Fingeravtrycksskannern fungerar inte efter uppdatering av Galaxy S6 till Marshmallow, andra problem

Som utlovat finns nedan två andra Marshmallow-relaterade problem som rapporterats av vissa läsare. Om du vill kolla in fler problem och lösningar för # GalaxyS6, besök denna sida .

 1. Laddningstiden för Galaxy S6 tar längre tid
 2. Fingeravtrycksskannern fungerar inte efter uppdatering av Galaxy S6 till Marshmallow
 3. Galaxy S6 aktiemeddelanden app fördröjningsproblem efter Marshmallow-uppdatering
 4. Ändra textfärg och bubblestil för meddelandeapp i Galaxy S6
 5. Uppringaren hör inte under samtal
 6. Galaxy S6 säger att lagring är full

Om du letar efter lösningar på din egen #Android-fråga kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida, eller så kan du installera vår gratisapp från Google Play Store.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.


Problem nr 1: Laddningstiden för Galaxy S6-appar tar längre tid

Nyligen har mitt system blivit ganska långsamt, tar mycket längre tid än vanligt för appar att ladda. Men när de laddas fungerar de bra, det startar appar som tar evigt. Jag har tagit bort / inaktiverat alla skräpprogram, har massor av ledigt utrymme / ram och till och med tagit bort mina tredje partsteman och återgått till standard. Jag har rensat alla cacheminnen, systemcachen, startat om systemet flera gånger under de senaste veckorna och ingen tur. Den här frågan kvarstår på både 4G och Wi-Fi. Jag har till och med försökt installera om några appar, vilket faktiskt hjälper, men efter några nystart uppstår problemet igen.

För att ge dig ett exempel, när jag startar webbläsaren Chrome eller UC, laddas statusfältet ungefär en fjärdedel av vägen och stannar i cirka 30 sekunder, skjuter sedan upp till 80%, stannar i några sekunder och laddar sedan. Efterföljande sidor laddas med normal hastighet efter, det är bara den första laddningen som tar evigt. Samma problem gäller alla appar på min telefon, även när jag kommer åt inställningar! Allt jag ser är en vit skärm i cirka 30 sekunder innan den laddas och det går bra efter. Jag testade CCleaner och flera tips från hjälpforum och jag har inte fått någonstans, några idéer? Använd utkik Antivirus som alltid är uppdaterad och alla skanningar är rena.

Tack för din hjälp! - Jay

Lösning: Hej Jay. Om du har använt CCleaner och liknande appar ett tag rekommenderar vi att du tar bort dem. Deras funktion är överflödig eftersom Android OS ger samma verktyg som de erbjuder. För att fungera raderar CCleaner och liknande appar ofta systemcachen, vilket kan vara orsaken till att den första laddningstiden för appen tar längre tid än vanligt.

För att ladda appar effektivt, har Android de nödvändiga filerna för varje app varje gång du laddar dem. Dessa filer lagras sedan i cache-partitionen som Android använder. Cache-partitionen är därför en lagring av specialfiler som operativsystemet har sammanställt för att ladda och öppna appar snabbare. Att bygga upp cachen kan ta lite tid beroende på hur du använder din enhet. Ju mer du använder din enhet, desto mer uppdaterad blir systemcachen. Tanken är att varje gång du laddar en app noterar operativsystemet vilka filer som ska lagras som cache för att göra nästa laddningstid snabbare. Detta system är mer energieffektivt och påskyndar laddningstiden.

Att använda CCleaner eller någon annan app med liknande funktion stoppar denna process eftersom de regelbundet tar bort cachen. Det betyder att din enhet måste komma med en ny cache varje gång du laddar en app, vilket CCleaner först kommer att ta bort senare igen. Tänk på att den första laddningstiden för en app tar längre tid jämfört med efterföljande laddningstider, särskilt om enheten redan har sparat nödvändig cache.

Även om vi rekommenderar att du torkar cache-partitionen regelbundet, bör du göra det en gång i månaden.

Problem nr 2: Fingeravtryckscannern fungerar inte efter uppdatering av Galaxy S6 till Marshmallow

Två frågor. 1. Sedan jag uppgraderade till Marshmallow kan jag inte använda min fingeravtrycksskanner. Jag hade använt det i ett år utan problem med det tidigare operativsystemet. Jag uppgraderade till Marshmallow under helgen och när jag försöker använda skannern, dyker det upp med ett felmeddelande "Se till att Home-knappen är ren och torr, försök sedan igen" och det sparkar ut mig.

Jag försökte ta bort mina sparade fingeravtryck och återskapa dem, men varje gång jag trycker på "Lägg till fingeravtryck" dyker samma fel upp omedelbart och ger mig inte en möjlighet att röra fingeravtrycksskannern.

