BlackBerry KEYone jämfört med BlackBerry Priv Specs jämförelse

BlackBerry tillkännagav KEYone i februari med vissa marknader som fick enheten i april. Detta är företagets andra smartphone som kommer med ett tangentbord + pekskärmupplevelse, med Priv som startade trenden för ett par år sedan. Naturligtvis har företaget kommit långt sedan dess och efter lanseringen av flera smartphones är företaget tillbaka till det som fick folk att prata för ett par år sedan. KEYone skiljer sig inte så mycket från Priv när det gäller formfaktor, även om den interna hårdvaran och storleken.

Blackberry KEYone vs Priv Spec jämförelse

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

BjörnbärBlackberry PRIV505, 36

BjörnbärBlackBerry KEYone234, 49

KEYone skiljer sig inte från Priv när det gäller formfaktor, även om den interna hårdvaran och storleken är något annorlunda. Handenheten är betydligt mindre än Priv tack vare den 4, 5-tums skärmen ombord jämfört med den 5, 4-tums panelen på Priv. Medan BlackBerry var ute efter ett premiummaterial för hårdvara med Priv, har företaget något lägre ambitioner med KEYone eftersom det packar en lite underdrivet CPU under huven. Detta kan vara en del av en större plan för att vädja till de bredare publiken, eftersom Priv bara lanserades på en handfull marknader.

Visa

Detta är ett område där ingen handenhet har en fördel om du inte föredrar storleken. Priv kommer med en 5, 4-tums Quad HD AMOLED-skärm, som var ganska före sin tid även i slutet av 2015. Panelen har böjda kanter på sidorna och anskaffades från Samsung Display, som är branschledande inom skärmsegmentet . Den större skärmen gav Priv en längre kropp, vilket inte var en fördel på många områden.

KEYone, å andra sidan, kommer med en mindre 4, 5-tums skärm med en upplösning på 1620 x 1080 pixlar, vilket är något udda för en mobil skärm men fortfarande får jobbet gjort. Företaget använder en LCD-panel här, så du kommer inte att ha skärmens tydlighet för Priv med den här smarttelefonen. Men det borde inte vara ett bekymmer med tanke på att BlackBerry marknadsför den här enheten som en mid-ranger.

Det är svårt att säga vilken som har överhanden här eftersom storleken på en smartphone alltid är en subjektiv åsikt. Om du är en fan av större skärmar kommer Priv uppenbarligen att träna. Men om du vill ha något för enkel textning och portabilitet är KEYone ganska anständigt.

Kamera

KEYone kommer med en 12-megapixel f / 2.0-sensor på baksidan, som kan ta några fantastiska bilder. Även om det inte är särskilt det bästa i branschen, finns det ingen tvekan om att det kommer att prestera bättre än folk förväntar sig. Fronten är utrustad med en 8-megapixelkamera, vilket också är ganska anständigt. Den främre kameran använder af / 2.2-sensorn ombord, så förvänta dig inte vidvinkliga selfier med den här. Du bör inte ha några klagomål i kameraavdelningen om du skaffar dig en KEYone. Visst finns det bättre kameratelefoner på marknaden idag, men inte riktigt i denna prisklass.

Priv sportar en massiv 18-megapixel bakkamera med af / 2.2 27mm-objektiv med Schneider-Kreuznach-optik, vilket är ganska fantastiskt för en mobil kamera. Kameran har också en optisk bildstabiliseringssensor ombord, så att du kan få anständiga foton, särskilt när du är i rörelse. Tyvärr gick BlackBerry med ett ganska upopulärt alternativ att gå med en 2-megapixel framsidan kamera för selfies och videor. Detta är ganska barben för att vara ärlig, även enligt 2015 års standarder. Det är tydligt att BlackBerry fokuserade alla sina resurser på skärmen och andra aspekter av Priv, utan att ignorera kameraspekten.

Fart

BlackBerry Priv har den hexa-kärnan Snapdragon 808 chipset under huven, vilket var ett anständigt alternativ till Snapdragon 810 SoC som led av överhettningsrelaterade klagomål. Chipsatsen använder fyra Cortex-A53-kärnor klockade på 1, 4 GHz och två Cortex-A57-kärnor klockade på 1, 8 GHz för optimal prestanda. Trots att det visade sig sakna jämfört med andra octa-core-alternativ, var Snapdragon 808 ganska populär på marknaderna för ett par år sedan. Även om Priv inte exakt kommer att bryta riktmärken, kommer det säkert att hålla sitt mot konkurrensen.

Handenheten har också 3 GB RAM ombord. Trenden då var att ha 4 GB RAM på flaggskeppsenheter, men BlackBerry var inte så fylld av det och beslutade att hålla sig till dess instinkter. Naturligtvis gjorde företaget inte besviken eftersom 3 GB RAM fortfarande är mycket att göra vad du vill på en mobil enhet.

