Fitbit Charge 2 vs Garmin Vivosport Best Fitness Tracker 2020

Fitness trackers finns i överflöd där ute. Detta gör det särskilt svårt att få de bästa fitnessdräkter som finns på marknaden just nu. Men om det finns två rivaliserande fitnessspårare där ute som tävlar med varandra, görs valet ofta lättare.

Fitbit Charge 2 vs Garmin Vivosport

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

GarminGarmin vívosport124, 99

FitbitFitbit Charge 2122, 13

Vi kommer att jämföra funktionerna i den populära Fitbit Charge 2 och Garmin Vivosport. Båda modellerna prissätts på liknande sätt, vilket gör det lättare att avgöra vilket erbjudande som har de bästa funktionerna ombord. Så låt oss titta direkt.

Fitbit Charge 2 vs Garmin Vivosport Best Fitness Tracker

Fitbit Charge 2

Charge 2 är allmänt populärt inom gymnasiet tack vare företaget som är involverat i tillverkningen. Detta är bland de flera fitnessband som Fitbit säljer, och för närvarande en av de mest populära modellerna där ute. Men är det alltför annorlunda jämfört med Garmin-erbjudandet? Svaret är ja.

Fördelar och nackdelar

Den första aspekten som jag gillar med Charge 2 är designen. I jämförelse med Garmin Vivosport är Charge 2 betydligt enklare att hantera och till och med med en dedikerad knapp på höger sida av det bärbara. Detta gör det enkelt att använda även om du är trött på svett. Det finns kontinuerlig spårning av hjärtfrekvensen på Charge 2, även om denna funktion också finns på Vivocharge. Båda wearables kan erbjuda enhetsmeddelanden eller åtminstone en glimt av det, vilket ger dig smartwatch-liknande funktioner ur lådan. Charge 2 har en OLED-skärm, vilket möjliggör bättre solljussynlighet jämfört med traditionella LCD-paneler. Fitbit-appen för att spåra bandets data ligger mil före tävlingen, och det är också fallet här.

Laddningen 2 faller dock efter när det gäller övergripande funktioner. Speciellt saknar GPS-saker saker till förmån för Vivocharge, vilket kanske är en av de största nackdelarna med Charge 2. Genom att ha en inbyggd GPS gör det möjligt för användare att lämna sina telefoner hemma och gå för en körning med bara fitnessbandet . Batteriets livslängd är bara fem dagar, blek i jämförelse med Garmin-erbjudandet. Laddningen 2 saknar fullständig vattenbeständighet och är bara stänk, regn och svettbeständig. Med beaktande av dessa faktorer kommer Charge 2 att ha mycket att kompensera för särskilt i jämförelse med Vivocharge.

Prissättning och tillgänglighet

Fitbit Charge 2 kan köpas på Amazon för ungefär $ 148, 95. Det finns i totalt sex färger och fyra bandstorlekar, vilket erbjuder fler alternativ för kunderna. Specialversionen Gunmetal och Lavender Rose Gold kommer dock att kosta $ 30 mer.

Garmin Vivosport

Garmin är inte ny på marknaden för fitness wearables och har sålt flera erbjudanden tidigare. Men Vivosport anses vara en blandning av Vivosmart 3 och Vivosmart HR + när det gäller design. Detta är inte nödvändigtvis en dålig sak eftersom Vivosport säkerställer ett bekvämt slitage under hela dagen. Men är det bättre än Charge 2? Låt oss ta reda på.

Fördelar och nackdelar

Det är tydligt att Garmin-erbjudandet har en betydande fördel jämfört med Charge 2 när det gäller funktioner. Till exempel har Vivosport en lite bättre 7-dagars batteritid medan Charge 2 bara kan erbjuda fem dagar. Dessutom är den helt vattentålig (upp till 50 meter), så du är säker på att ta den till dina simningssessioner regelbundet. Den kan spåra baddata, men inte heltäckande, så du kommer bara att få några detaljer. Även viktigt här är tillägget av en GPS-sensor på det bärbara, så att du kan gå på körningar medan du håller telefonen hemma. Det är tydligt att Garmin inriktar sig på detta som en fristående fitness tracker, med datasynkroniseringen automatiskt när du är i närheten av din telefon.

En annan betydande fördel med Vivosport är den alltid-på-färgskärmen, medan Fitbit använder en standardfärgad OLED-panel. Om det finns en nackdel som vi kan prata om med Vivosport är det det faktum att du inte kan anpassa det bärbara hårt när du har köpt det, så det är viktigt att välja rätt alternativ när du gör köpet. Det är också anmärkningsvärt att nämna att Garmin-erbjudandet inte har en särskild knapp för navigering, utan i stället förlita sig på pekskärmen för detta ändamål. Detta är dock inte en dealbreaker. Som du kan se överväger proffsen långt nackdelarna med Garmin Vivosport.

Prissättning och tillgänglighet

Garmin Vivosport sätter dig tillbaka med cirka 149, 99 dollar, vilket gör det jämnt prissatt med laddningen 2. Den finns i små / medelstora och stora bandstorlekar, vilket borde vara tillräckligt för de flesta användare. Det finns tre färger att välja mellan - Limelight, Fuchsia Focus och Slate. Amazon säljer för närvarande de två senare färgerna på sin webbplats.

Dom

Det är tydligt av denna jämförelse att Charge 2 faller bakom de flesta aspekter jämfört med Garmin Vivosport. Det finns dock några stora takeaways från Charge 2 som gör det till ett intressant val för många. Men för mig personligen gör tillägget av GPS att välja Vivosport en icke-brainer. Detta förutom vattentätning gör det till en perfekt kombination av fitnessegenskaper och hållbarhet.

Eftersom båda erbjudandena prissätts jämnt blir beslutet ännu enklare för kunderna. Så finns det inget sätt vi rekommenderar Charge 2? Det finns det, men bara för de användare som har ägt och älskat Fitbit-erbjudanden tidigare. Om vi ​​pratar om appstöd, är Fitbit fortfarande högsta inom detta område med sin dedikerade fitness-bärbara app. Garmin's app är också anständig, men är lite komplicerad för den genomsnittliga användaren. Det är inte att säga att det inte har funktionerna närvarande, men Fitbits app är helt enkelt enklare att använda för den vardagliga användaren.

Till 150 dollar prissätts båda bärbara väldigt attraktivt och du kan inte gå fel med någon av erbjudandena. Men om vi är hårt pressade att besluta, skulle jag gå med Garmin Vivosport nio gånger av tio.

Håller du med?

Fitbit Charge 2 vs Garmin Vivosport

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

GarminGarmin vívosport124, 99

FitbitFitbit Charge 2122, 13