Ecobee 4 vs Nest 3 Bästa smarta termostat 2020

Ecobee 4 är en relativt ny enhet och anses ofta vara en av de bästa smarta termostaterna som finns på marknaden. Men det är viktigt att notera att det finns andra smarta termostater ute, som den populära Nest Learning Thermostat. Så är det rättvist att jämföra de två? Är de verkligen konkurrenter eller har det en betydande fördel jämfört med den andra? Vi kommer att ta reda på i denna jämförelse idag. Det är viktigt att direkt nämna att boet är betydligt billigare än Ecobee4, även om det inte kommer att vara en stor faktor i vårt beslutsfattande. Detta beror på att smarta, automatiska termostater kan spara dig mycket pengar i verktygsräkningar under en period av några månader, så en större investering i förväg är inte en avgörande faktor för många.

Ecobee 4 vs Nest 3 Bästa smarta termostat

Ecobee 4

Ecobee4, som lanserades förra året som en fjärde gen-termostat av företaget, är ganska avancerad och betraktas ofta som guldstandarden bland smarta termostater där ute. En sak som är värd att nämna strax utanför fladderträet är att Ecobee4 har fler smarta hemfunktioner än Nest, som fortfarande ligger något bakom åtta bollen. När det gäller design har Ecobee4 genomgått några förändringar med en Alexa-markör som nu är framträdande på toppen. För de som inte är medvetna kommer Ecobee4 med en inbyggd Alexa-högtalare, vilket gör det totalt sett till en fördel.

Fördelar och nackdelar

Ecobee4 är bättre inte på grund av dess utseende, utan för den typ av enheter den stöder. Till skillnad från boet är Ecobee4 kompatibel med Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Assistant, Microsoft Cortana, Samsung SmartThings, Wink, IFTTT etc, vilket ger kunderna mer frihet. En funktion som jag särskilt gillar är närvaron av rumssensorer (1 medföljer), vilket gör att termostaten kan exakt bedöma den erforderliga temperaturen baserat på mätningar som människans närvaro och temperaturen.

Uppställningen av Ecobee4 bör inte ta längre än 30 minuter enligt företaget, vilket inte är för länge för en smart och omfattande termostat som denna. Om du är förlorad för vägledning kan du använda Ecobes officiella app för att hitta videor om hur du ställer in termostaten.

Den enda uppenbara nackdelen som jag kan tänka på är prissättningen, även om det bara är om vi jämför det med boet. Skillnaden är heller inte för stor och handlar bara om $ 30 eller så. När det gäller total prestanda är Ecobee4 ganska tuff att slå. En ytterligare nackdel här är att Ecobee4 inte har färgalternativ, så du måste följa det företaget erbjuder.

Prissättning och tillgänglighet

Ecobee4 finns i två kombinationer via Amazon just nu. Standard Ecobee4 kommer att kosta $ 226, medan Ecobee4 med en Echo Dot är prissatt till $ 288, 99. Det senare alternativet är meningsfullt om du redan har en större Echo-enhet i ditt hem.

Bo 3

Nest 3 är helt klart underhunden här, och det är främst företagets fel. Medan konkurrerande tillverkare som Ecobee har utökat sitt sortiment och uppgraderat dess termostater, har Nest varit något bakom. Men om du letar efter en utan krusiduller som är lätta att installera smart termostat kan du inte göra mycket bättre än Nest 3. Den är kompatibel med Google Assistant och Amazon Alexa, så det spelar ingen roll vilken populär ekosystem du tillhör.

Fördelar och nackdelar

Boet är litet och kan smälta perfekt in i dina väggar. För att göra det ännu enklare för kunderna erbjuder företaget Nest Learning Thermostat i fyra attraktiva färger inklusive sådana som rostfritt stål och svart. Men ett område där det faller bakom är när det gäller Alexa-stöd. En av mina favoritfunktioner i boet är Farsight. Detta gör det möjligt för användare att få en glimt av temperaturavläsningen eller tiden från hela rummet tack vare en kombination av stora teckensnitt och en starkt upplyst display. Nest-termostaten fungerar naturligtvis med andra Nest-enheter till ditt förfogande, vilket gör parning av två eller flera enheter till en bris. Det sägs att Nest-termostaten är ganska effektiv och kan hjälpa dig att spara upp till 15% på kylkostnader och upp till 10-12% på värmekostnader. Men den här funktionen finns också i konkurrerande termostater, inklusive Ecobee4, så det är inte särskilt en fördel här.

Det kan fungera om du har en befintlig Amazon Echo eller Google Home, men den har ingen som standard. Ecobee4 har däremot en egen Alexa-högtalare, vilket låter den fungera oberoende utan att kräva någon annan enhet för att para ihop.

Prissättning och tillgänglighet

När det gäller prissättning skjuter du inte för mycket för boet med det billigaste alternativet som säljer för 195 dollar (rostfritt stål). Enheten finns också i svart (224, 35 dollar), koppar (199 dollar) och vit (199 dollar), vilket är en ganska attraktiv prislapp.

Dom

Om du letar efter en av de bästa smarta termostaterna ute är Ecobee4 riktigt tuff att slå. Visst är Nest Smart Thermostat något billigare, men den kommer fortfarande inte nära Ecobee4 när det gäller funktionalitet. Den avgörande faktorn kan vara närvaron av Alexa, som är där Ecobee4 vinner händerna ner.

Man kan dock hävda att Alexa inte är ett krav för alla, särskilt de som har ett Google-hem eller en alternativ hemassistent. Om du är en av dessa kunder är det 3: e genet som är mycket meningsfullt. De viktigaste skillnaderna här är vad gäller funktioner ombord. Om vi ​​bedömer de två om ren prestanda och energibesparande kapacitet, är striden ganska mycket nacke och nacke. Med tanke på dessa faktorer tror vi verkligen att du inte kan gå fel med någon av dessa termostater. Men om jag tvingades välja en av dessa skulle jag gå med Ecobee4 utan tvekan.

Vilken skulle du välja?

Ecobee 4 vs Nest 3

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

BoNest Learning Thermostat, tredje generationen207

ecobeeecobee4 Alexa-aktiverad termostat198, 98