Bästa vattentåliga och vattentäta Android-smartphones som pengar kan köpa

För första gången på många år tycks mobilkonsumenter överväldigande godkänna ett nästa gen-Samsung-flaggskepp. Galaxy S6 och särskilt S6 Edge är (nästan) allt de kunde ha varit, med metallramar (äntligen!), Robusta Gorilla Glass-bakomslag, uber-skarpa skärmar, kraftfulla men sparsamma processorer, mycket kompetenta OIS-kameror och smidigare än någonsin programvara.

Ändå hatar hatar. Sammy tog bort den dämpade kritiken och tog bort externt lagringsstöd, minskade batterikapaciteten och framför allt "glömde" vattenskyddet. Det finns inget ord på en "aktiv" variant i horisonten heller, åtminstone ännu inte, så om toalettskålen är din värsta rädsla, måste du titta någon annanstans.

Lyckligtvis kan respektabla, ”mainstream” vätskesäkra Androids lätt hittas på Amazon dessa dagar . Tack främst till Sony, men också Samsung, de är inte så restriktiva, sällsynta och, ja, skit som för några år tillbaka.

Faktum är att tro det eller inte, vi hade svårt att begränsa våra val för dagens lista. Och eftersom de slutliga utkasten är för olika kommer vi att ge dem till dig i någon särskild ordning. Här är de bästa vattentåliga Android-smartphones som pengarna kan köpa i mars 2015:

Sony Xperia Z3 - 534 $ olåst internationellt; 70 $ och uppåt på Verizon

Om dina prylar fortsätter att kollapsa efter oavsiktliga dyk i pooler och förresten, toalettvaror, vem ska du ringa? Det är klart de veteranvattenbusterna från Sony. Japanerna har varit ute i halvtäckta mobila produkter i sitt hemland under många år, och har nyligen fått idén att transportera en del av magin över gränserna. Och det fungerade.

Nu erbjuder ett antal västerländska Xperias olika grader av skydd och täcker olika prisklasser och prestandaklasser. Förmodligen den mest avancerade i alla aspekter är denna 5, 2-tums dålig pojke, vad med sin Full HD-skärmupplösning, fyrkärnig Snapdragon 801-chip, 3 GB RAM, 20, 7 MP bakkamera och IP68-certifiering .

IP68, för dig som inte är flytande med Ingress Protection-kod, betyder i huvudsak att Xperia Z3 är "dammtätt" (6) och alla skyddade mot "kontinuerlig nedsänkning" i vatten över 1 meter och 30 minuter (8).

Sony Xperia Z3 Compact - från $ 420 låst upp

Som namnet antyder är den enda skillnaden mellan denna och den ”fullstora” Z3 fotavtrycket. Tja, det och skärmens tydlighet, RAM-räkning och batterikapacitet. Men vad du bör ta hänsyn till först och främst är den 4, 6-tums 720p Z3 Compact också en IP68- godkännandestämpel. Att betyda det kan teoretiskt ligga i en vattenmassa i timmar och timmar utan att spricka.

Sony Xperia Z2 - 403 $ utan kontraktsförpliktelser

En annan Sony Xperia? Vad kan vi säga dig, de är de bästa av de bästa på det här. Och otroligt nog visar den ettåriga Z2 inte åldrande. Den välbekanta 5.2-incheraren (Z3 är en nästan identisk kopia på utsidan) är IP58 licensierad.

Det kan låta mycket underordnad IP68-referenser, men det är faktiskt samma sak när det gäller vätskekontakt. Kom ihåg att de åtta betecknar motstånd under 1 m och över 30 minuter . Samtidigt hänvisar de 5 till dammkollision och innebär partiellt skydd. Med andra ord, du vill hålla Z2 ur skadan när du reser Saharaöknen till fots.

Den goda nyheten är att med Z4 i närheten kan du antagligen förvänta dig massiva Z2-rabatter. Och på, säger, $ 300, kommer 1.080p-panelen, fyrkärnig S801-CPU, 3 GB RAM och 20, 7 MP-kamera bli riktigt svårt att stänga av.

