat din Mac-dator från att ansluta till App Store?

Att fastställa den underliggande orsaken är det första du bör göra för att få en ultimat lösning. Detta kan dock vara en utmaning om felet bara inträffade utan att göra något på din dator innan du försöker komma åt Mac App Store. I det här fallet kan uteslutning av enskilda skyldiga betraktas som den bästa metoden för att lösa frågan. För att ge dig några ledtrådar har jag räknat upp de vanliga faktorer som tillskrivs felet i App Store. Och dessa är som följer:

 • Mjukvara glitches. Dessa består av falska och korrupta program på din dator inklusive App Store. Som alla andra appar är Mac App Store inte heller fria från slumpmässiga fel.
 • Felaktiga inställningar . Dina datorinställningar kan också påverka nätverksrelaterade appar och tjänster i realtid. Kontrollera och se till att datum- och tidsinställningarna på din Mac är korrekt inställda. Om inte, bör du arbeta med dessa inställningar först.
 • Nätverksproblem . Som felet antyder kan datorn inte bearbeta appnedladdning eftersom den inte kunde ansluta till App Store-servern. Detta händer vanligtvis om din enhet har instabil eller ingen Internetanslutning alls.
 • Serverfel / otillgänglighet. Din dator kan också misslyckas med att komma åt App Store-tjänsterna om Apple-servern just nu har problem eller inte är tillgänglig. Detta är vanligtvis fallet om App Store-servern har något underhåll eller systemuppgradering. Samma sak kan hända om oväntade tekniska svårigheter uppstår.
 • Dåliga uppdateringar. Ibland skulle Apple-tjänster inklusive App Store plötsligt sluta fungera efter en uppdatering. I det här fallet är uppdateringsbuggarna att skylla och problemet anses därför vara felet efter uppdateringen för Apple att hantera.
 • Kontorelaterade frågor . Om ditt App Store-konto har några problem, är chansen stor att du inte kan komma åt eller använda relevanta tjänster. Om detta är ett litet kontoproblem, kan du logga ut och tillbaka till ditt App Store-konto förmodligen att fixa det.

Det finns också några fall där problemet beror på några saknade eller skadade filer på datorn. I det här fallet kommer skanning och rensning av förvar (cachar) och ersättning av skadade och saknade filer på din Mac-dator gillad lösa problemet. Du kan använda programvara från tredje part för att fixa relevanta problem som har sitt ursprung på grund av systemstörning på macOS Mojave.

Om du tittar på de troliga orsakerna kan du dra slutsatsen att problemet tillskrivs programvaran. Som sagt, det kan lösas på ditt slut. Allt du behöver göra är att prova några tillämpliga lösningar. För att hjälpa dig komma igång kan du hänvisa till dessa efterföljande lösningar.

Felsökning av en Mac-dator (macOS Mojave) som inte kan ansluta till App Store

Observera att det inte finns någon bestämd lösning ännu med tanke på att den underliggande orsaken fortfarande ska fastställas. Som sagt måste du prova var och en av dessa efterföljande lösningar individuellt tills problemet är löst. Glöm inte att testa att starta din Mac App Store för att avgöra om felet är borta eller inte.

1: a lösningen: Tvinga att avsluta Mac App Store och starta om den.

Liksom andra appar upplever App Store också slumpmässiga fel och drifttider. I de flesta fall är de överförande symtomen bara mindre och kan därför enkelt hanteras genom att starta om applikationen. Så om du inte redan har gjort det, följ dessa steg för att tvinga att avsluta och starta om App Store på din Mac:

 1. Tryck och håll ned knapparna CMD, OPT och ESC samtidigt för att öppna menyn Force Quit.
 2. Välj Mac App Store.
 3. Klicka och håll sedan kvar på dockningsikonen eller högerklicka tills en meny visas.
 4. Klicka på alternativet Force Quit längst ner till höger på skärmen.

Några sekunder från att lämna App Store, starta den igen och se om problemet är rätt.

Andra lösningen: Starta om din Mac-dator.

Om det inte är till nytta att tvinga att sluta och starta om App Store kan du försöka starta om din Mac istället. Om du gör det kommer du av med slumpmässiga programvarufel som kan ha orsakat App Store att misslyckas och misslyckas. Om du vill starta om en dator i macOS Mojave hänvisar du till dessa steg:

 1. Klicka på Apple-logotypen i verktygsfältet.
 2. Klicka på Starta om .
 3. När du blir ombedd att bekräfta klickar du på Starta om igen.

