Felsökning av Facebook-autentisering misslyckades på Samsung Galaxy S3

Efter tusentals e-postmeddelanden som jag har läst om Samsung Galaxy S3-problem trodde jag att jag sett det hela. Men idag visade en vän till mig sin telefon och frågade hur jag skulle lösa ett något lätt problem - Facebook-autentisering misslyckades.

När jag först hörde talas om problemet trodde jag att det bara var ett inloggningsfel och rådde honom att kolla in sina inloggningsuppgifter, även om han var säker på att hans e-postadress och lösenord var korrekta. Eftersom vi var riktigt nära bad jag om hans lösenord och försökte logga in på hans konto med min bärbara dator - det gick igenom. Jag försökte logga in med hans Galaxy S3, "Autentisering misslyckades!" Det var när jag visste att det fanns ett problem.

Anslutningar

Det första som kom in i mitt sinne efter att ha bekräftat att det var ett problem var internet. Eftersom han använde mobildata bytte jag till WiFi och anslöt till mitt hemnätverk; anslutningen var bra.

Jag försökte logga in på hans konto men det gav fortfarande samma fel. Jag dubbelkontrollerar anslutningen och försökte sedan logga in den igen - fortfarande densamma. Därför var det inte ett anslutningsproblem.

Rensar cache och data

Eftersom det inte fanns några andra tjänster som påverkades av felet, visste jag att det bara var ett av de Facebook-appfel som användare kan stöta på. Så jag bestämde mig omedelbart att rensa både appens cache och data.

Inställningar => Applikationshanterare => Alla fliken => Facebook => Rensa cache och sedan rensa data.

Jag försökte logga in och det gick igenom. Jag trodde att det var lösningen, det var det inte. Jag vet att eftersom jag loggade ut och försökte logga in igen efter att jag kunde logga in och problemet kom tillbaka. Vid den tiden var det inget annat att göra än att installera om appen.

Installera om Facebook igen

Efter att ha fått tillstånd att installera om appen avinstallerade jag den omedelbart. Jag gick till Play Store och laddade ned / installerade den senaste versionen. Efter installationen startade jag om telefonen och försökte logga in - den gick igenom. Sedan loggade jag ut och loggade in igen, det var inga problem. Jag gjorde processen ungefär tio gånger eller mer bara för att bekräfta att allt var bra; problemet uppstod inte.

I grund och botten kan felet med Facebook-verifiering misslyckas orsakas av den föråldrade versionen av appen, även om jag inte riktigt är säker på det eftersom jag inte visste vilken version av Facebook-appen min vän använde vid den tiden.

Slutsats

I slutet kunde jag lösa problemet men jag visste inte vad som orsakade det. Jag är inte säker på om samma problem händer också på iOS men det verkar som om äldre versioner kan ha några problem med Android Jelly Bean. Om du någonsin stöter på samma problem kan du försöka uppdatera appen eller installera den på nytt som vad jag gjorde.

Har du problem med din telefon?

Berätta om dem genom att maila oss till [e-postskyddad] Se till att inkludera så mycket information som möjligt så att vi kan förstå problemet väl och hitta de bästa lösningarna för dig. Om du kan dela en skärmdump eller två skulle det vara bättre.

Vi kanske inte kan svara på varje e-postmeddelande vi får, men vi kan vara säker på att vi läser dem ... ja, alla, även om vissa ser ut som skräppost.