Bästa Xbox-emulatorer för Android år 2020

Kommer du ihåg den ursprungliga Xbox från år och år sedan? Det verkar som om konsolen har försvunnit ur människors minnen eftersom större och ljusare saker tar sin plats, till exempel Xbox 360 direkt efter det, följt av Xbox One, och nu, Xbox One X. Men om du vill fortfarande spela med den ursprungliga Xbox, det finns ett sätt du kan: genom en emulator. Emulatorer är bra, eftersom de tillåter dig att, ja, emulera upplevelsen av den ursprungliga Xbox. Med en emulator kan du spela alla dina favorit-Xbox-spel - Star Wars: The Old Republic, de ursprungliga Battlefront-spelen, Battlefield, you name it!

Men hur kan du få en sådan emulator på din Android-enhet? Sanningen ska sägas, det är oerhört svårt eftersom Microsoft har så hårt grepp om digitala rättigheter, hårdvarurättigheter och i princip bara ett gäng byråkrati. Som sagt, Xbox-emulatorer för Android är långt och få mellan dem; Men vi hittade en som fungerar perfekt för den här situationen.

Installera en Xbox Emulator

För att till och med installera en Xbox-emulator är det några saker du bör veta. Först är de inte tillgängliga i Google Play Store alls. Återigen är detta till stor del på grund av byråkratin Microsoft har på den ursprungliga Xbox. Du kan hitta emulatorer för olika konsoler i Google Play Store, bara inte den ursprungliga Xbox.

Som sagt, för att få en Xbox-emulator på din Android-smartphone måste du ladda ner en APK från Internet - det här är en Android-app, men inte en som godkändes för Google Play Store, så fortsätt på din egen risk.

För att till och med ladda ner en APK från en obehörig källa måste vi ändra några inställningar på din smartphone. Om du kör Android 4.0 eller senare går du till appen Inställningar. Rulla ner till fliken Säkerhet och se till att "Okända källor" är markerad. Detta gör att du kan ladda ner och installera alla APK från Internet på din smartphone.

Tänk på att du bör vara försiktig med vilka APK-filer du laddar ner från Internet. Vissa kan plågas av skadlig programvara och infektera din smartphone potentiellt; Observera dock att du för det mesta är säker mot saker som det här. Detta beror på att Android använder en "sandlåda" typ av mekanism för att hålla virus innehållande - detta förhindrar dem från att nå andra delar av din telefon och förstöra din operativsysteminstallation av Android.

Ladda ner APK

Nu behöver vi bara ladda ner APK-filen. Du kan ladda ner The Original Xbox Emulator från den här länken här (Mega File Sharing).

I vissa fall kan du behöva ett virtuellt privat nätverk (VPN) för att ladda ner denna emulator. Det löses enkelt med en applikation från Google Play Store. Om du laddar ner och installerar FlyVPN (gratis) kan du enkelt komma åt Mega-webbplatsen för att starta nedladdningen av APK. Du måste dock ansluta till FlyVPN när appen är installerad.

När den har laddats ner i din telefon kan du antingen klicka på meddelandet eller hitta filen i appen Filer. När du har hittat den klickar du bara på den slutförda nedladdningen så kommer den ursprungliga Xbox Emulator att installera. När installationen är klar bör du vara redo att spela den ursprungliga Xbox med en emulator på din smartphone.

När det gäller spel och kontroller

Ett element som är värt att tänka på är att den ursprungliga Xbox kommer från en helt annan generation. Det var en tid då människor inte ens tänkte på beröringskontrollerna vi kommer i kontakt med varje dag nu. Med det i åtanke kan många av de spel du spelar på den här emulatorn kännas lite wonky eller till och med inte fungera ordentligt. Det kan vara lite enklare om du hämtar en Bluetooth (eller trådbunden) Xbox-styrenhet för Android-telefoner (det finns adaptrar som gör det möjligt) - och se till att det också är en original Xbox-kontroller.

Det är också värt att notera att du kan vara hårt pressad för att hitta spel till din Xbox Emulator. Du kan hitta ROM-skivor för Xbox Emulator här - bara se till att de är kompatibla med Android först (varje spel berättar vilken plattform du kan använda den på).

CXBX-projektet

Medan Microsoft har en ganska snäv koppling på Xbox-emulering finns det åtminstone ett projekt för att få en Xbox-emulator igång. Det projektet heter CxBx Reloaded, och det är ett Windows 10-baserat program där Xbox-emulering ska fungera. Som ett minimum behöver du 64-bitars baserad Windows 7 åtminstone för att detta ska fungera. Windows 7 och nyare versioner av Windows som är 32-bitars fungerar inte med CxBx Reloaded.

Det finns ett par andra viktiga krav:

  • Du behöver en GPU som åtminstone stöder Direct3D 9 (HLE) och OpenGL 3.3 (LLE).
  • Visuella C ++ omfördelningsbara 2015 och 2017 krävs också för att CxBx ska kunna köras. De flesta bör redan ha dessa på en Windows-maskin, men ibland är det inte fallet. Så du kan få dem hit gratis. Se till att installera 32-bitarsversionen av programmet även om du är på en 64-bitars maskin, eftersom 64-bitars build inte inkluderar båda.

Det finns en annan viktig sak att notera - CxBx är inte redo för allmän släpp. Det är fortfarande i utvecklingsstadierna, men om du dör efter en ordentlig Xbox-emulator kan du prova utvecklingsversionen. Tänk på att det är lite på den buggy sidan, med några kinks som fortfarande ska utarbetas. Kolla in det här.

Kom ihåg att det här bara är en emulator, och att du fortfarande behöver ROM av dina favorit original Xbox-spel för att prova!

Dom

Genom att följa stegen ovan lyckades du ladda ner och installera en Xbox Emulator för Android på din telefon. Återigen finns det mycket få originella Xbox-emulatorer ute på marknaden på grund av all byråkrati, men den här borde fungera bra för dig.

Du kan också prova CxBx Reloaded emulator, som är en Xbox-emulator för Windows. Det är inte Android, men ändå ett sätt du kan komma runt Microsofts byråkrati på Xbox-emulering!