Enkla steg för att ladda ner Facebook-foton på din Android-enhet

Ladda ner foton från internet är lika gammalt som själva internet. Nu när Facebook har blivit ett hushållsnamn kan det bara förväntas att många användare vill ladda ner bilder från det då och då. Om du undrar hur du gör det är du på rätt plats.

Till skillnad från att spara Facebook-videor är nedladdning av Facebook-bilder mer direkt och mycket lättare att utföra. Nedan är de två sätten du kan använda för att spara Facebook-bilder direkt till din telefon.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Ladda ner Facebook-foton direkt till din Android-telefon

Detta är det enklaste sättet att spara Facebook-bilder på din Android-enhet. Följ stegen nedan för hur du gör det.

 1. Öppna Facebook-appen.
 2. Gå till fotot du vill ladda ner.
 3. Peka på fotot en gång.
 4. Tryck på Fler inställningar längst upp till höger (tre-punktsikonen).
 5. Klicka på Spara till telefon .
 6. Öppna din Galleri-app.
 7. Beroende på hur din Galleri-app är konfigurerad och ditt operativsystem kan du hitta det nedladdade fotot i en av mapparna. Vissa Android-enheter kan automatiskt skapa ett Facebook-album så om din telefon gör det, kontrollera Facebook-albumet först.

Skaffa en skärmdump

Ett annat sätt att spara ett foto från din Facebook-app är genom att använda enhetens skärmdumpfunktion. Det här kan fungera om du har bråttom att få en kopia av fotot, även om kvaliteten kanske inte är lika trogen mot originalet eftersom det beror på telefonens kapacitet att göra skärmdumpen. Fortfarande är det ett mycket praktiskt alternativ, särskilt om du inte har tid att gå till varje foto och göra stegen ovan.

Så här kopierar du ett Facebook-foto med skärmdump:

 1. Öppna Facebook-appen.
 2. Gå till fotot du vill ta.
 3. Gör en skärmdump. Stegen kan variera per telefon så se i telefonens dokumentation om hur du gör det. Alternativt kan du Google stegen för hur du gör en skärmdump för din specifika Android-enhet.
 4. Öppna din Galleri-app och hitta skärmdumpalbumet.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.