En komplett nybörjarguide för att utveckla appar (iPhone, Android och Windows)

Utveckling av mobilappar är det nya surrordet inom teknikarenan. Med tanke på det faktum att det finns över 700 000 app i Play Store såväl som App Store, kommer det inte så mycket som en överraskning. Med uppskattningar som tyder på att mobilappsindustrin skulle bli en industri på 35 miljarder dollar 2015, är det säkert ingen som förlorar denna nya lekplats .

För vissa är det en genväg till berömmelse, pengar och respekt. För vissa är det ett sätt att nå miljontals användare över hela världen. För framgångsrika apputvecklare är det båda.

Så om du alltid hade en idé om att du önskade kunde förvandlas till något riktigt, något interaktivt, något användbart, här är din chans att utveckla en app. Precis hur varje framsteg kommer från en genial idé; appar måste också skapas först i ditt huvud och sedan på din dator.

Emellertid kan inte fingerfickande goda appar utvecklas bara genom att ladda ner träningsfilmer som går i bruk och lära sig några atypiska språk. Att utveckla fantastiska appar går långt utöver att titta på tutorials och lära sig språk. Det kräver kreativitet, design, medvetenhet om marknadstrenderna och viktigast av allt - en idé .

Kick-off med en fantastisk idé

För att utveckla en app måste du ha en idé som klickar bland massorna. Det finns ingen mening med att utveckla mediokra appar; appbutikerna är redan fyllda med tusentals av dessa.

Många nybörjare lägger timmar på att lära sig teknik på olika språk, bara för att utveckla appar som inte är vördade av massorna. De misslyckas inte för att de är dåligt utformade, utan för att det finns bättre alternativ. Det finns till exempel ingen mening med att utveckla en onlinechatt-messenger som WhatsApp eller utveckla alternativa mobila webbläsare, såvida du inte är säker på att överträffa tävlingen.

Men ... hur exakt startar du med en fantastisk idé?

 • Tänk på något innovativt som redan finns på webben och kan överföras till mobil. Även om webb och appar är två olika sidor av myntet, kommer det inte att vara osant att dra slutsatsen att allt som fungerar på webben, fungerar också på appar. För att förenkla människors nyhetsläsning kan du till exempel samla de populära nyhetskällorna från webben och sortera dem efter nyckelord och utveckla en app som lyssnar på deras RSS-flöden.
 • Tänk på en app som du alltid önskade att du kunde ha. Som de säger börjar välgörenhet hemma . Få dina fina nervceller att arbeta och snurra upp en idé som kan ge dig lyxen att bara vara en smula latare.
 • Tänk på en app som kan göra komplexa saker enklare. Till exempel måste du ange ditt kreditkortsnummer och annan information varje gång du betalar räkningarna. Tänk på en app som säkert kan lagra dessa detaljer genom att kryptera den med en användardefinierad PIN-kod.
 • Om du funderar på att utveckla ett spel, se till att du anställer de bästa grafiska designtalenterna och ge ett spännande spel. Även om vi sa att dina idéer måste vara original, kan du alltid förstärka en redan befintlig idé. Till exempel, även om Subway Surfers har ett spel som är kongruöst till Temple Run, är det mer magnetiskt än dess motsvarighet. Det viktigaste är att antingen vara bättre än de bästa, eller att vara annorlunda än resten.

Att välja rätt plattform

Antagande att du äntligen har räknat ut en utesluten idé för din app, här är ett annat kritiskt val du skulle behöva göra. Vilken plattform ska du välja din app - Android, iOS eller Windows? Medan valet av plattform är helt ensamt, är här några tips att tänka på om du fortfarande är osäker på vilket sätt du ska gå.

 • Om du vill utveckla en app som kan ge mer vinster, gå till iOS. Även om Google har fler appar i Play Store än App Store, kämpar appar i App Store mycket mer än Android-appar. Det beror på hög piratkopiering på Android-plattformen och också på grund av det djup rotade problemet med fragmentering. På nedsidan, se till att du har en Mac och är också villig att betala de obligatoriska $ 99 / året till Apple för din oförskämda strävan.

 • Om du vill göra din app mer populär genom att erbjuda den GRATIS och tänker tjäna på annonser, gå till Android. Detta är kanske den bästa strategin för nybörjare, eftersom betalade appar har anmärkningsvärt mindre nedladdningar än gratisappar. Kanske, när appen får tillräckligt med popularitet, kan du växla växlar.