Andra nummer. När jag öppnar appen för lagermeddelanden är vissa trådar helt tomma. Andra gånger, när jag skriver, expanderas inte textrutan med flera textrader. Snarare måste jag bläddra i textrutan för att se vad jag skriver. Vad mer är, när jag skickar en text flyttar den inte tråden upp för att visa det senaste meddelandet, jag måste bläddra igen för att se vad jag just har skickat. Jag märkte att om jag stänger ur appen (inte backar ut, men faktiskt stänger appen) och går in igen, löses problemen. Detta händer minst ett par gånger om dagen sedan OS-uppgraderingen. - Kurt

Lösning: Hej Kurt. Stora uppdateringar av operativsystemet, åtminstone för Android, går vanligtvis inte smidigt av flera skäl. Eftersom Marshmallow är ett utvecklande operativsystem för närvarande förväntas det orsaka problem för vissa användare. För att minimera buggar rekommenderar vi dock att du först torkar cache-partitionen och sedan följer upp med fabriksinställning om ingenting ändras. Dessa lösningar har hittills blandade resultat, men de är det mesta du kan göra för din slut. Andra orsaker till problem efter uppdateringen kan bero på variabler utanför din kontroll.

Som referens nedan är stegen för hur du torkar cache-partitionen:

 • Stäng av Galaxy S6.
 • Tryck och håll ned knapparna Volym upp, ström och hem samtidigt tills Android-logotypen visas och telefonen vibrerar.
 • Släpp strömbrytaren men håll kvar de andra knapparna.
 • Använd volymknapparna för att bläddra ner för att markera Wipe Cache Partition.
 • Tryck på strömbrytaren för att bekräfta
 • Rulla ner till Ja och tryck på strömbrytaren
 • Rulla till Starta om systemet nu och tryck på Power
 • Din Galaxy S6 startar om med en rensad systemcache

Att göra en fabriksåterställning via återställningsläge fungerar på samma sätt, även om du måste välja "torka data / fabriksåterställning" istället för "torka cache-partition."

Att göra en fabriksinställning kanske inte hjälper dig om problemet härrör från appspecifika problem. Dåligt kodade appar kan bli inkompatibla med Marshmallow så se till att du uppdaterar alla dina appar i enlighet därmed.

Problem nr 3: Galaxy S6-lagringsmeddelanden för app-lagring efter Marshmallow-uppdatering

Ok. Så jag har en Galaxy S6 och nyligen (jag kan inte komma ihåg, mitten av februari eller mars 2016) sköt de en operativsystemuppdatering. Ända sedan mina textmeddelanden har släppt som galen. Jag har provat allt som föreslås i inlägg. Men antingen kan det inte göras på min telefon - som i ett försök att göra det men det gör det inte, eller så har det inte rensat problemet. Här är saker jag har provat:

 • rensar cache för textmeddelanden-appen - jag kan faktiskt inte rensa cachen. jag klickar på knappen "rensa cache" i inställningarna> appar> meddelanden, men det gör faktiskt ingenting.
 • Jag har försökt starta om och starta om min telefon och det låter mig fortfarande inte rensa cachen.
 • nästa gång jag försökte "torka cache-partitionen" i återställningsläget du går in när din telefon startar om. Det fungerade inte alls. textmeddelanden höll fortfarande kvar och cache i appar kunde inte rensas.
 • slutligen försökte jag en fabriksstart. Dubbelt. En gång återställde jag en äldre säkerhetskopia av min telefon från 2 år sedan. När problemet kvarstod startade jag om det igen och började från början och laddade bara ner appar jag använder och har inte haft några problem med.

Efter allt detta saknar mina textmeddelanden fortfarande. Jag har rensat alla gamla meddelanden flera gånger och som nämnts ovan har jag provat allt. det gör mig galen!! Fördröjningen är så dålig. NÅGRA FÖRSLAG? Tack ???? - Paulina

Lösning: Hej Paulina. Som nämnts ovan inkluderar de enda tillgängliga lösningarna för användare som upplever problem efter en uppdatering att torka av cache-partitionen och göra en fabriksåterställning. Eftersom problemet kvarstår även efter att ha gjort dem föreslår vi att du försöker använda en annan meddelanden-app, eller helt enkelt vänta på en ny uppdatering till Marshmallow.

Förresten antar vi att alternativet "automatisk återställning" under Säkerhetskopierings- och återställningsavdelning är avmarkerat innan du gjorde en fabriksåterställning. Om du aktiverade automatisk återställning finns det en chans att du helt enkelt introducerar samma fel efter en återställning. Var noga med att kryssa för om det tidigare var aktiverat för att se skillnaden.

Försök också att observera telefonen i 24 timmar efter en fabriksinställning utan att installera några appar. Detta kommer att ge dig en aning om en tredje part skapar en konflikt med Marshmallow eller inte.

