Fitbit Versa får inte aviseringar från Android-enheten

Din Fitbit Versa- och Android-enhet, om den har lyckats kopplas ihop och anslutits, bör fungera som en enhet och aviseringar överförs ofta från telefonen till spåraren i en sekund. Det finns dock tillfällen då saker inte går som förväntat och vissa Fitbit Versa-användare klagade över att de inte fick aviseringar från telefonen.

I den här artikeln kommer jag att guida dig om hur du felsöker din Fitbit Versa som inte får aviseringar från din Android-telefon. Vi kommer att undersöka alla möjligheter och utesluta dem tills vi kan lösa problemet. Så länge din Fitbit Versa inte har några tecken på fysisk och vätskeskada, kan den här typen av problem åtgärdas. Så fortsätt att läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig.

För dig som letar efter en lösning på ett annat problem, gå in på felsökningssidan för Fitbit Versa för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här telefonen. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, kontakta oss när som helst via vårt frågeformulär.

Här är de saker du bör göra om din Fitbit Versa inte tar emot aviseringar från din Android-telefon ...

  1. Se till att din Fitbit Versa ligger 20 meter från din Android.
  2. Starta om både din telefon och din Fitbit Versa.
  3. Kontrollera om din telefon är ansluten till andra Bluetooth-enheter.
  4. Se till att telefonens Bluetooth är stabil.
  5. Se till att funktionen Stör ej (DND) inte är aktiverad.
  6. Starta om Fitbit-appen.
  7. Återställ nätverksinställningar i din telefon.
  8. Installera om Fitbit-appen.
  9. Återställ din Fitbit Versa från fabrik.

Anslutningen mellan din Fitbit Versa och din Android-telefon kretsar kring en stabil Bluetooth-anslutning och medan sådan teknik har utvecklats avsevärt sedan den först användes i mobiltelefoner, är utbudet fortfarande dess svaghet. Så se till att din tracker är inom 20 meter från din telefon för att få en bättre anslutning.

Antagande att intervallet inte är ett problem, nästa sak du behöver göra är att starta om både din Fitbit Versa och din telefon. Detta uppdaterar inte bara minnena på båda enheterna utan uppdaterar också anslutningen.

Bluetooth tillåter nu enheter att ansluta till flera enheter, men när du felsöker denna typ av problem, se till att din telefon endast är ansluten till spåraren. Du kanske också måste stänga av Bluetooth i telefonen och slå på den igen så att Fitbit Versa ansluter till den igen. Försök dessutom om funktionen Stör inte stör är aktiverad i telefonen, eftersom om det är det kan det vara anledningen till att meddelanden inte tas emot i din tracker.

När du har gjort tidigare procedurer och problemet fortsätter är det dags att se om problemet är med appen. Bluetooth ansluter tracker till telefonen men Fitbit-appen är det som får den att fungera som den borde. Försök stänga appen från din enhet och öppna den igen. Du måste också kontrollera om appen är uppdaterad och om möjligt avinstallera Fitbit-appen från din telefon och installera om den. Detta kommer att se till att du har den senaste versionen av appen på din enhet.

Återställning av nätverksinställningarna i telefonen är något du kan göra för att återställa alla nätverksinställningar till fabriksinställningarna. Det kommer att ta bort alla Bluetooth- och WiFi-anslutningar så låt din telefon skanna efter tillgänglig Bluetooth-enhet och se till att spåraren är ihopkopplad och ansluten till den.

Slutligen, om allt annat misslyckas, bör du fabriksinställa din Fitbit Versa. Detta kommer att ta bort alla dina personliga inställningar och innehåll men kommer också att föra tillbaka det till fabriksinställningar och konfiguration som fungerar. Detta är din sista utväg, så om problemet fortsätter efter det, fortsätt att felsöka din tracker genom att försöka ansluta den till andra Android-telefoner och om problemet fortsätter, bör problemet vara med din Versa.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.