E-post med Galaxy Note8 kommer inte att skicka problemet: e-appen fortsätter att säga meddelandet kunde inte skickas men utkorgen är tom

Galaxy Note8 (# GalaxyNote8) är en av de bästa smartphones man kan köpa just nu. Den packar avancerad hårdvara och den unika S Pen. Programvaramässigt är Note8s allmänna prestanda lika lysande som för sina Galaxy S-syskon som S8 och S9. Överlägset kan vi säga att Note8 inte har varit en besvikelse, i kontrast till sin direkta föregångare, Galaxy Note7. Fortfarande kan Note8 också vara problematiskt ibland och dagens felsökningsartikel kommer att ta upp två problem på dessa enheter. Vi hoppas att det här inlägget är till hjälp.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Galaxy Note8-e-postproblem: e-appen fortsätter att säga att meddelandet inte kunde skickas

Jag har en Galaxy Note 8. Jag reste nyligen från San Diego, Kalifornien till Spanien i affärer. Någonstans under transporten började min telefon visa ett meddelande om att ett e-postmeddelande inte kunde skickas. Men när jag går till utkorgen, finns det ingenting i det. Ändå visas meddelandet, och i e-postprogrammet fortsätter det att visa ett "tips", som berättar att jag ska gå till utkorgen eftersom ett e-postmeddelande inte kunde skickas. Snälla hjälp. Hur gör jag detta? - Ksolar

Lösning: Hej Ksolar. Om det inte finns någon indikation på ett meddelande som inte har skickats i din e-post-appens utbox, kan påminnelsen utlösas av ett fel i själva ditt e-postkonto. Detta innebär att problemet kanske inte orsakas av e-postappen utan av något på kontonivå. Så här löser du problemet är de möjliga lösningarna du kan prova:

Tvinga om omstart

Det första felsökningssteget som du vill göra i detta fall är omstart av kraft. Det är i princip precis som en vanlig omstart av din telefon, men du måste göra det för att simulera effekterna av att ta bort batteriet. På äldre enheter som sportar flyttbara batteripaket uppnås detta genom att helt enkelt koppla ur batteriet i några sekunder. Eftersom det nästan är omöjligt att ta bort ditt Note8-batteri kan du bara simulera ti. Så här görs:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Rensa cache-appen för e-post

Om ditt e-postmeddelande fortsätter att agera felaktigt efter att du har startat om din enhet är nästa bra sak att göra att se till att du hanterar e-postappen direkt. Det finns två sätt att göra det. Den första är att rensa sin cache. Följ de här stegen om du inte har provat det:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache-knapp.
 8. Starta om din Note8 och kolla om problemet.

Rensa data för e-postapp

Det andra sättet att hantera din e-postapp är genom att torka av dess data. Det är mer drastiskt än föregående förfarande eftersom det kommer att återställa appen till dess fabrikstillstånd och rensa alla tillagda e-postkonton. Innan du gör detta, se till att du vet hur du ställer in dina e-postmeddelanden igen. Om du lägger till e-postkonton manuellt måste du veta exakta steg och ha rätt information som servertyper och lösenord till hands.

Så här rensar du en appdata:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache-knapp.
 8. Starta om din Note8 och kolla om problemet.

Kontrollera din e-postmailversion

Om ingenting är fixerat efter att ha gjort våra förslag ovan, försök att logga in på din e-post webbmail och se om det finns ett fast meddelande i utkorgen. Ibland kan ett synkroniseringsfel förhindra att meddelanden raderas i en e-postklient som en e-postapp på din telefon. Genom att ta bort det problematiska meddelandet i webbmail kan du kanske lösa problemet.

Om du inte vet hur du får åtkomst till webbmailversionen av din e-post ska du kontakta din e-postleverantör

Låt din e-postleverantör veta

Som en sista utväg, se till att din e-postleverantör vet om problemet. Det kan finnas ett serverfel som orsakar problemet så det betyder att allt du kan göra är att vänta tills de kan fixa problemet i slutändan. Kom ihåg att inte alla e-postproblem kan fixas i slutändan. Se till att din e-postleverantör blir involverad så att du vet vad du kan göra.

