Enkla sätt att fixa iPhone 8 som inte kommer att aktiveras [felsökningsguide]

Hej # iPhone8 användare! Vår dagens artikel om felsökning svarar på några frågor om vad man ska göra om en iPhone 8 inte startar. Vi hoppas att våra förslag är användbara.

Innan vi fortsätter, låt oss påminna dig om att du kan kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.


Problem 1: iPhone 8 slås inte längre på, slås inte på

Gick till sängs efter att ha laddat telefonen helt. Jag hade kopplat ur den och lagt den bredvid min kudde och vaknat till en svarslös telefon. Jag har försökt allt, tvinga omstart, iTunes återställa (iTunes upptäcker inte ens min telefon & min telefon kommer inte att visas som laddning när jag ansluter laddaren men min laddare fungerar på andra iphones i mitt hushåll). Jag har till och med tagit min telefon till AT&T och de kunde inte hjälpa, bara gav mig numret för Apple support. kan du hjälpa mig? - Kari

Lösning: Hej Kari. Att AT&T inte alls kunde hjälpa dig är en signal om att detta problem troligen är över din nivå att fixa. En iPhone som inte slås på kan orsakas av ett antal faktorer så att du måste begränsa möjliga orsaker. Dessa orsaker inkluderar följande saker:

 • dålig laddningskabel och / eller adapter
 • trasig laddningsport
 • felaktigt eller dött batteri
 • skadad krafthantering IC
 • andra hårdvarufel

Om du har lagt märke till i listan ovan inkluderar vi inte någon programvarorelaterad orsak alls. Det beror på att vi för det första inte tror att du har ett mjukvaruproblem, och för det andra finns det inget sätt att du kan ta reda på det verkliga skälet om du inte låter en tekniker kontrollera hårdvaran. Vi känner inte till telefonens historia tillräckligt för att hjälpa dig hitta orsaken till problemet. Baserat på många liknande fall löses problemet bara med reparation, särskilt om telefonen inte svarar efter att den laddats i mer än 30 minuter. Vi kan inte se någon specifik omständighet som gör ditt fall till ett undantag snarare regeln. Orsaken kan vara något av objekten i listan ovan. Om du inte är utbildad att fixa en iPhone 7-hårdvara, lämna jobbet till en professionell.

Problem 2: Enkla sätt att fixa iPhone 8 som inte kommer att slås på

Jag köpte just en begagnad iPhone 8 plus av en vän. eftersom det är en begagnad enhet, hade jag det återställt och ändrat lösenordet. Först kör enheten smidigt i mitt hus genom wifi. Faktum är att jag var på väg att ladda ner ett schackkubsprogram medan jag äter min frukost. Efter min frukost glömde jag dock att kontrollera nedladdningens status och gick direkt till mitt kontor. Jag var redan på kontoret när jag insåg att jag laddade ner spelet som anges ovan. Jag var inte säker på om det slutfördes eller inte. Hur som helst, jag försökte slå på min iphone den här gången med mobildata men enheten slås inte på. När jag trycker på lösenordet startar inte enheten. Jag försökte upprepa processen till ingen nytta. Kan du snälla hjälpa dig? Tack och hälsningar. - Darwin Mendiola

Lösning: Hej Darwin. Ett problem som ditt kan orsakas av programvarufel eller hårdvarufel. Generellt sett kan en iPhone som inte startas upp på grund av dålig programvara fixeras relativt enkelt mot en telefon med hårdvarufel. I de flesta fall slutar hårdvarufel nästan alltid med reparation eller utbyte. Med andra ord finns det i princip ingenting du kan göra när du hittar din telefon med dålig hårdvara.

Felsök en iPhone som inte svarar, följ våra förslag nedan.

Försök använda en annan uppsättning laddningskabel och / eller adapter

Detta kan tyckas vara en bra-brainer men många användare överväger vanligtvis inte detta steg när de försöker fixa den här svarande iPhone. Se till att du inte är en av dem. Du vill inte göra mer drastiska lösningar när det verkliga skälet till att din iPhone 8 inte verkar slå på igen är det faktum att den helt enkelt inte har tillräckligt med kraft för att slå på hela systemet igen. Om du har en annan iPhone, se till att du provar en annan blixtkabel och adapter för att ladda din iPhone 8.

Ladda med ett annat uttag

Ett annat enkelt felsökningssteg som du bör försöka är att ladda i ett annat uttag. Detta är särskilt viktigt om du bara tenderar att ladda på en favoritplats i ditt hus. Alternativt kan du försöka se om uttaget du använder fungerar genom att ansluta en annan enhet till det.