Problem nr 4: Ändra textfärg och bubblestil för meddelanden-appen i Galaxy S6

Marshmallow-uppdateringen installerades idag. Jag hade använt textmeddelanden ungefär en timme innan uppdateringen och mina inställningar var som jag hade tänkt - med en specifik bubblestil och bakgrund. Efter uppdateringen, när jag öppnade messenger-appen, noterade jag att bubblestilen var inställd på en ruta. Jag hade inte tid att spela med det då, så jag lämnade det som det var. Under hela dagen hade slumpmässiga meddelanden - specifikt 1 mottagna och 1 skickade - färgad bakgrund. Resten av bubblorna var tydliga. Det mottagna meddelandet med färgad bakgrund var faktiskt mycket svårt att läsa eftersom det var en ljusblå bakgrund med vitt teckensnitt. Meddelandet som jag skickade var en ljusgul bakgrund med ett vitt teckensnitt. När jag äntligen hade tid att ändra alla mina inställningar, noterar jag nu att jag inte har möjlighet att ändra detta. De enda inställningarna jag kan ändra här är bakgrunden och teckenstorleken. Jag kan inte ändra textfärgen eller bubblastilen. Är det något de tog bort? - Wanda

Lösning: Hej Wanda. Använder du en tredjepartsmeddelanden-app eller aktien? Om det är en tredjepartsapp, se till att kontakta utvecklaren så att de kan ge dig råd om detta.

Om du använder appen för lagermeddelanden kan du försöka gå till appens inställningar och se om det finns ett sätt att ändra textfärg och bubblestil.

Vissa S6-modeller kanske inte har dessa alternativ så vi hoppas att din har dem. I annat fall kan du försöka ta bort appens cache och data för meddelanden för att se om det kommer att göra någon skillnad.

Om ingenting ändras vill du också prova att göra en fabriksåterställning. Här är hur:

 • Stäng av din Samsung Galaxy S6 Edge.
 • Tryck och håll ner volym upp-, hem- och strömtangenterna tillsammans.
 • När enheten slås på och visar "Power on logo" släpper du alla tangenter och Android-ikonen visas på skärmen.
 • Vänta tills skärmen för återställning av Android visas efter cirka 30 sekunder.
 • Markera alternativet 'torka data / fabriksåterställning' med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 • Tryck på Volym ned-knappen igen tills alternativet "Ja - ta bort alla användardata" är markerat och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 • När återställningen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Problem nr 5: Anroparen kan inte höra under samtal

Idag försökte jag ringa ett samtal men personen på andra sidan linjen kunde inte höra mig medan jag perfekt kunde höra henne. Jag försökte många gånger och samma sak hände. Sedan ringde jag på WhatsApp och där lyckades personen lyssna på mig. Sedan bad jag henne ringa mig normalt tillbaka och konversationen gick bra. Jag försökte ringa igen och personen kunde inte höra mig. Jag ringde på Skype och mikrofonen fungerade, och jag försökte också registrera min röst och den fungerade. Kan du hjälpa mig med några tips?

För mig är det konstigt eftersom jag på morgonen när jag vaknade kunde ringa någon och ha ett normalt samtal och plötsligt efter ett par timmar händer denna situation.

Snälla hjälp mig för att jag inte vet vad jag ska göra. Jag gick redan i säkert läge men igen fungerar inte mikrofonen när jag ringer. - Gusa

Lösning: Hej Gusa. Använder du en app från tredje part eller uppringning? Om du är det, kan du prova att byta till appuppringningsappen och försöka ringa igen. Om du redan använder lager-appen kan du överväga att torka av cache-partitionen och göra en fabriksåterställning.

Problem 6: Galaxy S6 säger att lagring är full

Jag försökte uppdatera några appar från app store och fick sedan meddelandet: otillräcklig lagring. Jag gick sedan och raderade cirka 700 foton och andra lagrade data och minnet var då cirka 27 GB (av 32 GB). Jag försökte inte ladda ner apparna igen sedan jag lämnade hemmet men på cirka 20 minuter fick jag meddelandena om att telefonlagret är fullt.

Jag kunde inte gå till galleriet, kunde inte göra någonting.

Jag gick till filerna som jag har tagit bort för att se till att de var borta och faktiskt att de var borta.

Jag utplånade cache-partitionen och fortfarande samma problem. Jag vet inte hur lagringsutrymmet blev fullt när jag inte ens använde telefonen i 20 minuter.

Dessutom, när det redan var fullt första gången, fick jag inget felmeddelande (otillräcklig lagring) som första gången så jag visste inte ens att jag hade slut på lagring. - Murielle

Lösning: Hej Murielle. Försök starta upp telefonen i säkert läge och försök igen. Om en av dina tredjepartsappar orsakar röra bör problemet inte uppstå igen. Här är hur:

 • Tryck och håll ned volymknapparna och strömbrytaren i 20 till 30 sekunder.
 • När du ser Samsung-logotypen släpper du strömbrytaren omedelbart men fortsätter att trycka på Volym ned-knappen.
 • Telefonen ska fortsätta starta upp och du blir ombedd att låsa upp telefonen som vanligt.
 • Du vet om telefonen har startats i säkert läge om texten "Säker-läge" visas längst ner till vänster på skärmen.

Om telefonen fortsätter att indikera att lagringsutrymmet är fullt ska du göra en fabriksåterställning.


Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.