DOOGEE Y6 Max 3D Budget Storskärmtelefongranskning

Doogee, en populär tillverkare av budgetsmartphones, startade som ett lokalt telefonmärke i Spanien. 2013 förvärvade Xin Chao, VD för KVD International Group företaget och förde det till den globala marknaden. Sedan dess släppte Doogee ett antal populära överkomliga smartphones med hårdvaruspecifikationer som trumfade de flesta andra enheter i prisklassen, nämligen Doogee X5 och X6.

DOOGEE Y6 Max 3D

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

DoogeeDOOGEE Y6 Max 3D 6, 5 tum SmartphoneKontrollera pris

Tillkännagav i slutet av förra året och introducerades vid MWC 2017 i Barcelona, ​​Doogee mycket efterlängtade 3D-smartphone, Doogee Y6 Max 3D är äntligen här. Y-linjen med Doogee-smartphones konkurrerar med medelstora enheter från stora smarttelefontillverkare. Y-smartphones, som Y100 Plus, Y200 eller Y300, är ​​fortfarande prisvärda, men de har bättre chipsets och premiumfunktioner.

Doogee Y6 Max 3D är praktiskt taget identisk med sin yngre bror, Doogee Y6 Max. Men medan den vanliga Y6 Max kostar bara $ 130, så återbetalas Y6 Max 3D för $ 160– $ 180. Prisskillnaden orsakas enbart av den glasfria 3D-skärmen som Y6 Max 3D levereras med. Medan själva tekniken inte är något nytt, är det första gången vi ser den tillgänglig till ett så överkomligt pris.

Man kan förvänta sig att en smartphone med en 6, 5-tums skärm är olämplig, men Doogee Y6 Max 3D är förvånansvärt bärbar tack vare smala ramar och lägre kroppstjocklek. Smarttelefonen mäter 173 x 89 x 9 mm och väger 259 gram. De rundade hörnen gör att den passar bra i handen, och kanterna runt skärmen är rundade för bättre komfort och mer elegant utseende.

Under skärmen finns en rad bekanta kapacitiva knappar, och på baksidan finns en fingeravtrycksscanner och en bakkamera med en dual-LED-blixt. Volymvippan och strömbrytaren har placerats på höger sida och MicroSD-kortplatsen finns till vänster. På översidan av smarttelefonen hittar du en 3, 5 mm ljudport och på undersidan finns en micro USB-port och två högtalare. Doogee Y6 Max 3D finns i guld och silver.

Huvudfunktionen i Doogee Y6 Max 3D är Full HD AU Optronics G + FF 6, 5-tums skärm med ett 2, 5D krökt glas. Enligt Solid State Technology är fördelarna med G + FF (ett glasark och två lager av ITO-film) låga kapitalkostnader, bättre bildkvalitet och lägre tjocklek.

Eftersom G + FF-skärmar i huvudsak visar två olika skärmar på en gång gör de det möjligt att se bilder med en parallax stereoeffekt med en riktig känsla av djup. Naturligtvis fungerar detta bara med kompatibla Android-appar, där tekniken krossar in i en tegelvägg i hög hastighet.

Kommer du ihåg LG Optimus 3D? Det är en 3D-aktiverad smartphone som släpptes 2011 i Storbritannien och har utropats till världens första fulla 3D-mobiltelefon. Medan LG utvecklade flera 3D-appar för enheten och till och med släppte ett 3D-användargränssnitt, var tredje partstillverkare inte alla så glada över utsikterna att lägga till en annan dimension till sina appar och spel.

Det är tydligt att mobil VR och AR är framtiden, så vi ser inte varför någon utvecklare plötsligt skulle bestämma sig för att börja skapa 3D-appar för Android och spel under 2017. Fortfarande finns det något trevligt innehåll och själva skärmen ser bra ut. För de flesta smarttelefonanvändare är dock den vanliga Doogee Y6 Max troligen ett bättre alternativ.

Doogee Y6 Max 3D har en respektabel 13 MP bakkamera med en LED-blixt som ger ett neutralt ljus för att bevara den ursprungliga färgbalansen i scenen. Sensorn är tillverkad av Samsung, och den har företagets Fasdetektering autofokussystem och af / 2.2-bländare.

Den främre kameran är från Hynix, en sydkoreansk leverantör av halvledare av minneschips och flashminneschips. Mer specifikt är det HM553 5.0 MP-sensorn med 83-graders vinkel. Kameraprogrammet upptäcker automatiskt ansikten och kan omedelbart ta bort fläckar och jämna ut huden.

Båda kamerorna tar anständiga bilder som ser bättre ut än vad du skulle få från smarttelefoner med mycket liknande priser.

Doogee Y6 Max 3D är en av de mest framtidssäkra budgetsmartphones där ute. Med 3 GB minne och 32 GB utbyggbart lagringsutrymme kommer nyare versioner av Android-operativsystemen att fungera lika smidigt som byggandet av Android 6.0 Marshmallow som kommer förinstallerad på smarttelefonen. Var bara inte för hård mot tillverkaren för att spara pengar på engelsk korrekturläsning. I värre fall kanske du blir lite förvirrad i några sekunder innan du tar reda på betydelsen av popup-meddelandet, och i bästa fall får du ett gott skratt.

MediaTeks MT6750 64-bitars octa-core SoC ansvarar för all tung lyft, medan ARMs Mali-T860 GPU tar hand om 2D- och 3D-grafikacceleration. Båda fungerar bra, och vi behövde aldrig vänta för länge på att en app laddades eller att en process slutfördes. Även när du växlade mellan flera appar kunde smarttelefonen hålla jämna steg utan att bryta svett.

Det medföljande 4 300 mAh-batteriet varar lätt upp till två dagar med regelbunden användning och upp till 10 timmars tung användning. Med den medföljande 5V / 2A-laddaren tar det bara några timmar att ladda den till maximal kapacitet. Doogee Y6 Max 3D stöder också 4G LTE, har två SIM-kortplatser och stöd för OTG.

  • 3D-display
  • Bra kameror
  • Utmärkt byggkvalitet
  • fingeravtrycksläsare
  • Stereohögtalare
  • 4G-anslutning
  • Brist på 3D-innehåll
  • Mindre programvarukänningar

Om du handlar efter en under $ 200-smartphone är Doogee Y6 Max 3D ett utmärkt val. För $ 160– $ 180 får du vad som i huvudsak är en väl avrundad smarttelefon med mellanklass med en högupplöst 3D-skärm som en fin bonus. Du kan också gå med den vanliga Doogee Y6 Max och spara några dollar genom att ge upp 3D-skärmen.

DOOGEE Y6 Max 3D

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

DoogeeDOOGEE Y6 Max 3D 6, 5 tum SmartphoneKontrollera pris