Beats Studio Wireless vs Solo 3: Jämförelse av de bästa Bluetooth-hörlurarna 2020

När man tittar på Beats nuvarande sortiment av hörlurar är det omöjligt att missa två nästan identiska modeller: Beats Solo 3 och Beats Studio Wireless. Hur kommer det då att de billigare av de två, Beats Solo 3, är nyare, håller längre på en enda laddning och har Apples nya W1-chip som lovar att erbjuda betydande prestanda och anslutningsfördelar?

ProduktvarumärkenamnPris

TakterBeats Studio Wireless Ear-Ear-hörlurar (matt svart)Kolla pris på Amazon

TakterBeats Solo3 trådlösa hörlurar - SvartKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Svaret har mycket att göra med marknadsföring och inte mycket att göra med hörlurarna. Om du försöker etablera dig som musikproducent är du bättre redo att spendera stora pengar för att komma igång. Åtminstone behöver du en kapabel dator, digital ljudarbetsstationsprogramvara, ett par mikrofoner med stativ, ett ljudgränssnitt och ett par studioskärmar. Med tanke på att även den mest grundläggande installationen enkelt kan kosta flera stora, så betalar cirka $ 350 för Beats Studio Wireless hörlurar plötsligt inte så mycket.

Men om du inte drömmer om beats och vers, är det inte lika enkelt att rättfärdiga ett så stort köp. Kosta cirka 100 $ mindre än Beats Studio Wireless, Solo 3, med deras modernaste trådlösa chip, verkar vara det perfekta valet för entusiastiska musiklyssnare som gillar utseendet och ljudet i Studio Wireless, men inte deras pris .

Den kanske viktigaste fördelen med Solo 3 jämfört med Studio Wireless är närvaron av Apples nya W1-chip. Du kanske redan känner till detta chip som hjärnan bakom Apple AirPods. Enligt Apple, "Det kan se när du pratar och lyssnar, hanterar batteritid i upp till 5 timmar på en laddning, hanterar ändringar mellan samtal och lyssnar på musik samt förbättrar ljudkvaliteten, helt på egen hand utan lade till steg från personen som använder dem. ”

Det förenklar också ihopkopplingsprocessen avsevärt och vrider det som annars skulle ta flera steg till en enda kran på skärmen. För att få ut mesta möjliga av W1-chipet bör du äga iPhone 7/7 Plus, men även äldre iOS-enheter som kör iOS 10 eller senare stöds. Det är bara Android-användare som har tur. Ja, det är fortfarande möjligt att använda Solo 3 med Android-smartphones, men det är tillbaka till den traditionella Bluetooth-parningsprocessen.

Så, hur fungerar parning med W1-chip? Det liknar NFC men med en längre räckvidd, faktiskt. Så snart du sätter på hörlurarna nära din iPhone, dyker ut parningskortet, och allt du behöver göra är att trycka på bekräftelseknappen. Det är en mindre användbarhetsförbättring, men en som är lätt att vänja sig och svårt att leva utan att en gång har det.

Vinnare : W1-chipet ger Solo 3 en enorm fördel jämfört med Studio Wireless. Med tiden kommer Apple definitivt att uppdatera alla Beats-hörlurar för att inkludera det, men det kan ta ett tag.

Förutom W1-chipet är den näst mest betydande skillnaden mellan hörlurarna Solo 3 och Studio Wireless att Solo 3-öronhängen vilar mot öronen medan Studio Wireless lindar helt runt öronen.

Denna konstruktionsskillnad har flera konsekvenser. Till att börja med är Studio-trådlös över-örondesign mycket bekvämare när du lyssnar under längre tid - precis som en ljudtekniker eller musikproducent skulle göra i en studio. Dessutom isolerar Studio Wireless betydligt mer utomhusbuller.

Bortsett från detta är de två hörlurarna nästan identiska. Båda har osynliga kontrollknappar runt Beats-logotypen, där logotypen fungerar som parningsknappen. Båda har mjuk stoppning på insidan av pannbandet och plysch öronlock som känns bra mot huden. Båda kan också vikas och transporteras inuti det medföljande fodralet - ett hårt skal för Studio Wireless och en mjuk påse för Solo 3. Slutligen har båda en löstagbar ljudkabel för trådbundet lyssnande. Tyvärr, även när de är anslutna via kabeln, fungerar både Solo 3 och Studio Wireless bara med batteriet laddat.

Betyder Solo 3's underlägna komfort att hörlurarna inte är lämpliga för allvarlig lyssnande? Inte alls! Det beror bara på vad du menar med seriöst lyssnande. För oss är en seriös lyssnare vem som helst som följer med musikbranschen, eller åtminstone följer några favoritartister, och som aktivt försöker hitta tid att lyssna på musik, vare sig det reser till arbete eller skola, arbetar eller när du bara kyler på kvällen. Vi är villiga att satsa på att de flesta seriösa lyssnare inte bär hörlurar i mer än en timme åt gången. För dessa människor kommer Solo 3 att fungera bra. Men om du är någon som i princip lever med hörlurar på är Studio Wireless troligtvis ett bättre val.

Vinnare : Studio Wireless visade sig vara mer bekväm än Solo 3 tack vare sin överörda konstruktion.

Ljudsignaturen för Beats-hörlurar och öronsnäckor är så unik att det ofta nämns även om man talar om hörlurar från andra tillverkare. Det innebär accentuerade lågheter, framåt-mids och anständiga toppar - den perfekta kombinationen för att lyssna på hiphop, dubstep och pop. Det betyder dock inte att hörlurar med ”Beats-ljudet” är bra för klassisk musik, rock eller jazz, bara för att ge några exempel.

Apple försöker tydligt att förändra denna bild och verklighet och göra Beats hörlurar mer neutrala. Solo 3 har tamerlågor, men skillnaden är för det mesta inte ens värd att nämna. Du kan enkelt uppnå samma slutresultat genom att spela med EQ-inställningarna på din telefon. Förhoppningsvis kommer framtida versioner av Solo 3 och Studio Wireless hörlurar att förbättra detaljnivån och den totala tonbalansen ytterligare.

För närvarande får du den förväntade Beats-upplevelsen med båda hörlurarna - bra, pumpande bas och varmt ljud. Medan över-öronkonstruktionen i Studio Wireless kan hålla det mesta av basen innehållande, kämpar on-ear-konstruktionen av Solo 3 med över 60 procent volym.

Ljudläckan från Solo 3 löses in av det fantastiska utbudet och den fantastiska batteritiden. W1-chipet levererar verkligen, och vi kunde lyssna på avstånd på upp till 80 fot och i upp till 40 timmar. Studio Wireless fungerar bara på avstånd på upp till 30 fot och varar bara 12 timmar.

Vinnare : Solo 3 och Studio Wireless låter anmärkningsvärt lika, men W1-chipet har massivt förbättrat batteritiden och utbudet av Solo 3, vilket gör dem till vinnaren i denna kategori.

Generationsgapet mellan Studio Wireless och den nyare Solo 3 är obestridligt. Så det är skillnaden i komfort och lämplighet för professionell användning. När Apple släpper en uppdaterad version av Studio Wireless kommer det att bli mycket svårare att motivera köpet av Solo 3, vilket skulle förlora sin viktigaste fördel. Som det är är Solo 3 faktiskt ett ljudval över Studio Wireless, men bara om du inte använder dem på flera timmar åt gången.

ProduktvarumärkenamnPris

TakterBeats Studio Wireless Ear-Ear-hörlurar (matt svart)Kolla pris på Amazon

TakterBeats Solo3 trådlösa hörlurar - SvartKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.