Problem nr 2: Galaxy Note8 fortsätter att starta om efter att ha använt Dr. Fone-programvaran

Jag har en Galaxy Note8. Nyligen försökte jag återställa några raderade videor genom att ladda ner Dr.Fone-återställningen som sattes upp på min bärbara dator. Efter att ha anslutit min telefon till den bärbara datorn, hade flera minuter senare en DOWNLOADING-symbol på skärmen och sedan stängdes telefonen av. Efter det har telefonen nu en upplåsningssymbol och säger CUSTOM. Jag har försökt varje tips från säkert läge, rensa cache, till fabriksstart och i varje fall fortsätter telefonen att stängas av och starta om varje gång. Snälla hjälp. Jag håller på att gå över havet de närmaste veckorna och kan inte vara utan min telefon. Tack. - Ryan Roberts

Lösning: Hej Ryan. Vi känner inte till hur återställningsprogramvaran du använde fungerar så det bästa du kan göra är att kontakta mjukvaruutvecklaren själv. Det kan vara ett steg som du missade och orsakade att telefonen fastnade i den här situationen.

I allmänhet konfigurerar programvara för återhämtning av data vanligtvis operativsystemet först så att de kan göra en fullständig genomsökning av enheten. Vi vet inte hur Dr. Fone gör sitt jobb exakt men om du betalade för det har du rätt till deras stöd om du stötte på ett problem med deras produkt. När du kontaktar dem ska du ge så många relevant information som möjligt så att de enkelt kan identifiera var problemet kommer ifrån.

Alternativt kan du försöka spänna om enhetens bootloader och se om det hjälper. Om det inte hjälper att blinka startlasteren, kan du försöka blixta fast programvaran till lager.

Eftersom steg för hur man flashar en bootloader ofta tillhandahålls inte öppet till skillnad från firmware som blinkar, nedan är de allmänna stegen som du bör följa. Exakta steg kan variera för din telefon, så se till att du blinkar med andra blinkande guider för att undvika att du murar din enhet. Ja, blinkande kan allvarligt skada programvaran i din Note8 och göra den helt värdelös. Du vill vara försiktig när du blinkar. Om du inte har hört talas om att blinka tidigare eller om du inte är säker på att göra det, gör dig själv en tjänst och undvik det som en pest. Om du dock kan ta riskerna, gör en del undersökningar och försök att veta så mycket information som möjligt. Se också till att du använder rätt firmwareversion av din telefonmodell. Att inte göra det är det enklaste sättet att tegla din telefon.

Om du är redo bör dessa vara de allmänna (exakta steg kan vara annorlunda för din telefonmodell) för hur man flashar en bootloader för en Samsung-enhet:

 1. Leta efter rätt firmware för din telefonmodell och ladda ner den. Se till att du väljer rätt. Det bör vara samma exakta firmware som kördes tidigare på din enhet. Vi antar att du listar ner firmwareversionen någonstans. Om du inte noterade det förut finns det en chans att du kan välja fel. Som du kanske vet kan användning av felaktig firmware orsaka komplikationer så lycka till.
 2. Låt oss nu säga att du har identifierat rätt firmware. Du vill sedan ladda ner den till din dator. Firmwarefilen bör ha en massa filer i den som AP_, BL_, CSC_, etc.
 3. Leta efter filen som börjar med en etikett BL; detta bör vara motsvarande bootloader-fil för den här firmware. När du har identifierat bootloader-filen kan du kopiera den till datorns skrivbord eller till någon annan mapp som du enkelt kan komma åt.
 4. Fortsätt med resten av den blinkande proceduren med Odin-programmet.
 5. I Odin, klicka på BL-fliken och se till att använda den startfil som du har identifierat tidigare.
 6. Se till att statusen "Enhet tillagd" och dess "ID: COM-ruta" har blått innan du trycker på START-knappen. Detta kommer att initiera blinkning av din telefons bootloader.
 7. Starta om telefonen när proceduren är klar.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.