Fitbit Ionic vs Charge 2 Best Fitness Tracker 2020

Sedan Fitbit förvärvade Pebble 2016 har företaget utökat sitt erbjudande av bärbara aktivitetsspårare och grenats till smartwatchområdet och konkurrerat direkt med Samsung och Apple. Det kan då tyckas att Fitbits första smartwatch, Ionic och dess senaste aktivitetsspårare, Charge 2, båda har en tydligt definierad målgrupp. I verkligheten finns det en betydande överlappning mellan de två enheterna, och vi har till och med upptäckt flera tvingande skäl till varför Ionic är Fitbits bästa sportbärbara hittills.

Fitbit Ionic vs Charge 2

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

FitbitFitbit Ionic Smartwatch215, 62

FitbitFitbit Charge 2122, 13

Laddningen 2 har utformats med aktivitetsspårning i åtanke. Den har PurePulse kontinuerlig pulsmätningsteknik som hjälper dig att maximera dina träningspass och förbränna fler kalorier på kortare tid. Charge 2 har flera sportspecifika spårningslägen, och den kan ansluta till din smarttelefons GPS och fånga positionsinformation tillsammans med andra träningsrelaterade mätvärden.

Även om Charge 2 har en tydlig OLED-skärm försöker den hålla sig så långt som möjligt så att du kan fördjupa dig i din favoritaktivitet. Aktiviteter som vandring, cykling eller löpning kan registreras automatiskt tack vare SmartTrack-funktionen, och detsamma gäller för att spåra din sömntid och konsistens.

Förutom att spåra din dagliga aktivitet kan Charge 2 också hjälpa dig att hålla reda på dina möten och personliga möten genom samtal, text och kalendervarningar. Fitbit utökar ständigt sin lista över enheter som stöds och du kan enkelt kontrollera om din smartphone är kompatibel med Charge 2 på den här sidan.

Charge 2 finns i flera färger, och du kan enkelt anpassa den efter dina önskemål tack vare ett brett urval av bytbara armband. Du kan också ändra klockans ansikte från Fitbit-appen, vilket är utan tvekan det mest polerade och omfattande fitnessnavet som för närvarande finns. Den har otaliga aktiviteter och träningspass, kost och vägledning och en stark social komponent.

Precis som Charge 2 fungerar Ionic också med Fitbit-appen, och den erbjuder alla de fitnessorienterade funktionerna Charge 2 gör. Dessutom är Ionic också vattentålig upp till 50 meter, medan Charge 2 inte är vattentålig alls. Naturligtvis betyder bristen på vattenmotstånd inte att Charge 2 inte kommer att överleva några droppar regn, men du kan definitivt inte använda den för att spåra simningsträning med statistik som räknar varv, varaktighet och kalorier som bränns som du kan med Ionic.

Ionic kan också hålla dig motiverad när du tränar eftersom den kan ladda ner dina favoritstationer eller kuraterade träningsstationer från Pandora, förutsatt att du är Pandoras premiumabonnent.

Där Ionic faller kort är där Apple Watch och Samsung Gear utmärker sig: smartphone-aviseringar. Operativsystemet känns bristfälligt och ibland smärtsamt långsamt, det finns en betydande brist på spännande och användbara appar, och stöd för många Android-smartphones är antingen glatt eller inte-existerande.

Med tanke på att Ionic säljer för nästan 300 $ och de flesta Samsung Gear smartklockor går för cirka $ 200, ser vi ingen anledning att köpa den för dess smartwatch-kapacitet.

Som sagt, vi skulle inte tveka att köpa Ionic som ett premiumalternativ till Charge 2. För 150 dollar mer får du vattenmotstånd, förmågan att lyssna på musik medan du tränar utan att din smartphone håller dig tillbaka från att gå all in, och tillgång till Fitbit-appar, som, även om de inte är särskilt användbara i dag, kan vara bra några månader längs vägen.

Fitbit Ionic vs Charge 2

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

FitbitFitbit Ionic Smartwatch215, 62

FitbitFitbit Charge 2122, 13