Enkla sätt att lösa en iPhone X-svarande skärmproblem [felsökningsguide]

Att ha en svarsfri skärmproblem i en dyr #iPhoneX verkar galen men det händer. Om du är en av de olyckliga som upplever problemet, har du tur. Idag ger vi dig de lösningar som du kan ta för att lösa problemet. Låt oss veta det genom att kontakta oss genom att använda länken nedan om någon av våra rekommendationer nedan inte hjälper.

Kom ihåg att svarsfri skärmproblem vanligtvis orsakas av mjukvara mer än så av hårdvarufel. Om din skärm började glida efter att du har tappat enheten, blivit våt eller fysiskt påverkat den, är det en helt annan fråga helt. Vi föreslår starkt att du ser Apples hjälp direkt för att inte slösa bort din tid. Kom ihåg att du inte kan fixa maskinvaruskador genom att justera vissa programinställningar.

Innan vi fortsätter, låt oss påminna dig om att du kan kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.


Lösning 1: Starta om / återställ telefonen

Mjuk återställning, även känd som omstart, är ett enkelt men ibland effektivt sätt att fixa oförklarade buggar som leder till iPhone-kraschar, slumpmässiga omstarter, frysning, saknade meddelanden, frysning av knappsatser och, i ditt fall, svarsfri skärm. Starta om fungerar genom att rensa operativsystemet och enhetens minne. Det fungerar på samma sätt som en omstartprocedur på din dator efter att den har körts länge. Om du inte har försökt göra det ännu så här gör du det:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren / sidoknappen och en av volymknapparna (antingen volym upp eller volym ned).
 2. Släpp knapparna en gång Skjut för att stänga av skärmen visas.
 3. Skjut strömbrytaren åt höger.
 4. Vänta tills enheten startar om.
 5. När din iPhone har stängts av trycker du på Power / Side- knappen tills Apple-logotypen visas och släpp sedan.

OBS : Med iPhone X, genom att trycka på och hålla ned ström / sidoknappen och volymknappen i mer än 5 sekunder, aktiveras Emergency SOS. Detta kommer automatiskt att ringa räddningstjänster som är inställda i din telefon, som 911. Se till att du släpper knapparna innan 5-sekundersmarkeringen för att undvika att ringa räddningstjänster av misstag.

Lösning 2: Simulera en "batteridrag"

Om den normala omstarten inte löser problemet, är det nästa bra att göra att simulera ett "batteridrag." På grund av att iPhone-enheter inte har flyttbara batteripaket är det mest som Apple-ingenjörer kan göra för att komma som nära att ta bort det fysiska batteriet är genom att utföra en viss hårdvaruknappkombination. Som en vanlig omstart kan simulering av batteridrag också fixa oförklarade buggar som kan orsaka ett svarsfritt skärmproblem. Så här görs:

 1. Tryck på och släpp snabbt Volym upp- knappen och tryck sedan på och släpp snabbt Volym ner- knappen.
 2. Tryck sedan på Power / Side- knappen tills Apple-logotypen visas på skärmen.

Lösning 3: Återställ alla inställningar

Den här lösningen kanske bara fungerar om du fortfarande kan lyckas ladda operativsystemet och öppna appen Inställningar. Detta förutsätter att din iPhone-skärm bara reagerar slumpmässigt, vilket gör att du fortfarande kan gå under Inställningar och utföra stegen nedan.

När du återställer alla inställningar återställs alla dina iPhone-anpassade inställningar till sitt standardläge. Dessa inställningar inkluderar följande:

 • nätverksinställningar som wifi, mobildata och mobilinställningar
 • visningsinställningar som bakgrundsbilder, teckensnitt, ljusstyrka etc.
 • alla ljudinställningar som aviseringar, ringsignaler etc.
 • andra anpassade inställningar.

Så här återställer du alla inställningar på din iPhone X:

 1. Gå till startsidan.
 2. Öppna Inställnings- appen.
 3. Tryck på Allmänt .
 4. Tryck på Återställ.
 5. Klicka på Återställ alla inställningar .
 6. Ange lösenordet om det presenteras.
 7. Tryck på Återställ alla inställningar för att bekräfta.
 8. Vänta tills telefonen återställer alla inställningar och startar om.

Lösning 4: Utför återställning av DFU-läge (Device Firmware Upgrade)

Om skärmen på din iPhone X inte svarar vid denna tidpunkt är nästa logiska felsökningssteg som du kan prova ett DFU-återställning. Den här lösningen är det sista steg-till-steget som du kan prova för de flesta iPhone-problem eftersom det inte kräver att du har tillgång till appen Inställningar.

 1. Anslut din iPhone X till din dator med hjälp av USB- eller Lightning-kabeln som medföljer.
 2. Öppna iTunes på din dator.
 3. Stäng av din iPhone X som du normalt gör. I iOS 11 kan du stänga av din iPhone genom att gå till Inställningar-> Allmänt-> Stäng av- menyn-> sedan växla reglaget till höger. Om du gör det stänger du av iPhone.
 4. Tryck och håll in strömbrytaren / sidoknappen i 3 sekunder. Tryck sedan ner knappen Volym ned medan du fortfarande håller ner strömbrytaren / sidoknappen. Håll ned båda knapparna i 10 sekunder. Om Apple-logotypen visas betyder det att du har hållit knapparna för länge. Om detta händer måste du gå tillbaka från början. I annat fall hoppar du till nästa steg.
 5. Släpp strömbrytaren / sidoknappen men håll ner volymknappen intryckt i cirka 5 sekunder till. Om du uppmanas att använda Plug in iTunes-skärmen betyder det att du har gått in i återställningsläge istället. Så du måste gå tillbaka till det allra första steget och se till att du inte håller knapparna så länge.

Om din iPhone X-skärm förblir svart betyder det att din enhet har gått in i DFU-läge. iTunes ber dig sedan med ett varningsmeddelande som säger att den har upptäckt din iPhone och gör att den kan återställas. Följ instruktionerna på skärmen för att återställa din iPhone X i iTunes.

Om du ser något av följande när du försöker starta om din iPhone X till DFU-läge lyckas du inte:

 • Apple-logotyp på din iPhone-skärm.
 • iTunes-logotyp på din iPhone-skärm.
 • iPhone-skärmen förblir inte svart

Försök med stegen ovan igen.

Lösning 5: Installera iOS-uppdatering

Det fanns ett iOS-relaterat fel förra året som fick iPhone X-enheter att frysa när de utsattes för ett plötsligt temperaturfall. Apple hade redan fixat felet sedan november 2017 med lanseringen av iOS 11.1.2 så såvida du inte har hållit på den senaste iOS-uppdateringen nyligen, bör det inte finnas något iOS-fel som kan leda till att din skärm blir svarslös. Nämnda uppdatering lappade också ett känt fel som orsakade snedvridning i Live Photos och videofilmer på den här telefonen.

Som standard är din iPhone X-enhet inställd att automatiskt ladda ner och installera alla tillgängliga iOS-uppdateringar. Om du ändrade den här inställningen tidigare, se till att manuellt ladda ner och installera den senaste uppdateringen för att lösa problemet du har.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.