Fitbit Versa Screen Wake fungerar inte längre när du vrider handleden

Fitbit Versas Screen Wake-funktion gör det möjligt för användare att ställa in sina trackers för att automatiskt slå på skärmen med en vrid på handleden. Detta är en ganska bra funktion eftersom du bara behöver aktivera den med en enda rörelse. Vissa användare klagar emellertid över att deras trackers inte längre vaknar skärmen om de vrider handleden. Ett sådant problem kan vara ganska litet eller det kan vara något som rör hårdvaran själv. Fortsätt läsa eftersom jag kommer att vägleda dig om hur du felsöker din Fitbit Versa som har problem med sin skärmväckningsfunktion.

Innan vi går vidare, om du letar efter en lösning på ett annat problem, se till att du kommer in på vår Fitbit Versa felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med denna tracker. Bläddra på sidan för att leta efter problem som liknar dig och om du inte kan hitta något som kan hjälpa dig eller om du behöver ytterligare hjälp, känn dig fri att fylla i vårt frågeformulär så att vi kan hjälpa dig.

Nu, tillbaka till vår felsökning, här är de saker du behöver göra om din Fitbit Versa Screen Wake-funktion inte längre fungerar ...

  1. Se till att Screen Wake inte avaktiverades av misstag.
  2. Starta om Fitbit Versa eftersom det bara kan vara ett tillfälligt fel.
  3. Fabriksåterställ din Fitbit Versa för att lösa problemet.

Det finns en inställning där du kan aktivera Screen Wake på din Fitbit Versa och oftare inte när den här funktionen inte fungerar, det beror på att den är inaktiverad. Så, håll in den vänstra knappen i några sekunder för att gå till snabbinställningar. Därifrån kan du hitta "skärmväckning" som du kan vända till auto eller manuell. Välj naturligtvis det förra.

En annan sak som du kanske också behöver göra är den enkla omstarten av trackaren, särskilt om enheten fungerade ordentligt innan detta problem började. Du kan göra detta genom att trycka på och hålla ned bakåt- och väljknapparna (vänster och nedre höger) tills du ser Fitbit-logotypen på skärmen. När trackaren har startat om kan du försöka se om Screen Wake fungerar korrekt den här gången, om inte, har du inget annat val än att återställa den.

En fabriksåterställning behövs när de första par procedurerna inte lyckades lösa problemet. Det tar bort alla dina personliga inställningar, konfiguration och appar men kommer också att föra tillbaka dem till fabriksinställningarna. Det här kan lösa problemet men om inte, bör du ta det tillbaka till butiken eller butiken så att en tekniker kan kontrollera det för dig. Det enklaste sättet att återställa det är genom att gå till Inställningar> Om> Fabriksåterställning.

RELATERADE INLÄGG:

  • Hur man fixar Fitbit Versa som inte laddas ordentligt
  • Fitbit Versa får inte aviseringar från Android-enheten
  • Problem med Synkronisering av Fitbit Versa: Anslutningen till Android-enheten fortsätter att sjunka

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.