 • Om du vill prova något nytt och har en idé som redan har anpassats av hundratals appar på Google och Apple-plattformen, gå till Windows 8. Visat att Windows 8 är ett mindre utforskat territorium, men du kan nå ett större publik på en snabb tid med Metro-stilade appar eftersom din apps upptäckbarhet på Windows Marketplace skulle vara mycket bättre än App Store eller Play Store.

Design

"Design är allt" - Steve Jobs

Det sammanfattar allt. Den första fasen kan tyckas useriös för nybörjare, men den outtalade sanningen är att det är en av de viktigaste faserna i utvecklingen av mobilappar. Det är den fas där tegelstenarna läggs ut . Det främsta skälet till att de flesta appar inte får stor popularitet på appmarknaden är dålig design. Oavsett vilken plattform du arbetar med bör du aldrig bortse från designaspekten.

Här är några tips som hjälper dig att skapa bättre och konsekventa appar.

iOS-appdesign:

Om du designer en app (inte ett spel) för iPhone / iPad kan du designa din app från de lättillgängliga anpassade mallarna. Dessa mallar hjälper dig att gå snabbt från din prototypmodell till din faktiska app. Dessutom skulle det också ge din app en mer konsekvent look-and-feel. Även om de flesta utvecklare skulle råda dig att hålla sig till lättillgängliga mallar eller Interface Builder (ett verktyg som tillhandahålls av Apple som låter dig bygga visuella gränssnitt och levereras med iOS-utvecklarprogram), är det alltid bra att skriva koder från grunden, vilket kan göras med UIkit-koden.

Android-appdesign:

Om du designer en app för Android, föreslår vi att du bläddrar igenom denna fantastiska sida utvecklad av android utvecklare. Sidan förklarar hur en app ska utformas och element den ska integreras.

Det finns inte heller någon mening om att uppfinna hjulet om och om igen. Därför lägger Google allt som krävs för att utveckla en app (stencils, källor, färgrutor och ikonpaket) i public domain. Det finns ingen begränsning i att använda kontrollerna, funktionerna och paketen. Dessa lättillgängliga paket som erbjuds under Android-utvecklarprogrammet sparar inte bara tid och ansträngning, utan ger också ett enhetligt gränssnitt mellan appar.

Ladda ner designpaket

Windows app design:

De vackraste apparna kan skapas på Windows 8-plattformen. Eftersom Windows är ett mindre utforskat territorium när det gäller appar är vi osäkra på om du skulle hitta en lätt tillgänglig mall för din app. Här är dock några väl fastställda regler för att utveckla underbara appar. Om du vill skapa appar från grunden måste du koda designen med HTML5 / CSS3. Att använda HTML5 / CSS3 skulle vara lättare om du har lite erfarenhet av skriptspråk tidigare. Här är några handledningsvideor som hjälper dig att förstärka dina kunskaper om att använda HTML5 / CSS3.

Registrera och ladda ner nödvändiga verktyg och SDK: er

Med tanke på att du redan har valt plattformen, här är vad du behöver för att starta din resa. Du måste registrera dig som utvecklare för den plattform du valde och behöva ladda ner motsvarande SDK: er. Software Developer Kits (SDKs) är ett programvarukit som gör det möjligt för utvecklare att skapa appar som skulle köras på den avsedda plattformen. Olika SDK: er stöder olika enheter. Därför måste du välja en SDK som resonerar med plattformen och vilken typ av enhet du riktar dig in.

iOS:

För att utveckla en app för iOS-plattformen måste du bli en officiell Apple-utvecklare och acceptera villkoren. Registreringen är gratis. När du registrerar dig kan du använda samma användarnamn och lösenord för att komma åt ditt iTunes-konto. Du måste betala de nämnda 99 $, först när du tänker publicera din app.

För att börja utveckla appar för iPhone / iPad, måste du ladda ner relevanta SDK: er och verktyg som kan laddas ner här. Du skulle behöva iOS x.0 SDK (där x representerar iOS-versionen för appen) och XCode, som är ett IDE-verktyg för att utveckla iOS-appar. XCode kan laddas ner här.

