Felsöka Samsung Galaxy S7 som inte kan skicka SMS och MMS-meddelanden

Textmeddelanden är den mest grundläggande tjänsten en telefon kan erbjuda men några av Samsung Galaxy S7 (#Samsung # GalaxyS7) ägare klagade över att de inte kunde skicka och / eller ta emot SMS och MMS-meddelanden. Så i den här artikeln kommer jag att undersöka det här problemet och kommer att ge några steg du kan använda för att felsöka det.

Det finns flera faktorer som kan ha orsakat detta problem. Syftet med den här felsökningshandboken är att veta, eller åtminstone ha en uppfattning, vad problemet är så att när det är något du inte kan fixa på egen hand, vet du hur du kan berätta för teknikern om det så att det skulle bli lättare och mycket säkrare att felsöka.

Innan något annat, här är ett av de faktiska meddelandena vi fick från våra läsare ...

Hej, jag har svårt att skicka och ta emot MMS via textmeddelanden även om min mobildata är på. Jag har sökt mycket via internet för att leta efter svar och jag såg att APN också är involverad i att skicka och ta emot bilder via textmeddelanden. Så jag försökte gå till Inställning> Mobilnätverk> APN-inställningar och jag slutade bara stirra på det eftersom det inte finns något sätt att lägga till eller välja en APN. Och jag fick reda på att jag borde ha APN-inställningarna för sprint som finns på APN-namnen men inte valt. Vad ska jag göra? - Helen

Om du har andra problem med din nya Galaxy S7 kan du besöka vår felsökningssida eftersom vi listar upp alla problem vi tar upp. Försök hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi tillhandahöll. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, tveka inte att kontakta oss genom att fylla i detta frågeformulär.

Felsökning av SMS-problem med Galaxy S7

SMS-kortmeddelandetjänsten (SMS) som också kallas textmeddelanden kräver att enheten är ansluten till mobilnätet för att kunna skicka data i liten storlek. Således är det helt beroende av kvaliteten på täckningen telefonen får. Saken är att problemet kan variera från en enkel telefonproblem till ett mer komplicerat nätverksproblem och eftersom vi inte kan utesluta det senare utan hjälp av leverantören är det bättre att kontrollera telefonen först innan du ringer teknisk support.

Steg 1: Starta om din Galaxy S7

Om problemet inträffade ur det blå utan uppenbar orsak eller orsak, finns det en chans att det bara är ett mindre problem i antingen firmware eller hårdvara. Saker som detta händer hela tiden men de är väldigt enkla att fixa och det vanligaste och effektivaste sättet att hantera dem är omstarten.

Steg 2: Kontrollera signalstängerna för täckning

Efter omstarten och du fortfarande inte kan skicka / ta emot SMS, titta sedan på meddelandefältet för att se om telefonen fortfarande upptäcker signal från tornet. Om signalstängerna är fulla, betyder det att du befinner dig i ett område med en utmärkt täckning, även om det finns tillfällen då servicestörningar inträffar.

Steg 3: Om signalstängerna visar dålig täckning, försök att gå till ett öppet utrymme

Om din enhet får dålig täckning när du är i ditt rum eller hem, kan du försöka gå utanför för att se om täckningen förbättras. Om inte, kan du vara i ett område med dålig signal täckning. Du måste ringa din leverantör och fråga om det eftersom det är ett nätverksproblem.

Steg 4: Om signalstängerna visar utmärkt täckning, kontrollera telefonens inställningar

Om ditt problem är att skicka ut textmeddelanden måste problemet vara med meddelandecenternumret. det kan ha skett, raderats, redigerats etc.

Öppna din meddelandeapp och klicka på MER> Inställningar> Fler inställningar> Textmeddelanden> Meddelandecenter. Det bör finnas ett nummer synligt för dig, kopiera det och ring din leverantör för att bekräfta om det är korrekt eller inte.

Om meddelandecenternumret i telefonen är korrekt och problemet fortfarande uppstår, kontrollera att det inte finns några fält i ditt konto som hindrar dig från att överföra textmeddelanden.

Steg 5: Om signalfältet är fullt men du inte kan ta emot meddelanden

Försök kontrollera om det finns tillräckligt med lagringsutrymme kvar i telefonen. Jag förstår att det är nytt men 32 GB är lätt att fylla, det räcker faktiskt inte med att ha några full HD-filmer. Min poäng är att det finns en chans att det är ett lagringsutrymme än något annat.

Du kanske vill överföra filer till ditt microSD-kort om du har ett på din telefon.

Om det finns tillräckligt med lagringsutrymme kvar är det dags att du rensar cache och data i appen Meddelanden. Du kan tappa alla dina SMS och MMS när du gör detta:

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Hitta och tryck på Inställningar.
 3. Tryck på Applications och sedan Application Manager.
 4. Dra till fliken ALLA.
 5. Hitta och tryck på appen Meddelanden.
 6. Tryck först på Force Close-knappen.
 7. Klicka sedan på Lagring.
 8. Klicka på Rensa cache och sedan på Rensa data, Ta bort.

