Fitbit Versa vs Apple Watch 3 Best Fitness Tracker 2020

Apple Watch 3 har skapat ganska sensationen sedan den lanserades för några år sedan. Apple säljer för närvarande den tredje iterationen av denna populära bärbara, som endast är kompatibel med iPhones.

Tidigare i år lanserade Fitbit också ett eget smartwatch, Versa. Detta är inte företagets första smartwatch eftersom det har varit flera erbjudanden tidigare. Detta är dock Fitbits mest avancerade erbjudande hittills, eftersom det först lanserades nyligen. Stämmer det med de funktioner som erbjuds av den tredje genen Apple Watch? Låt oss ta en titt.

ProduktvarumärkenamnPris

FitbitFitbit Versa Smart WatchKolla pris på Amazon

ÄppleApple Smart Watch 38mm Watch Series 3Kolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Fitbit Versa vs Apple Watch 3 Best Fitness Tracker

Fitbit Versa

Som vi har nämnt ovan är denna bärbara ganska ny på marknaden. Till skillnad från Fitbit Blaze kommer detta med mycket fler funktioner ombord, det är kanske dess största starka kostym. Versa drivs av en ljus skärm på 1000 nit, vilket ganska mycket ger den på nivå med Apple Watch. Versa är dock något dyrare än Blaze, men billigare än Apple Watch, vilket inte överrasker någon.

Fördelar och nackdelar

En av de största oron för smartwatchägare är batteriets livslängd. Vi är glada att rapportera att batteriets livslängd på Versa är betydligt bättre än Apple Watch. Detta gäller särskilt jämfört med den mobila versionen av Apple Watch Series 3, som äter upp mycket mer batteri även i vänteläge.

Sammantaget kan Versa pågå i upp till fyra dagar på en enda laddning tack vare 145 mAh-batteripaketet. Prissättning är också en stor faktor här och motiverar nästan frånvaron av vissa funktioner från Versa. Det kan erbjuda omfattande detaljer om dina steg, hjärtfrekvens och träning. Naturligtvis synkroniseras all data med Fitbits dedikerade app, som också hjälper dig att ändra klockans ansikten och kontrollera andra aspekter av smartwatch. I sitt hjärta är Versa fortfarande mycket lämplig Fitbit, men med den extra bekvämligheten med aviseringar. Lägg till en 4 dagars batteritid i ekvationen och du har ett riktigt fitnessband som lätt kan fungera som ett smartur.

Ett annat stort tillägg för Fitbit här är förmågan att lagra musik naturligt i det bärbara. Du kan lagra mer än 300 låtar eller till och med lyssna på stationer från Pandora och Deezer.

Nu för några av nackdelarna, det finns några. Fitbit Versa har inte mobilkompatibilitet, som bara är tillgänglig på Apple Watch Series 3 (LTE). Detta betyder att Fitbit Versa inte kan användas oberoende och kommer alltid att förlita sig på telefonens data för aktivitetsuppdatering. Fitbit-erbjudandet saknar också en dedikerad GPS ombord, vilket ökar beroendet av din smartphone.

Prissättning och tillgänglighet

Fitbit Versa kan bli din för bara 199, 95 $ på Amazon just nu. För detta pris erbjuder företaget små och stora band som standard för extra bekvämlighet. Smartwatch finns i svart, träkolvävt och grått / silver. Jag föredrar personligen Charcoal Woven färgvariant för dess unika styling.

Apple Watch Series 3

Som vi redan nämnt är Apple Watch Series 3 oerhört populär på marknaden och känd av nästan alla i världen. Men hur går detta upp mot ett nytt smartur som Versa?

Fördelar och nackdelar

Apple Watch Series 3 introducerade den allra första modellen i sortimentet med ett LTE-chip under. Detta betyder att Apple Watch 3, som de många Samsung smartwatches som vi har sett tidigare, också kan fungera oberoende av en smartphone. Detta ger det en betydande fördel jämfört med tävlingen, även om den inte har kort livslängd. Men det är ett nödvändigt offer för att göra en funktion som mobilanslutning på dina handleder. Precis som Versa är Apple Watch Series 3 vattentålig upp till 50 meter, vilket gör den till den perfekta följeslagaren för simning.

Den dedikerade Health-appen på iOS gör det möjligt för användare att få all information som Watch har registrerat. Detta inkluderar en omfattande sömnspårare. Serien 3 har en ljus 1000 nits-skärm med bättre pixeltäthet än Versa, även om skillnaden knappt känner igen en vanlig användare. Apple Watch-designen lämnar också tävlingen bakom, tack vare dess användning av premiumkvalitet aluminium i sin konstruktion. Mängden remmar som är tillgängliga för köp gör det dessutom till en omedelbar hit med kunderna.

När det gäller kundnöjdhet och total prestanda är Apple Watch 3 verkligen svårt att slå. Det faktum att batteriet tappas ganska snabbt är emellertid en stor nedladdning för oss. Det faktum att det är inkompatibelt med enheter som inte är iOS är en besvikelse.

Prissättning och tillgänglighet

Apple Watch finns i ett antal varianter. Till exempel kommer standardvarianter av aluminium endast av GPS och GPS + Cellular-versioner att ställa dig tillbaka med $ 329 respektive $ 399. Amazon säljer för närvarande den renoverade versionen av Apple Watch Series 3 till attraktiva priser, så vi rekommenderar att du checkar ut dem om du vill spara lite pengar. Du kommer att betala ut mer pengar för rostfritt stålversioner av Apple Watch Series 3. Modellen med Space Black Stainless Steel Case och Space Black Milanese Loop är den dyraste modellen på listan till 749 $.

Dom

Det är tydligt att Apple Watch inte är det billigaste erbjudandet där ute. Men för ett smartwatch som kan tåla tidens test och erbjuda dig samma typ av prestanda som på dag 1, tror vi att priset är något motiverat. Men om du är en Android-användare är Fitbit Versa smartwatch att få. Inte bara för att Apple Watch 3 är kompatibel med Android-smartphones, utan också för att Versa kan fungera bättre på en Android-enhet. Det är en bonus som du bara kommer att betala ut $ 199, 95 för Versa, vilket är nästan halva priset på en standard Apple Watch. Den enda användningen för Android-fans som vill ha en Apple Watch är att byta till en iPhone.

Men är du villig att göra det?

ProduktvarumärkenamnPris

FitbitFitbit Versa Smart WatchKolla pris på Amazon

ÄppleApple Smart Watch 38mm Watch Series 3Kolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.