Enkla sätt att ta en skärmdump på Huawei P20 Pro

Det finns fyra enkla sätt att ta en skärmdump på din Huawei P20 Pro. Beroende på dina önskemål bör du hitta något av dessa alternativ enkla men ändå effektiva. Om du är redo att veta hur du gör var och en av dem, kolla in stegen nedan.

Innan vi fortsätter ska vi påminnas om att vi ger svar på Android-problem. Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Metod 1: Hur man tar skärmdump på Huawei P20 Pro med hårdvaruknappar

Det enklaste sättet att ta en skärmdump på alla Android-enheter är genom användning av hårdvaruknappar. På Huawei P20 Pro är det samma. Här är stegen för att använda knapparna för att enkelt ta en skärmdump:

 1. Förbered skärmen eller appskärmen som du vill ta en skärmdump av.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren och Volym ned-knappen samtidigt.
 3. Du bör se den fångade skärmen efter att du har tryckt på och håll ned knappen Power och Volume Down.

När du har tagit skärmen kan du redigera eller dela bilden.

Metod 2: Hur man tar skärmdump på Huawei P20 Pro med hjälp av Smart Assistance

Det andra sättet att fånga din Huawei P20 Pro-skärm är genom att använda en speciell funktion som kallas Smart Assistance. Här är vad du behöver göra exakt:

 1. Öppna appen Inställningar eller svep ned meddelandepanelen och tryck på Inställningsikonen.
 2. Välj Smart Assistance.
 3. Tryck på Rörelsekontroll.
 4. Aktivera smart skärmbild under Knuckle Gestures.
 5. När smart skärmbild har aktiverats kan du börja ta en skärmdump med hjälp av knogarna eller rulla skärmdumpen.

Metod 3: Hur man tar skärmdump på Huawei P20 Pro med hjälp av meddelandepanelen

Den här är ganska enkel. Dra helt enkelt nerifrån för att dra ner meddelandepanelen och tryck på alternativet Skärmdump.

Metod 4: Hur man tar skärmdump på Huawei P20 Pro med hjälp av tre fingrar

Ett annat smart sätt att fånga en skärmdump är genom att använda fingrarna. Först måste du aktivera alternativet under menyn Smart Assistance, precis som i metod 2. Så här gör du exakt:

 1. Öppna appen Inställningar eller svep ned meddelandepanelen och tryck på Inställningsikonen.
 2. Välj Smart Assistance.
 3. Tryck på Rörelsekontroll.
 4. Välj skärmbild med tre fingrar.
 5. När tre-finger-skärmdump har aktiverats kan du börja ta en skärmdump med dina tre-fingrar.

När du har tagit skärmen kan du redigera eller dela bilden.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.