Ladda med hjälp av en dator

I vissa fall kan iPhoner laddas när de är anslutna till en dator men inte i ett vägguttag. Om du har en dator kan du försöka ansluta din iPhone till den och se om den kommer att ladda den. Om det gör det, se till att det laddas tillräckligt länge så att du kan skapa en säkerhetskopia av dina viktiga filer. Därefter utför du en fabriksåterställning för att återställa alla inställningar till standardvärdena

Låt din iPhone ladda i minst 30 minuter

Se till att telefonen laddas i minst 30 minuter innan du slår på den igen i något av förslagen ovan. Det finns en chans att batteriet kan ha tömts helt. Ett helt uttömt batteri kan behöva så länge för att återställa batteriet till fullt fungerande tillstånd.

Se till att det inte är en skärmproblem

Det finns en stor skillnad mellan ett problem med ingen ström och svart skärm. Den förstnämnda indikeras ofta av det faktum att din iPhone inte visar några tecken på liv alls - inget LED-ljus, inga aviseringar, inga vibrationer, inte igenkänns av iTunes. Problem med svart skärm kan å andra sidan fortfarande göra det möjligt för iTunes att upptäcka din enhet bara att uppenbarligen förblir skärmen svart. En svartskärmsfråga innebär också att telefonen inte är helt död så att ersätta den defekta skärmen kommer troligtvis att lösa problemet relativt enkelt. Ingen strömproblem kan bero på dåligt batteri till permanent skada på komponenterna. Om du tappade telefonen innan problemet började uppstå kanske du har skadat skärmproblem. Om du tror att telefonens skärm är skadad, kontakta Apple för att få den fixad.

Om iTunes fortfarande kan upptäcka din telefon och få åtkomst till data, se till att säkerhetskopiera dem direkt. Detta kan vara den sista chansen du får att skapa en säkerhetskopia av dina viktiga filer.

Om din iPhone 8 inte slås på alls och iTunes inte kan känna igen den, finns det inget sätt att återställa dina data alls. I vissa sällsynta fall kan speciell mjukvara och verktyg komma åt lagringsenheten på en död iPhone, men en sådan övning kan vara mycket dyr.

Prova DFU-uppdatering

Om du tycker att din iPhone 8 är responsiv i viss grad, vilket betyder att den inte är helt död, kan du kanske återuppliva den genom att göra en DFU-återställning. DFU står för Device Firmware Update och det är den mest drastiska programförändringen du kan göra (bortsett från jailbreaking) till telefonens programvara. Kom ihåg att det här fungerar bara om iTunes fortfarande kan upptäcka din telefon och om din iPhone 8 inte är helt död. Om din telefon inte visar några tecken på liv, även om du är ansluten till en dator, bör du inte slösa bort din tid med den här proceduren.

 1. Stäng alla aktiva appar på din dator.
 2. Öppna iTunes.
 3. Stäng av din iPhone. Om du inte kan stänga av det normalt, låt batteriet tömmas till 0% så att telefonen stängs av på egen hand. Ladda telefonen i minst en timme utan att försöka slå på den.
 4. Anslut din iPhone till datorn via USB-kabel.
 5. Håll strömbrytaren intryckt i minst 3 sekunder.
 6. Tryck och håll ned Volym ned- knappen på vänster sida av iPhone medan du fortsätter att hålla ned strömbrytaren. Se till att hålla in både strömbrytare och volymknappar i 10 sekunder. Om Apple-logotypen visas just nu, upprepar steg 5 och 6. Apple-logotypen bör inte visas alls.
 7. Fortsätt att hålla in Volym ned- knappen i ytterligare 5 sekunder. Om skärmen Plug in iTunes visas, upprepar du steg 5-7. Anslut till iTunes-skärmen ska inte dyka upp.
 8. Du vet att din telefon är i DFU-läge om skärmen förblir svart. Din dator ska sedan berätta att iTunes har upptäckt en iPhone.
 9. Följ stegen på skärmen på din dator för att göra en fullständig återställning.

Programvarulösningar kan inte fixa maskinvaruskador

Många iPhone-användare kanske tror att det finns en lösning för varje iPhone-problem. I viss mån kan det vara sant, men den allmänna regeln som du bör komma ihåg är att du inte kan ångra hårdvaruskador genom att justera programvaran. Om din telefon till exempel började visa problem, inklusive den vi diskuterar i det här inlägget, efter att du tappat den, är det mest troliga skälet dålig hårdvara. Vissa iPhones kan komma undan med en otäck droppe medan andra kan sluta fungera helt och hållet även efter en liten droppe. Vi har inte hela enhetens historik så vi kan inte se om du har maskinvaruproblem eller inte. Kom bara ihåg att elektronik är bräcklig. Att släppa dem kommer sannolikt att leda till något negativt förr eller senare.

Kontakta Apple Support

Om problemet kvarstår och att din iPhone fortfarande inte slås på, eller fastnar på svart skärm efter kraftstart och laddning, bör du nu överväga att eskalera problemet till din enhetsoperatör eller Apple Support. Du kan välja att söka ytterligare hjälp för att utföra mer avancerade felsökningsförfaranden eller utnyttja service eller reparationsgaranti.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.