En titt på Galaxy S4 Air View-appens problem och lösningar

Många användare klagar över att Air View-funktionen i deras Galaxy S4 inte fungerar. Hittills är den vanligaste orsaken till detta problem en felaktig konfiguration av telefonens inställningar. Sedan finns det också andra faktorer som påverkar hur appen fungerar. Vi kommer att ta itu med alla orsaker här en efter en såväl som lösningarna för var och en.

Innan något annat ska du först kontrollera om din Air View-app har konfigurerats korrekt. För att aktivera det, följ bara dessa enkla steg:

1. Tryck på menyknappen

2. Gå till Inställningar .

3. Fortsätt till Min enhet .

4. Välj Rörelser och gester under avsnittet Inmatning och kontroll

5. Flytta reglaget bredvid Air View till höger. Strömställaren visas grön när den är aktiverad.

6. Tryck sedan på Air Gesture för att avslöja fler anpassningsalternativ.

7. Aktivera funktionerna Quick Glance, Air Jump, Air Browse, Air Move och Air Call-Acceptera appen därifrån för att maximera dess funktioner.

Andra faktorer som kan påverka Galaxy S4 Air View

Enligt Time Tech fungerar Galaxy S4 Air View bara på Samsungs egna appar. Det betyder att det inte kommer att stödja appar från tredje part.

Då kommer den här appen inte att fungera bra i ett dåligt upplyst rum. Dess sensorer som ligger i den framåtvända kameran måste ha gott om ljus för att fungera korrekt. En av bidragsgivarna i Android Central noterade att Air View-appen verkar fungera bra under en lysrörsbelysning när inget naturligt ljus är tillgängligt. Så se till att du har tillräckligt med belysning i ditt område och att sensorn inte täcks av ett osynligt skärmskydd.

Du bör också kontrollera om sensorn på din telefon är okej. Du kan testa det genom att länge trycka på Quick Glance och flytta fingrarna eller handflatan längs sensorerna. Detta bekräftar om det är ett hårdvarorelaterat problem eller inte. Om det är ett hårdvaruproblem kan du ringa din återförsäljare eller Samsung om det och be om reparation eller utbyte av enheten.

Skicka dina frågor och förslag via e-post till oss

Jag hoppas att informationen som lämnats här på något sätt hjälpte. För fler frågor, skriv till oss på [e-postskyddad]. Var bara detaljerad så mycket som möjligt i dina frågor så att vi effektivt kan hitta ditt problem och hjälpa dig hitta rätt lösning för det.

Användare som har något att bidra med i ämnet kan också dela sina åsikter och förslag via [e-postskyddad] eller i kommentarrutan nedan.

Besök även avsnittet Mailbag för mer artiklar.