Bli av med röstbrevlådans ikon i Samsung Galaxy S3

Medan Samsung Galaxy S3 var en av de mest kraftfulla enheterna under 2012 och till och med idag, var den plågad med problem som tusentals, om inte miljoner, ägare upplever. Förutom anslutningsfrågor var ett vanligt problem att röstmeddelandesymbolen tycktes inte försvinna även efter att röstmeddelandet raderats av användaren.

I grund och botten indikerar röstbrevsymbolen att det fortfarande finns (finns) röstmeddelanden som ägarna måste lyssna på även om det inte finns några. Den första instinkten som en användare kan tänka på är att trycka på rensningsknappen i meddelandefältet, men det gör inget för att lösa problemet. Även om problemet inte är allvarligt eftersom det inte stör andra tjänster, är det bara irriterande att du inte skulle veta om det verkligen finns en ny röstbrevlåda om du inte öppnar din röstbrevlåda.

Jag frågade en representant från Samsung om problemet och han sa att de möjliga orsakerna är följande:

 • Ett nätverksavbrott påverkar området.
 • Inkonsekvent nätverksanslutning.
 • Röstbrevlådan var inte korrekt åtkomlig eller raderades inte.
 • En applikation från tredje part orsakar den.

Representanten gav faktiskt alla logiska orsaker till problemet men jag tror att detta bara är ett fel och förresten gav reparen inte lösningen på problemet utan föreslog att göra en fabriksåterställning. Han kanske har rätt, men efter att ha ringt med telefonen upptäckte jag att det finns två möjliga lösningar på problemet.

Rensar röstmeddelande

 1. På startskärmen trycker du på menyknappen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Bläddra till och knacka på Samtalsinställningar.
 4. Tryck nu på Rensa röstmeddelanden.

Med tanke på att knappen inte var grå på din enhet fungerar den här proceduren. Men det finns modeller vars Clear Voicemail Notification-knapp var grå (jag är verkligen inte säker på vilken modell). Om detta är fallet i din telefon kan följande procedur bli av med röstbrevlådans ikon.

Stoppar röstmeddelandetjänsten

 1. På startskärmen trycker du på menyknappen.
 2. Välj Inställningar.
 3. Klicka på Applications Manager.
 4. Dra åt vänster för att välja fliken Alla.
 5. Bläddra till och tryck på röstbrevlåda.
 6. Tryck på Force Stop.

Vad den här proceduren gör är att stoppa röstmeddelandetjänsten med kraft, så att ikonen också skulle försvinna. Men oroa dig inte, du kan alltid starta röstbrevlåda-appen när som helst. Om du gör det skulle ikonen fortfarande inte visas såvida du inte verkligen har nya röstmeddelanden. På samma sätt skulle en omstart få tjänsten till liv.

Har du problem med din telefon?

Berätta om dem genom att maila oss till [e-postskyddad] Se till att inkludera så mycket information som möjligt så att vi kan förstå problemet väl och hitta de bästa lösningarna för dig. Om du kan dela en skärmdump eller två skulle det vara bättre.

Vi kanske inte kan svara på varje e-postmeddelande vi får, men vi kan vara säker på att vi läser dem ... ja, alla, även om vissa ser ut som skräppost.