Steg 6: Om allt annat misslyckas, utför huvudåterställningen

Om problemet kvarstod efter steg 5 är det dags att du tar tillbaka telefonen till fabriksinställningarna. Det är också det bästa sättet att förbereda din telefon för kontroll eller utbyte eftersom återställningen raderar all din personliga information. Men innan du gör det, se till att du säkerhetskopierar alla dina data och tar sedan bort ditt Google-konto och kopplar bort skärmlåset så att du inte löser stöldskyddsfunktionen.

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S7.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.

OBS : Det spelar ingen roll hur länge du trycker och håller ner hem- och volymknapparna, det påverkar inte telefonen men när du trycker och håller ner strömbrytaren är det när telefonen börjar svara.

 1. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 2. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.

OBS ! Meddelandet "Installera systemuppdatering" kan visas på skärmen i flera sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas. Detta är bara den första fasen av hela processen.

 1. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka data / fabriksåterställning'.
 2. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 3. Markera nu alternativet "Ja - ta bort alla användardata" med hjälp av Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 4. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 5. Telefonen startar om längre än vanligt.

När återställningen och problemet kvarstod, skicka in den för kontroll och eventuell ersättning.

Felsökning av MMS-problem med Galaxy S7

Det första du borde veta om multimediameddelandetjänsten eller populärt kallat MMS är att den använder mobildata för att kunna överföra dina meddelanden, bilder, filer osv. Naturligtvis bör mobildata i din Galaxy S7 vara aktiverad för att ansluta till leverantörens nätverk. Din enhet bör dock registreras i nätverket och konfigureras korrekt för att kunna använda den här tjänsten.

Tjänster som vanligtvis kallas grupptext, bildmeddelanden, bifoga en fil till text, skicka kontaktinformation eller Vcards, förbättrad meddelanden etc. betraktas som MMS. Det har varit mycket förvirring kring gruppsändning den senaste tiden; många användare tycker att det bara är en annan form av SMS men det är det inte. I det ögonblick du grupperar chatt använder du redan data och innan jag glömmer kommer att koppla emojis till dina textmeddelanden också (som standard) omvandla det till MMS.

Här är några enkla steg jag vill att du ska göra om du har problem med den här tjänsten:

Steg 1: Kontrollera att mobildata är aktiverat i din telefon

I det ögonblick du får problem med att skicka och ta emot MMS ska du omedelbart kontrollera om mobildata är aktiverat. Det kan bara spara dig mycket tid för felsökning.

Steg 2: Om mobildata redan är aktiverat, försök sedan starta om din telefon

Själva anledningen till detta är att uppdatera telefonens minne och stänga alla appar som körs i bakgrunden. Om problemet inträffade utan uppenbar anledning, kan det bara vara ett fel eller en app-problem. Starta om telefonen och se om det gör skillnad.

Steg 3: Kontrollera APN-inställningarna i din telefon

Förutsatt att problemet inte har åtgärdats av omstarten, är det dags att kontrollera APN. Access Point Name är en uppsättning data som används av din telefon för att ansluta till leverantörens mobildatanätverk. Om det har skett med eller redigerats finns det inget sätt för din telefon att få service.

Om du vet rätt APN, gå vidare och jämföra den med uppsättningen i telefonen. Men om du inte vet den rätta eller om den som är inställd på din enhet är korrekt men du fortfarande inte får datatjänst, är det dags att du ringde din leverantör.

Företaget kan ha ändrat APN och din telefon måste konfigureras om. Eller det kan vara några problem med ditt konto.

Just nu är din tjänsteleverantör den som kan hjälpa dig bättre.

Jag hoppas att den här felsökningsguiden kan hjälpa dig att fixa dina Samsung Galaxy S7 SMS- och MMS-problem. Lämna gärna en kommentar så kommer jag tillbaka till dig så snart jag kan, eller så kan du kontakta oss via detta formulär.

Text skickar inte felsökning

telefoner
Samsung Galaxy S7-text skickas inte
Samsung Galaxy S7 Edge-text skickas inte
Samsung Galaxy S6-text skickas inte
Samsung Galaxy S6 Edge-text skickas inte
Samsung Galaxy S6 Edge + text skickas inte
Samsung Galaxy S5-text skickas inte
Samsung Galaxy S4-text skickas inte
Samsung Note 5-text skickas inte
Samsung Note 4-text skickas inte
Samsung Note 3-text skickas inte
Samsung Galaxy J7-text skickas inte
Samsung Galaxy J3-text skickas inte
Google Pixel-text skickas inte
Google Pixel XL-text skickas inte
HTC 10-text skickas inte
LG V20-text skickas inte
LG G5-text skickar inte
Motorola Moto G4-text skickas inte
Nexus 6P-text skickas inte
Nexus 5-text skickas inte
Huawei P9-text skickas inte
Xiaomi Mi5-text skickas inte