Alternativt kan du använda genvägstangentkombinationerna för att starta om din Mac-dator. För att göra detta, tryck samtidigt på kontroll, kommando och mata ut tangenterna på tangentbordet i några sekunder och släpp sedan när datorn startar om.

Tredje lösningen: Uppdatera Internet och konfigurera DNS-servrar på din Mac-dator.

Om du vill rensa mindre nätverksfel som kan ha förhindrat din Mac från att komma åt App Store kan du starta om din Internet-anslutning. Så här är vad du bör försöka göra då:

 1. Klicka på Apple-logotypen i verktygsfältet högst upp på skärmen.
 2. Klicka på Systeminställningar från snabbmenyn.
 3. Klicka på Nätverk för att fortsätta.

Kontrollera sedan om en grön ikon bredvid nätverket du är ansluten till finns. Om du ser den gröna ikonen betyder det att internetanslutningen fungerar bra och därför inte är skylden. Men om du ser en röd ikon bredvid nätverket som används, betyder det att din internetanslutning är nere eller för närvarande inte tillgänglig. Och det är troligtvis det främsta skälet till att din Mac-dator inte kan ansluta till App Store. I det här fallet kan det hjälpa dig att koppla bort och ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk eller starta om den trådlösa routern / modemet.

Att byta DNS-servrar på din Mac till Googles DNS kan också hjälpa till att lösa nätverksrelaterade fel inklusive app Store-anslutningen. Om du vill prova, kan du göra det med dessa steg:

 1. Klicka på Apple-logotypen / ikonen i verktygsfältet.
 2. Klicka på Systeminställningar.
 3. Välj ditt nätverk i den vänstra rutan.
 4. Klicka sedan på Avancerat för att fortsätta.
 5. Rulla ner till DNS- avsnittet.
 6. Klicka på + -tecknet under rutan DNS-servrar och ange sedan denna DNS-adress: 8.8.8.8
 7. Klicka sedan på + -tecknet under DNS-servrar och ange sedan den här DNS-adressen: 8.8.4.4 på nästa rad. Båda dessa DNS-adresser är Apples globala DNS-adresser.
 8. Om du uppmanas att klicka på OK, stäng sedan skärmen för nätverksinställningar.

Om du vill tillämpa dessa nya ändringar startar du om din Mac-dator. När din dator har startat startar du App Store och ser om datorn redan kan komma åt och ansluta.

Fjärde lösningen: Hantera datum- och tidsinställningar på din Mac-dator.

Realtidstjänster inklusive de som tillskrivs App Store och Apple-servern kräver vanligtvis korrekta datum- och tidsinställningar. Med det sagt, verifiera och bekräfta att din Mac är inställd på att använda rätt datum- och tidsinformation. Så här får du åtkomst till och hanterar datum- och tidsinställningar på macOS Mojave:

 1. Klicka på Apple- ikonen / logotypen i aktivitetsfältet.
 2. Öppna systeminställningar.
 3. Klicka på Datum och tid.

Kontrollera om datum- och tidsinställningarna är korrekta. Om inte, bör du konfigurera dessa inställningar för din Mac för att använda rätt datum- och tidsinformation.

Använd om möjligt inställningar för automatisk datum och tid på din Mac-dator. Så här konfigurerar du din dator för att använda automatisk datum och tid:

 1. Öppna systeminställningar från Apple-menyn.
 2. Klicka på Datum & Tid-ikonen eller öppna Visa-menyn och klicka sedan på Datum och tid .
 3. Välj alternativet för att ställa in datum och tid automatiskt . Om du gör det ställer du in ditt datum och tid enligt en av Apples NTP- servrar (Network Time Protocol) .
 4. Välj fliken Tidszon .

Om systemet inte kan bestämma din plats automatiskt, avmarkera alternativet för att ställa in tidszon automatiskt med den aktuella platsen . Genom att göra det kan du manuellt ställa in din plats genom att välja din tidszonregion på världskartan. Välj bara den närmaste staden i listrutan.

5: e lösningen: Logga ut från ditt App Store-konto och logga in igen.

