Fitbit Charge 3 vs Versa Best Fitness Watch år 2020

Charge 3 är nu officiellt ute, vilket innebär att det blev ännu svårare att välja bland Fitbits växande utbud av fitnessklockor. Är den nya Charge 3 ett smartare val än Fitbit Versa, företagets andra smartwatch och en oerhört framgångsrik produkt som flyger från hyllorna sedan den släpptes i april? Låt oss ta reda på!

ProduktvarumärkenamnPris

FitbitFitbit Charge 3 Fitness Activity TrackerKolla pris på Amazon

FitbitFitbit Versa Smart WatchKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Design

Charge 3 och Versa har många saker gemensamt men design är inte en av dem. Den förstnämnda är ett fitnessband med en gråskala OLED-display och en kapacitiv knapp, medan den senare ser ut som en Apple Watch-klon med en stor LCD-pekskärm med livliga färger och tre fysiska knappar.

Laddas 3 släpps några månader efter Versa, upptäcker flera distinkta designfunktioner som gör sin äldre bror så attraktiv, inklusive ett elegant aluminium- och rymdfodral som har strömlinjeformats för att spara vikt. Båda bärbara har utbytbara klockremmar, men Charge 3 gör det mycket lättare att byta dem tack vare en enkel utlösningsknapp, som fungerar bättre än snabbspännarna på Versa.

Både Charge 3 och Versa är vattentäta upp till 50 meter, så du kan ta någon av dem för ett dopp utan att skada det.

Funktioner

Trots att Charge 3 är ett fitnessband medan Versa är ett ordentligt smartur, har de båda wearables mycket mer gemensamt än du kanske tror. De har båda en 3-axlig accelerometer, höjdmätare, optisk pulssensor och blodsyramättnad (SpO2) -sensor. Versa lägger till ett 3-axligt gyroskop för att förbättra noggrannheten för vissa av dess funktioner.

Skillnaden mellan Charge 3 och Versa börjar bara bli mer uttalad när du ser förbi grundläggande fitness-spårning. Till exempel tillåter Versa dig att lagra upp till 300 låtar direkt på enheten och lyssna på dem med ett par Bluetooth-hörlurar. Om du prenumererar på Pandora eller Deezer kan du ladda ner dina mest spelade stationer eller populära kuraterade träningsstationer direkt till din klocka.

Det finns många tredjepartsappar tillgängliga för Versa, så att du kan göra din klockupplevelse mer personlig. Strava, Starbucks, Yelp eller The New York Times har alla sina egna fitbitOS-appar och de är mycket mer användbara än du kanske tror. Förvänta dig bara inte att de kommer att erbjuda något mer än en bråkdel av funktionaliteten hos deras smartphone-motsvarigheter.

Versa stöder Fitbit Coach, som är en träningsapp från Fitbit och också en premiumabonnemangstjänst med personliga träningspass och ljudcoaching. Fitbit Coach låter dig välja mellan träningspass från 7 till 60 minuter och spänner över alla träningsnivåer, från nybörjare till avancerad.

Varken bärbar har en inbyggd GPS, men du kan koppla dem till din telefon för att övervaka din plats under löpning eller cykling.

Batteri-liv

Att döma efter Versas storlek ska bära mycket längre än avgiften 3. I själva verket är det motsatta sant. Laddningen 3 kan hålla en hel vecka på en enda laddning, medan Versa knappt överlever fyra dagar med regelbunden användning. Men med tanke på att de flesta smartwatches på marknaden är utformade för att endast hålla en enda dag, gör Versa faktiskt inte dåligt alls.

Båda wearables kan laddas snabbt även från en långsammare laddare, så du behöver inte oroa dig för att du saknar ett träningspass eftersom du har glömt att ladda din Charge 3 eller Versa.

Pris

Laddningen 3 säljs för cirka $ 150, medan Versa är cirka $ 200. Specialutgåvan av Charge 3 kostar $ 170 och inkluderar support för det kontaktlösa betalningssystemet Fitbit Pay, som för närvarande stöds av mer än 100 banker och kortutgivare i 18 länder via American Express, Mastercard och Visa-nätverk. Specialversionen av Versa kostar $ 230, och stöd för Fitbit Pay är återigen den enda skillnaden mellan den och den vanliga versionen.

Dom

Om fitnessspårning är det enda som är viktigt för dig, bör både Charge 3 och Versa tillfredsställa dina behov lika bra. Men om du gillar idén att bära din favoritmusik på handleden och ha tillgång till hundratals appar, bör du betala extra för Versa.

ProduktvarumärkenamnPris

FitbitFitbit Charge 3 Fitness Activity TrackerKolla pris på Amazon

FitbitFitbit Versa Smart WatchKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.