BLU Life One X (prisvärd och olåst) Android Smartphone Review

Med så många prisvärda smartphones som släpps varje år är det inte lätt att bestämma vilken man ska köpa. Det progressiva företaget från Florida, BLU (Bold Like Us), har en mycket bra banrekord när det gäller att producera avancerade enheter, och BLU Life One X visar att de inte planerar att sakta ner.

Skaffa det nu på Amazon

Smarttelefonen har varit tillgänglig från slutet av 2015 för 149 $, vilket är mer än attraktivt pris med tanke på dess specifikationer. Vi har haft nöjet att spendera lite tid med det och se hur det presterar i verkligheten. Denna recension kommer att berätta om BLU kom med en annan hitprodukt, eller om de missade märket.

Budgetkategorin för smartphones är inte särskilt känd för fantastisk design och uppmärksamhet på detaljer. Det är en verklig skam; ingen ska nöja sig med en ful och skrymmande smartphone bara för att de inte vill betala för topp-of-the-line hårdvara de inte behöver. BLU Life One X visar att saker och ting kan göras annorlunda. Det ser inte ut som dess kusiner under 200 dollar, tack vare den fantastiska aluminiumramen med den sandblästrade ytan, vilket skapar en grepp matt struktur och den mjuka bakpanelen gjord av konstlädermaterial.

Den tunga kroppen på 5 oz mäter 5, 9 x 2, 9 x 0, 3 tum, vilket gör smarttelefonen lätt att hålla i handen och bära i en ficka. Ringen runt skärmen är elegant tunn för att utnyttja tillgängliga fastigheter på bästa sätt.

Alla knappar och kontakter finns där du kan förvänta dig att de ska vara: både strömbrytaren och volymknappen är på höger sida; 3, 5 mm ljudkontakt är på toppen; och en microUSB-port är på botten. De två knapparna är tillräckligt åtskilda, så att du inte trycker felaktigt av misstag.

På baksidan av telefonen finns en enda högtalare, som gör ett bra jobb för vad det är, men inte kan konkurrera med framsidan högtalare som finns på många andra smartphones. Om du håller telefonen på fel sätt blir ljudet mycket tyst. Att ta bort bakstycket avslöjar två SIM-kortsluckor och ett micro SD-kortspor. Lagringsutrymmet kan utökas med upp till 64 GB microSD-kort.

Vårt enda klagomål är att det inte finns något USB Type-C-kontakt. Den nya typen av USB-anslutning når stadigt massaccept, och det skulle vara en fantastisk försäljningsplats som kan locka människor som letar efter en framtidssäker budgetenhet.

Den stora 5, 2 tum stora skärmen är helt enkelt utmärkt. Det är tillräckligt litet för att möjliggöra enhandsanvändning, men samtidigt tillräckligt stor för att fungera som ett riktigt multimediakraftverk för att titta på videor, surfa på nätet eller läsa e-post. All text är skarp och ren, som du antagligen skulle förvänta dig av en full HD-skärm med 424 pixlar per tum.

Panelen använder IPS-tekniken för mycket noggrann färgåtergivning, bra betraktningsvinklar, kontrast och synlighet för direkt solljus. Dessutom kan användare till och med finjustera skärminställningarna tack vare något som BLU kallar MiraVision. Denna teknik ger ägarna möjlighet att justera kontrast, skärpa och många andra inställningar exakt efter deras smak.

Visningar av denna kaliber finns vanligtvis endast på enheter som kostar dubbelt så mycket som Life One X.

En av BLU Life One Xs huvudattraktioner är dess stöd för de flesta LTE-band (2/4/7/12/17). Förutom att du saknar Band 5 för AT&T kommer du inte att ha några problem med att ansluta till alla amerikanska transportörer. Vi har funnit att signalstyrkan är tillförlitlig över genomsnittet.

