Enkla steg för att anpassa Notification Bar på Galaxy S10

Undrar du om det finns något du kan göra med genvägsknapparna i meddelandefältet? Den här korta guiden leder dig genom de enkla stegen för att anpassa meddelandefältet på Galaxy S10. Vi inkluderar också andra sätt att ytterligare göra det möjligt för dig att anpassa utseendet på din enhet så att du förhoppningsvis kan hitta det här.

För dig som är ny på Samsung Galaxy S10 eller på Samsung-enheter i allmänhet är meddelandefältet i den övre delen av skärmen som visar meddelanden och genvägsknappar till funktioner som wifi, Bluetooth, ficklampa, mobildata, för att namnge en få. Den här fältet kan ändras så att du kan välja de ofta använda knapparna. Oroa dig inte, stegen är enkla och tar inte flera minuter av din tid.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur du anpassar meddelandefältet på Galaxy S10

Om du har använt Samsung Galaxy-telefoner tidigare, kommer du förmodligen att hitta den här guiden mindre användbar, men om du är ny inom Galaxy S10, följ stegen nedan för att börja anpassa meddelandefältet. På skärmen vill du svepa ner från toppen. Innan du gör detta, se till att skärmen är olåst. När du har dragit meddelandefältet, svep ned igen så att du kan se alternativen. Det här är steg-för-steg-instruktioner om vad du ska göra:

 1. Dra ner skärmen uppifrån.
 2. När meddelandefältet visas, sveper du ned igen för en andra gång.
 3. Tryck på trepunktsikonen till höger för att dra upp menyn Inställningar i meddelandefältet.
 4. Välj knappordning, knappruta eller statusfält.
 5. Anpassa din rutstorlek eller ordningen på snabbinställningarna genom att dra och släppa ikonerna
 6. Hit klar för att avsluta.

Om du vill visa knappar som du ofta använder bör du försöka välja knappordning först. Detta är ett användbart alternativ för att låta dig skapa en lista med viktiga genvägar på meddelandefältet utan att tvinga dig att öppna startsidan. Om du till exempel använder NFC eller ficklampa regelbundet kan du spara några stunder varje dag om du sätter knapparna för dem i de första sex. För att göra detta behöver du bara följande:

 1. Dra ner skärmen uppifrån.
 2. När meddelandefältet visas, sveper du ned igen för en andra gång.
 3. Tryck på trepunktsikonen till höger för att dra upp menyn Inställningar i meddelandefältet.
 4. Välj knappordning.
 5. Håll och dra ikonerna dit du vill ha dem.

Alternativet Button Grid är ett sätt för dig att maximera antalet knappar som du ser på skärmen. Om du vill ha större snygga knappar kan du välja 3 × 3. Om du behöver ha så många knappar på en skärm kan du överväga att använda 5 × 3. Här är hur:

 1. Dra ner skärmen uppifrån.
 2. När meddelandefältet visas, sveper du ned igen för en andra gång.
 3. Tryck på trepunktsikonen till höger för att dra upp menyn Inställningar i meddelandefältet.
 4. Välj knappruta.
 5. Klicka på OK.

Alternativet Statusfält ger dig flexibilitet hur många aviseringar som visas. Det är också i det här avsnittet där du kan välja om du vill att batteriprocenten ska visas ovan eller inte. Alla dessa tre är sätten att anpassa meddelandefältet på din Galaxy S10. Om du vill göra drastiska ändringar av standardalternativ som nämns ovan, som att använda en annan färg i meddelandefältet, föreslår vi att du använder ett tema.

Hur man ändrar färgen på meddelandefältet

Om du vill ha en mer personlig känsla i din meddelandefält bör du överväga att ändra temat. Du kan också använda ett annat teckensnitt eller teckensnittstorlek om du vill lägga till en annan smak.

Nedan följer stegen för att ändra temat på din Galaxy S10:

 1. Gå till Hem-skärmen.
 2. Tryck och håll på ett tomt område på skärmen.
 3. Tryck på teman.
 4. Dra uppåt för att se tillgängliga teman.
 5. Leta efter den du vill ladda ner.
 6. När du har laddat ner det tema du vill ska du bara trycka på APPLY för att börja använda det.
 7. Tryck på APPLY igen för att bekräfta.

Hur man laddar ner ikoner på Galaxy S10

Om du inte vill ha standardikonerna som det valda temat ger kan du också välja dina egna. Precis som när du väljer ditt tema måste du också ladda ner det föredragna ikonpaketet. Gör så här:

 1. Gå till Hem-skärmen.
 2. Tryck och håll på ett tomt område på skärmen.
 3. Tryck på teman.
 4. Tryck på ikoner.
 5. Dra uppåt för att se tillgängliga ikoner.
 6. Välj de ikoner du vill ha.
 7. Klicka på Ladda ner.
 8. Tryck på APPLY-knappen.
 9. Tryck på APPLY igen för att bekräfta.

Hur du ändrar teckensnittet på din Galaxy S10

Slutligen kan du ytterligare anpassa utseendet på meddelandefältet genom att också ändra teckensnitt och teckenstorlek. I det här avsnittet bör du också kunna ändra den totala skalan och storleken på innehållet samt storleken på texterna. Här är vad du behöver göra:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Display.
 3. Tryck på skärmzoom och teckensnitt.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.