Enkla steg för att sätta in eller ta bort SD-kort för Galaxy S9

Till skillnad från iPhones har Samsung Galaxy S-enheter som S9 fantastisk lagring eftersom de har intern kapacitet med stor kapacitet. Dessutom kan du ytterligare lägga till mer lagringskapacitet genom att sätta in ett micro SD-kort på upp till 512 GB. Om du undrar hur du lägger till ett SD-kort till din S9, borde detta inlägg hjälpa.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Så här sätter du in ett microSD-kort i en Galaxy S9:

Att sätta in ett SD-kort i din Galaxy S9 är enkelt. Nedan finns de fem enkla stegen för att göra det. Se till att du har ett microSD-kort för den här uppgiften. Om ditt kort är för stort kan du försöka använda ett microSD-kort istället.

 1. Förbered ejektorn eller utkastningsstiftet. Det här är metallstiftet som medföljer telefonen när du först lade in den. Om du har tappat eller missat det kan du använda ett gem.
 2. Använd utkastningsstiftet och sätt det försiktigt i hålet på SIM-kortet eller SD-kortfacket. Det här ligger ovanpå telefonen. Var noga med att inte välja mikrofonhålet som också finns ovanpå.
 3. När SIM-kortet eller SD-kortfacket dyker ut drar du det försiktigt ut.
 4. Placera ditt microSD-kort i SD-kortspåret i facket.
 5. Sätt i SIM-kortet eller SD-kortfacket i telefonen.

När du har lagt till microSD-kortet ordentligt, se till att formatera det för att minimera buggar från att utvecklas. Detta är viktigt särskilt om nämnda kort har återvunnits eller använts i en annan telefon.

Så här tar du bort ett microSD-kort från en Galaxy S9:

Att ta bort ett SD-kort från din Galaxy S9 liknar mycket att sätta i ett. Så här görs:

 1. Innan du tar bort microSD-kortfacket måste du först ta bort microSD-kortet. Detta förhindrar att microSD-kortet eller dina filer skadas. För att avmontera microSD-kortet går du bara under Inställningar> Lagring> Fler alternativ> Lagringsinställningar> SD-kort> Avmontera .
 2. Förbered ejektorn eller utkastningsstiftet. Det här är metallstiftet som medföljer telefonen när du först lade in den. Om du har tappat eller missat det kan du använda ett gem.
 3. Använd utkastningsstiftet och sätt det försiktigt i hålet på SIM-kortet eller SD-kortfacket. Det här ligger ovanpå telefonen. Var noga med att inte välja mikrofonhålet som också finns ovanpå.
 4. När SIM-kortet eller SD-kortfacket dyker ut drar du det försiktigt ut.
 5. Ta bort ditt microSD-kort från magasinet.
 6. Sätt i SIM-kortet eller SD-kortfacket i telefonen.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.