Det finns också Bluetooth 4.0, som låter dig ansluta dina trådlösa hörlurar och hörlurar. Det som saknas är dual-band Wi-Fi och NFC. Ingen av teknikerna finns ofta i avancerade enheter. Med tanke på hur allmänt använda trådlösa mobilbetalningar blir, förväntar vi oss dock att NFC långsamt tar sig in i kategorin för smarttelefoner under det kommande året eller två.

Drivs av en mellanstora octa-kärna MediaTek MT6753-processor klockad vid 1, 3 GHz, har smarttelefonen mer än tillräckligt med kraft för att möjliggöra bekväm multitasking utan fördröjning och bra, snygga prestanda i nästan alla situationer som du kan kasta på det.

Mali-T720 GPU kan hantera även avancerade spel, såsom Asfalt 8, GTA och Mortal Kombat X, utan några betydande ramfall. Vi har aldrig slut på minnet under våra tester, vilket bekräftar att 2 GB RAM fortfarande är mer än tillräckligt även 2016.

BLU Life One X gjorde ungefär 38 000 poäng i AnTuTu och placerade den i kategorin som Xiaomi Note 3. Endast Lenovo K3 Note är framme med mer än 46.000 poäng. Sammantaget kan du förvänta dig att få en avancerad prestanda till ett lågt slutpris.

Det medföljande 2 900 mAh-batteriet överraskar inte med bra prestanda, men inte heller besviken. Du kan förvänta dig att få cirka 4 timmars intensiv användning av det och en hel dag med regelbunden användning.

BLU beslutade att inte inkludera något snabbladdningsstöd som skulle hjälpa användare att återställa batteriet till full kapacitet på mycket kort tid. Som ett resultat saknar smarttelefonen någon fördel över konkurrensen. Detta kan definitivt ses som en missad möjlighet.

Det enkla faktumet att smartphones i huvudsak har lyckats driva pek-och-skjut-kameror ur marknaden visar hur mycket användare värderar förmågan att ta högkvalitativa bilder på språng. BLU Life One X besvikar inte, och 13 MP bakkamera med autofokus och LED-blixt ger tydliga bilder med exakta färger under alla förhållanden. Detsamma gäller också för 5 MP-selfie-kameran, som har en egen blixt. Bristen på optisk bildstabilisering kan göra att 1080p-videor verkar vara lite skakiga, men du kan enkelt korrigera för detta i postproduktionen eller direkt på YouTube.

Kameran har en handfull snygga extrafunktioner, inklusive skönhetsläge, dubbelvyläge, nattläge, sportläge, pro-läge och HDR. Den sista av gruppen fungerar bra under dagen, eftersom det gör att alla färger kommer ut.

En del av det som får den här telefonen att känna sig så exceptionell är det generösa sortimentet av tillbehör som BLU vänligen inkluderade i paketet. Ingen skulle skylla på dem om de skickade telefonen med bara en enkel väggladdare och en kort USB-kabel. Istället slängde de i en uppsättning hörlurar, ett skärmskydd och en praktisk flipcase.

När du köper den här smarttelefonen får du verkligen allt du kan behöva. Bra jobb BLU.

  • Fantastisk design
  • Hög upplösning
  • Stöd för dubbla SIM-kort
  • Mycket prisvärd
  • LTE-kompatibilitet med alla större transportörer
  • Genomsnittlig batteritid

BLU Life One X har lyckats kombinera design med bra prestanda och samtidigt hålla priset mycket lågt. Som sådan ger smarttelefonen till och med Motorola och deras Moto G en bra körning för sina pengar. Det rika sortimentet av tillbehör, 4G LTE-kompatibilitet och sublim mjukvaruupplevelse ger en premiumupplevelse i bråkdelen av vad en premiumsmartphone vanligtvis kostar. Vi kan helhjärtat rekommendera BLU Life One X till vem som helst som inte är rädd för att lämna de stora vattnet från stora smarttelefontillverkare och gå med ett relativt okänt företag. För bara $ 149, kommer du att belönas med en av de bästa budget smartphones som finns för närvarande.

Skaffa det nu på Amazon