Språket som skulle användas för kodning av apparna är mål C. När du registrerar dig för iOS-apputvecklingsprogrammet skulle massor av självstudievideoer, kodningsexempel och utvecklarbibliotek göras tillgängliga för dig. Tillsammans med XCode finns även andra verktyg som iOS Simulator som låter dig köra och testa din app och Interface Builder.

Android:

För att skapa en app för Android-plattformen måste du registrera dig som en officiell Google-utvecklare och acceptera villkoren. Du måste betala 25 $ / år för att kunna publicera appar i Play Store.

För att börja utveckla appar för Android, måste du registrera dig under Android-utvecklarprogrammet och sedan ladda ner Eclipse med den nödvändiga Android SDK. Vi föreslår att du väljer en lägre versionerad SDK (Android v3.0) eftersom den skulle vara kompatibel med de flesta Android-enheter. Men om du vill använda de avancerade API-funktionerna kan du också välja den senaste SDK-versionen (Android 4.0). Förutom SDK skulle du också kunna integrera befintliga Google-tjänster i din app. Besök den officiella utvecklingssidan för Android-utvecklare för att lära dig mer om att utveckla perfekta Android-appar.

Kodningen skulle göras med hjälp av JAVA-kod med designgränssnittet XML. IDE skulle erbjuda alla nödvändiga verktyg (Interface Designer, Code Editor, Debugger och Emulator) för fullständig utveckling av appar.

Windows:

För att kunna publicera appar på Windows 8-plattformen måste du först registrera dig som Windows-utvecklare. Det finns ingen registreringsavgift, och SDK: er och verktyg finns tillgängliga på den officiella webbplatsen för Windows Phone. Det finns en publiceringsavgift på 49 $ / år för att vara värd för appar på Windows Market Place. Klicka här för mer information om hur du skapar appar med Windows och förstår alla snygga. För att utveckla Windows 8-appar behöver du Microsoft Visual Studio 2012 integrerad med den SDK som krävs. Backend-kodningen skulle göras i C #, medan front-end-designen kan uppnås med HTML5 / CSS3 eller XAML-skript.

Ladda ner SDK | Ladda ner Microsoft Visual Studio 2012

Lära sig språk

Så vi har äntligen räknat ut vad vi behöver för att utveckla en app. Låt oss nu skifta fokus på hur man utvecklar en app.

Om du har lite erfarenhet av objektorienterade språk som Java, C ++, etc. och skriptspråk som HTML, CSS, etc., bör programmering av en app inte vara en tuff mutter att knäcka. Här är de språk du skulle behöva lära dig för att utveckla appar på olika plattformar.

iOS : Mål C

Android: Java, XML

Windows: HTML5, CSS3, C #

Om du har liten erfarenhet av programmeringsspråk föreslår vi att du blir borstad med OOPS-koncept innan du går in i att lära dig språk. Nedan finns länkar till några webbplatser och e-böcker som kan hjälpa dig att förstå de nämnda språken.

Mål C: Cocoadevcentral

Java: Introduktion till Java-programmering, Java: Den fullständiga referensen

XML: W3Schools

HTML: HTML 5: igång

CSS3: CSS3 för webbdesigners

C #: C # - En nybörjarguide, C # Station

Jag har lärt mig från dessa onlinekällor och tycker att de är fantastiska. Om du har fler inlärningskällor, dela det med oss ​​nedan i kommentaravsnittet.

[ Tip-off : Om programmering inte är din starkaste punkt kan du också skapa appar UTAN att lära sig några programmeringsspråk . Många webbgränssnitt som ibuildapp, Appyet, AppMakr, AppsGesyer och andra finns tillgängliga som kan hjälpa dig att skapa en app på bara några minuter, och det också utan att lära dig några programmeringsspråk. Ingen skoj .]

Testa din app

När du har utvecklat din app, måste du testa appen på faktiska enheter. Även om du alltid kan testa appen i IDE-simulatorn, behöver du en verklighetskontroll när du planerar att publicera din app i appbutikerna. Med tanke på det faktum att Android-enheter har olika smaker av Android, skiljer sig i skärmstorlekar och intern hårdvara, finns det ett definitivt behov av att testa din app innan du publicerar den. Detsamma gäller Apple-enheter som finns i olika storlekar och versioner. Windows-telefoner finns också i olika skärmstorlekar och hårdvara. Det finns massor av testtjänster som Testflight, Mobile App Testing, uTest osv. Som kan hjälpa dig att testa din app på verkliga enheter. Dessa tjänster testar din apps integritet på många enheter och kan hjälpa dig att övervinna eventuella avvikelser.