Den nyligen lanserade KEYone kommer med ett ganska anständigt hårdvaruspecifikationsblad under huven, inklusive octa-core Snapdragon 625 chipset. Den har åtta Cortex-A53-kärnor klockade på 2, 0 GHz vardera. I grund och botten innebär detta att smarttelefonen är en strömförpackad artist och borde vara bättre, åtminstone på papper, än Priv. CPU-prestanda är starkt beroende av vilken typ av programvara som tillverkaren erbjuder. Och med tanke på att både Priv och KEYone kommer från BlackBerry, är vi optimistiska för att den nyare enheten kommer att prestera bättre.

Liksom Priv har KEYone också 3 GB RAM ombord. Även om det inte är någonstans nära pari för en enhet för 2017, negerar det faktum att det är ett mellanklart erbjudande den aspekten lite. Du borde kunna hantera flera appar och spel utan mycket oro.

Batteriprestanda

Även om andra hårdvarufunktioner i KEYone har visat sig sakna något. Företaget har lagt mycket tanke på batteriet. Handenheten levereras med ett 3 505 mAh batteri ombord, som lätt borde vara under hela dagen eller ännu mer i vissa fall. Med tanke på att det här är en medelhöjd enhet behöver det företaget stärka batteriets livslängd för att ge användare längre visning vid tider. Recensioner har föreslagit att smarttelefonen har en ganska imponerande batteritid, så att kunderna kan vara säkra på att få ut det bästa av denna handenhet.

Priv å andra sidan packar in en något mindre 3, 410mAh enhet under huven, vilket inte är så litet jämfört med KEYone. Men om du tittar på specifikationerna på papper är KEYone den tydliga vinnaren inom detta område. Om vi ​​överväger verklig prestanda,

Andra funktioner

Båda telefonerna har 32 GB intern lagring, vilket är ganska anständigt. Om det inte räcker kan du lägga till ett microSD-kort eftersom enheten erbjuder utbyggbar lagring på upp till 256 GB. En annan stor förändring med den nya KEYone är att den levereras med en fingeravtrycksscanner ombord. Priv, som du vet, har inte en dedikerad fingeravtrycksscanner. Jag känner att företaget missade ett trick här genom att lämna bort den här funktionen som att ha en dedikerad fingeravtrycksscanner kunde ha gjort underverk för luren.

KEYone har också en USB Type-C-port ombord, medan Priv har standard-USB-porten. Tillbaka när Priv lanserades gjorde Type-C långsamt sin väg till enheter. Så vi kan inte fel BlackBerry för att vi lämnade den här funktionen då. Med USB Type-C kan smarttelefonen inte bara ladda snabbare utan har också ökade dataöverföringshastigheter. Eftersom porten är vändbar kan kunderna sätta in kabeln på vilket sätt de vill, vilket inte är möjligt med vanliga mikro-USB-kablar. KEYone kommer också med Bluetooth 4.2 ombord, medan Priv sätter sig på Bluetooth 4.1. Detta gör ingen enorm skillnad, men det finns några viktiga skillnader mellan de två.

Priv kom med Android 5.1.1 Lollipop ombord, medan en uppdatering till Android 6.0.1 Marshmallow skickades ut strax efter lanseringen. Lyckligtvis för KEYone kommer handenheten med Android 7.1 Nougat som standard, vilket ger användarna det bästa när det gäller mjukvaruupplevelse. Båda telefonerna har funktioner som BlackBerry Hub som erbjuder användare en omfattande upplevelse på sociala medier genom att kombinera alla tjänster i en app.

Vår ta

I slutändan beror det på vad du vill ha från en smartphone. Det här är vad vi säger med någon smarttelefonsjämförelse, men det är mer fallet med dessa två enheter. Produktionen av BlackBerry Priv har upphört, men användare bör fortfarande kunna få enheten till försäljning från en handfull detaljhandlare. Om du letar efter en enhet med stor skärm och ett stort tangentbord är Priv en ganska fantastisk enhet att äga.

Nu för KEYone. Tja, smarttelefonen är ganska liten jämfört med Priv. Den har emellertid en nyare version av Android, en mer robust hårdvara och funktioner som gör att den sticker ut från mängden. Jag föredrar personligen KEYone, främst på grund av den mindre utsidan, vilket gör det lättare att bära den runt. Det säljer för närvarande för över $ 600 via online-återförsäljare, vilket är ett anständigt pris att betala för en enhet som den här.

Blackberry KEYone vs Priv Spec jämförelse

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

BjörnbärBlackberry PRIV505, 36

BjörnbärBlackBerry KEYone234, 49