Samsung Galaxy S5, S5 Active och Sport

  • 459 $ fabriken låst upp; $ 80 med Verizon, AT&T eller Sprint-paket i standardvariant
  • 580 $ olåst; 100 $ på kontrakt hos AT&T i Aktiv version
  • 80 $ med Sprint-bäraravtal för Sport-modellen

Hur kunde Samsung överge robusta och semi-robusta funktioner efter så mycket ansträngning i GS5-familjen? Det bugnar sinnet, men kanske är det inte över än. För närvarande är ditt val av en vattentät Galaxy-topp mellan den konventionellt utformade S5, den något udda Sport och uber-muskulös Active .

En mycket intressant småbit är att alla tre är IP67 behöriga att hantera smuts oavsett vad och H2O i små doser. Specifikt upp till 1 meter och en halvtimme. Men utöver detta rockar sporten "Side Grip förbättringar" för ett bättre, starkare grepp, och Active överlever transport och termisk chock, samt solstrålning och vibrationer med lätthet.

Maskinvarumässigt är de praktiskt taget identiska med S801-chips, 2 GB RAM, 2 800 mAh-batterier och 5, 1-tums Full HD-skärmar .

Samsung Galaxy S4 Active - 420 $ fabrik låst upp

Låt oss vara uppriktiga, det enda skälet till att denna åldrande kille kittlar ditt utseende över S5 eller S5 Active är det lägre priset. Saken är att den inte är tillräckligt låg. IP67-certifierad och inget annat, 5-incher har en fyrkärnig Snapdragon 600-processor under huven, tillsammans med 2 spelningar RAM och en 2.600 mAh juicer. Gäspa!

Kyocera Brigadier - 100 $ med tvååriga Verizon-kontrakt; $ 450 direkt

Brigadier, som är en levande legend och omedelbar klassiker, lysande i vår bästa robusta handhållna rundup i oktober, och håller sin egen nu trots den avancerade åldern. Med ett nästan utomjordiskt formspråk, både IP68 och MIL-STD-810G-referenser och respektabla specifikationer för mid-end, är detta så mycket mer än en vattentät smartphone.

Det är ett kraftcenter, det är ett modeuttalande, och det är en trenddierare som ser ut som ingenting annat du någonsin sett. I siffror är det 13 mm tjockt, tipsar vågen på hela 187 gram, mäter 4, 5 tum i diagonalen och har en 1 280 x 720 bildpixelantal, fyrkärnig 1, 4 GHz Snapdragon 400 SoC, 2 GB RAM och 8 MP kamera .

Kyocera Hydro Life - 99 dollar för T-Mobile utan kontrakt

Ovanligt billigt och mer "klassiskt" vackert än Brigadier, Hydro Life är dropptät, stötsäker och vattentät upp till 3 fot, med tillstånd från IP57 och MIL-STD-810G-godkännanden. Det är uppenbart att det inte är någon Galaxy S6 "mördare", men till $ 100 ger den imponerande valuta för pengarna.

Den 4, 5-tums IPS LCD-skärmen är tolererbar, med 960 x 540 pixlar, den förinstallerade 4, 3 Jelly Bean-mjukvaran ... inte så gammal, och 1, 5 GB RAM-minne idealiskt för smidig multitasking.

HTC Desire Eye - 419 $ fabrik olåst

Håll i, sedan när producerar HTC vattentåligt redskap? Sedan för några månader sedan, tydligen, även om du förmodligen inte borde förvänta dig världen från Desire Eye. Rookie-sticken här tenderar att missa märket oftare än inte, och vi skulle kalla detta 5.2-incher allt annat än robust utseende.

I slutet av dagen lovar den att motstå korta nedsänkningar på upp till 1 meter djup, och det är också KitKat-driven, Snapdragon 801- packning och 1 080p LCD -port. Inte den värsta affären du kan göra för 420 dollar.