Skicka och publicera din app

Nu när du har testat din app på enheter är du säker på att din app skulle köras på användarenheter. När du har testat appen kan du skicka in appen för godkännande. Det kan ta lite tid att få godkännandet eftersom appmarknaderna skannar din app efter eventuell skadlig kod och också mäter appens verktyg. Men om din idé är unik och koden är obefläckad, skulle du få ett godkännande från samhället och din app publiceras i App Store / Play Store / Market Place. Om du vill publicera din app navigerar du till ditt utvecklarkonto och klickar på appen "Skicka".

Distribution

När du har testat appen kan du skicka in din app för godkännande. Det kan ta lite tid att få godkännandet eftersom appmarknaderna skannar din app efter eventuell skadlig kod och också mäter appens verktyg. Men om din idé är unik och koden är obefläckad, skulle du få ett godkännande från samhället och din app publiceras i App Store / Play Store / Market Place.

Resan slutar dock inte här. När du har publicerat din app, måste du göra den upptäckbar. Detta är utan tvekan en av de mest utmanande uppgifterna i utvecklingsprogrammet för mobilappar. Här är dock några tips för att öka synligheten för din app:

 • Optimera din app för nyckelord . Om du har utvecklat en app som låter användaren tjäna pengar, se till att du inkluderar den i beskrivningen och titeln (om möjligt).
 • När du startar så säljer du din app GRATIS, oavsett hur bra den är. Om du vill hålla dig till den betalade versionen, gör en provversion av din app och marknadsför den gratis.
 • Annonsera med så många annonsnätverk som möjligt . Det finns många annonseringsplattformar som kan hjälpa dig att hämta tusentals nedladdningar inom några dagar.
 • Var uppmärksam på din apps betyg . Om folk klagar på fel i din app, fixa dem med en uppdatering så snart som möjligt. Om din app har ett bra betyg skulle det säkert uppmuntra fler användare att prova appen.
 • Se till att du är inriktad på rätt användare när du publicerar din app . Till exempel kanske du har designat en app för en viss skärmstorlek. Så se till att du utesluter användare med större skärmstorlekar.
 • Lokalisera beskrivningen och innehållet i din app för att nå fler användare.

Tjäna pengar från din app

Nu när appen har publicerats framgångsrikt måste du börja tänka på vilken strategi du ska använda (Betald, Gratis eller Freemium?) För att tjäna pengar på din app. Även om det betalda alternativet är lukrativt, skulle det säkert hitta mindre potentiella köpare. Om du säljer det gratis skulle du förlora dina vinster. Därför skulle du behöva ompröva genren för din app och citera konkurrensen på marknaden innan du bestämmer dig för en optimal intäktsstrategi.

En enklare intäktsstrategi kan emellertid förklaras på följande sätt:

 1. Om du skapar en engångsplay-app för iOS / Android / Windows, gör den till premium ; om du utvecklar ett långsamt progressivt spel, marknadsför det som GRATIS i appbutikerna; om du utvecklar en app som kan locka användarna att låsa upp objekt, gå till Freemium- modellen.
 2. Om du utvecklar en app för iOS / Android, och om du tycker att den är tillräckligt produktiv, gå till betalt tillvägagångssätt.
 3. Om du skapar en app / spel för iPad / Microsoft Surface, tänk aldrig på att distribuera en ad-monetization mod el.
 4. Irritera inte användare med icke relaterade buggy-annonser.
 5. Växa dina användare genom aggressiv social marknadsföring och genom att tillhandahålla en praktisk funktion .

Nyckeln till att tjäna pengar på appen är att inse att folk inte kommer att bry sig om att ladda ner din app om de faktiskt behöver den, och kommer inte att bry sig om att betala några få dollar, om de vet att det är värt det.

Med det sagt finns det ingen optimal strategi för att tjäna pengar på appar. Om du är försiktig med de tillgängliga valen kan du anpassa alla de tre modellerna och anpassa den som fungerar bäst för dig. Läs mer om optimal intäktsgenerering av appen på detta artikulerade stycke på Free v / s Betald strategi för appar.

Det är allt. Hoppas att vår handledning hjälper dig att skapa fantastiska appar. ????

Har du något att säga? Fotografera dina frågor i kommentaravsnittet nedan.