Som nämnts tidigare kan kontorelaterade problem också orsaka samma fel när du använder App Store-tjänster på din Mac-dator. För att utesluta detta rekommenderas att logga ut och tillbaka till ditt App Store-konto. Så här loggar du ut och loggar in på ditt App Store-konto på Mac macOS Mojave:

 1. Öppna App Store.
 2. Navigera till menyfältet och klicka sedan på Store .
 3. Klicka på alternativet för att logga ut .
 4. När du har loggat ut från ditt App Store-konto kan du avsluta App Store och sedan starta det igen.
 5. Klicka sedan på alternativet för att logga in.
 6. Ange dina App Store-referenser för att logga in på ditt konto.

När du har loggat in på ditt App Store-konto försöker du starta appen igen och se om felet är borta.

6: e lösningen: Uppdatera din Mac-dator till den senaste tillgängliga macOS-versionen.

Att hålla en enhetsprogramvara uppdaterad rekommenderas starkt för att säkerställa att systemet är optimerat och på samma sätt för att hålla det fria från irriterande buggar och fel. Följ dessa steg för att kontrollera och se till att din dator körs med den senaste macOS-versionen:

 1. Klicka på Apple-ikonen / logotypen.
 2. Välj Om denna Mac.
 3. Kontrollera från nästa skärm vilken version som för närvarande är installerad på din Mac.
 4. Klicka på Programuppdatering för att leta efter ny MacOS-version eller uppdatering .

Om du gör det kommer du till App Store. Om en ny macOS-version är tillgänglig kan du hänvisa till instruktionerna på skärmen för att uppdatera din dator.

7: e lösning: Ta bort ogiltiga eller felaktiga certifieringar från din Mac-dator.

Ogiltiga eller felaktiga certifikat kan också utlösa felet "kan inte ansluta till App Store" på din Mac. För att utesluta detta, prova dessa metoder:

 1. Starta Finder- appen.
 2. Klicka på .
 3. Klicka sedan för att öppna Gå till mapp .
 4. På följande skärm skriver du eller kopierar och klistrar in den här kodraden: / var / db / crls /
 5. Klicka sedan på .
 6. Därefter hittar du och tar bort filerna cricache.db och ocspcache.db . Om du vill ta bort dessa filer drar du bara båda mot papperskorgen .
 7. Om du uppmanas, ange rätt administratörslösenord för att bekräfta borttagning av de valda filerna.
 8. Töm till slut papperskorgen .

När du har tagit bort nämnda filer bör du starta om din Mac och se om det löste problemet med App Store-anslutningen.

8: e lösningen: Redigera / ändra KeyChain-appcertifikat på din Mac-dator.

Du kan också försöka redigera specifika certifikat i KeyChain-appen. KeyChain-appen innehåller lösenord och certifieringar som används av din Mac för att upprätta säkra anslutningar från appar inklusive Mac App Store. Här är vad du bör göra då:

 1. Gå till / Applications / Utilities / menyn och öppna sedan KeyChain Access.
 2. Navigera till den vänstra rutan under Kategori och klicka sedan på Certifikat .
 3. Skriv klass i sökfältet uppe till höger i fönstret KeyChain Access .
 4. Tryck sedan på Returtangenten för att slutföra och bekräfta kommandot.
 5. Från sökresultaten, hitta och dubbelklicka på ett certifikat som har en blå konturikon. Om du gör det öppnas ett nytt fönster med information relaterad till certifikatet.
 6. Klicka på triangeln bredvid Trust för att se behörigheter för certifikatet.
 7. Ställ sedan in SSL- värden ( Secure Sockets Layer) till: Alltid lita sedan och stäng fönstret.
 8. Om du uppmanas att ange ditt administratörslösenord för att bekräfta åtgärden.
 9. Därefter dubbelklickar du på samma certifikat som du tidigare har öppnat.
 10. Klicka på triangeln bredvid Trust för att se certifikatens behörigheter.
 11. Ställ in alternativet När du använder detta certifikat: Använd anpassade inställningar och stäng sedan fönstret.
 12. Om du uppmanas att skriva in ditt administratörslösenord, följ sedan resten av instruktionerna på skärmen.

När du är klar med att ändra KeyChain- certifikaten, starta om din Mac och se om det har åtgärdat App Store-problemet.

Kan du fortfarande inte ansluta din Mac (macOS Mojave) -dator till App Store?

Om ingen av de givna lösningarna kan lösa problemet och att du fortfarande uppmanas med samma "Kan inte ansluta till App Store" -felet när du försöker starta det på din Mac, bör du vid denna punkt eskalera problemet till Apple Mac Support. Låt dem bara veta exakt om detaljerna om hur du hamnade inför det här felet och vad du hittills gjort, i ett försök att lösa problemet i slutändan.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!