Fix Apple iPhone 6s No Display, Black Screen och andra bildskärmsproblem [Lösningar och felsökningshandbok]

Det här inlägget undersöker de mest möjliga orsakerna till ingen skärm, svart skärm och andra skärmrelaterade problem med #Apple iPhone 6s (# iPhone6s). Läs vidare för att lära dig hur du bestämmer vad som faktiskt har utlöst din iPhone att stöta på dessa problem och vad som måste göras för att få den tillbaka och kör igen.

Displayproblem som svart eller tom skärm är vanligtvis knutna till en felaktig hårdvara eller skada på vissa kretskomponenter, särskilt de som är anslutna till LCD-skärmen. Det finns också några andra fall där programvaran är skyldig. Till exempel kraschar ett skadat program eller ett system som gör att iPhone-skärmen blir svarsfull, tom eller svart. Detta är när du är säker på att enheten är på men allt du ser är en svart skärm. Du kanske kan höra det ringa när ett samtal kommer in, men ändå kommer du inte att kunna svara på samtalet eftersom din enhet inte svarar eller inte visar något på skärmen för dig att knacka på.

Om problemet plötsligt uppstår när din iPhone har tillräckligt med eller full batterikraft och att det inte finns några fall av att den tappas eller blev våt, finns det en större chans att bildskärmsproblemet tillförs av en programvarufel. Programvarurelaterade problem löses sannolikt med hjälp av någon av de tillämpliga föreslagna lösningarna. Det kommer dock inte att vara fallet om hårdvaran är fel. Maskinvaruskada på en iPhone kräver generellt professionell reparation. Såvida du inte är mycket tekniskt kunnig, fullt utrustad och villig att ta riskerna med att få iPhone-muren i processen, kan du gå vidare och reparera själv.

Möjliga lösningar

Följande lösningar är endast tillämpliga om det svarta eller tomma bildskärmsproblemet på iPhone 6s orsakas av programvarufel eller skadad applikation. Här är några alternativ du kan ta till när din iPhone 6s skärm plötsligt blir svart eller tom.

Viktig anmärkning: Se till att din iPhone är fulladdad eller har tillräckligt med ström för att fungera. Se inte till att batteriet skadas. Anslut din iPhone till en laddare och låt den laddas i några minuter eller upp till en timme, om det behövs.

Metod 1: Starta om eller starta om din iPhone.

Mjukvarorelaterade problem, särskilt mindre problem, åtgärdas ofta genom en enkel omstart på enheten. Så här startar du om din iPhone 6: er:

  • Håll knappen Sleep / Wake intryckt tills den röda skjutreglaget visas.
  • Skjut fingret över reglaget för att stänga av iPhone.
  • Efter några sekunder håller du in viloläge-knappen igen tills Apple-logotypen visas på skärmen.

Om omstarten är framgångsrik kan du försöka tvinga att avsluta appen som du tror orsakar konflikt. Följ de här stegen för att tvinga stänga en app eller tvinga en app att sluta:

  • Gå till Hem-skärmen,
  • På Startskärm trycker du snabbt på Start-knappen två gånger .
  • Dra uppåt på skärmen.

Om en omstart inte är möjlig kan du hårt nollställa din iPhone istället. Se den andra metoden för att fortsätta med en hård återställning.

Metod 2: Tvinga omstart eller hårt återställ din iPhone.

Allvarliga programvaruproblem kräver ofta en hård återställning eller omstart av kraft. Att tvinga din iPhone att starta om kommer inte att påverka eller radera innehållet på din enhet. Om du vill återställa kraft starta om din iPhone 6s med svart / tom skärm eller inte svara, håll bara ner Sleep / Wake (Power) -knappen och Home- knappen samtidigt i minst 10 sekunder tills Apple-logotypen visas.

Fler tips:

  • Om den svarta eller tomma skärmen uppstår när du försöker starta eller öppna ett program som Mail, Safari eller andra inbyggda appar som du inte kan ta bort, kan du försöka navigera till Inställningar-> och sedan trycka på appen, och rensa sedan appens cache och data. Denna process hjälper dig att bli av med skräp eller skadade filer.
  • Om du inte är säker på vilken app som får din iPhone att svara eller visa en svart eller tom skärm kan du försöka återställa alla inställningar. Processen återställer din iPhone till fabriksinställningar utan att ta bort data. Gör det genom att navigera till dina iPhone- inställningar-> Allmänt -> Återställ -> Återställ alla inställningar. Alla dina inställningar och inställningar återställs. Detta innebär att du måste ange dem igen efter processen.

Metod 3: Återställ din iPhone via iTunes.

Om problemet inte åtgärdas av en hård återställning är ditt nästa alternativ att återställa din iPhone via iTunes via återställningsläge.

I det här fallet måste du ansluta din iPhone till en dator med den senaste versionen av iTunes installerad. Så här görs:

Steg 1: Anslut din iPhone till datorn (PC eller Mac) med den medföljande USB-kabeln / kontakten.

Du kan behöva ange lösenordet eller uppmanas att lita på den här datorn. Följ bara anvisningarna på skärmen för att slutföra processen. Om du inte är säker på eller glömmer lösenordet använder du återställningsläget för att radera din enhet istället. Se steg 2.

Steg 2: Medan din iPhone är ansluten, tryck och håll ned knapparna Sleep / Wake och Home samtidigt.

Släpp inte båda tangenterna när Apple-logotypen visas. Fortsätt hålla båda tangenterna tills skärmen för återställningsläge visas.

Steg 3: Om du uppmanas med alternativet att återställa eller uppdatera, välj Uppdatera.

Vänta tills iTunes försöker installera iOS igen utan att radera dina data. Det kan ta mer än 15 minuter för iTunes att ladda ner programvaran för din iPhone. När det är klart kommer din enhet att lämna återställningsläget.

Upprepa steg 2 och 3

Om problemet kvarstår efter att ha utfört alla ovannämnda procedurer är det troligtvis ett hårdvaruproblem. Din iPhones interna komponenter inklusive batteri och processor kan lätt skadas även av en liten mängd vätska samt efter att den tappats. I så fall måste du verkligen kontakta Apple Support för ytterligare hjälp och officiella rekommendationer. Annars kan du ställa in ett möte med Genius Bar.

Även om Apples reparationstjänster av hög kvalitet är dyra, kommer jag inte att rekommendera att göra reparationen själv eftersom det finns en större chans för din iPhone att hamna murad. Ändå kan du fortfarande ta riskerna, börja arbeta på din iPhone logikbräda och göra reparationen gratis.

Engagera oss

Behöver du ytterligare hjälp med att hantera andra problem på din iPhone eller andra iDevices? Om så är fallet kan du fylla i det här formuläret som finns på vår felsökningssida. Var noga med att ange all nödvändig information. Vi uppskattar om du kan ge oss alla viktiga detaljer inklusive felkoder, varningsmeddelanden eller andra instruktioner du kan få, eftersom de kommer att hjälpa oss att avgöra vad som eventuellt har gått fel med din enhet och vad som måste göras för fixa det. Ju mer information vi kan hänvisa till, desto lättare för oss att hitta effektivare lösningar och rekommendationer.

Du kan också söka efter fler lösningar på andra iDevice-problem som vi tidigare har behandlat genom dedikerat innehåll som publicerats på vår sida om felsökning.