Bästa små (7-tums) Android-surfplattor som finns idag

Vintern kommer, och med den kommer kanske den fruktbaraste tiden på året för både elektronikhandlare och teknikkonsumenter. Ja, du kan hitta tvingande kampanjer på Android-redskap från januari till december idag, eftersom konkurrensen värms upp, tillverkarens vinster krymper och uppgraderingscyklerna förkortas.

Men de bästa erbjudandena på smartphones, surfplattor, bärbara och allt däremellan gör att du fortfarande kan tillbringa semestern utan att oroa dig för att bankkontona är tomma, eller så har du blivit kvar efter den senaste vågen med höstutgivningar.

Thanksgiving, Black Friday, Cyber ​​Monday, de är alla nära, och även om tekniskt sett inte går att drabbas av rabatter, kan några av de bästa små Android-surfplattorna fås för historiskt låga priser . Är det troligt att de kommer att falla längre? Svårt att föreställa sig, särskilt vad gäller de första modellerna på vår lista över de bästa 7-tums tabletterna runt:

Amazon Fire 7 - 49.99 $

Är detta världens bästa 7-tums surfplatta just nu? Knappast. Men det är lätt det billigaste, och om du köper fem enheter kommer den sjätte gratis. Som alltid bryr sig Amazon inte om vinstmarginaler på hårdvaruförsäljning, i stället syftar till att dra så många människor som möjligt bort från Google-appar och kopplade till sitt eget mjukvarosekosystem.

Som sagt är Fire OS 5 Android “gaffel” mycket mindre påträngande än sina föregångare, och viktigast av allt är att nu utökas microSD-lagringsutrymme . Tja, det borde verkligen vara obligatoriskt på skiffer med bara 8 spelningar internt utrymme, även om skärmen 1 024 x 600 pixlar får dig att tänka två gånger innan du försöker konsumera eller förvara videoinnehåll.

Toshiba Excite Go - 75 $

Den huvudsakliga (enda?) Försäljningspunkten för denna decrepit KitKat-drivande gadget har undertryckts av Amazons senaste ultra-lågkostnadsinstrument, så Toshiba kan lika gärna gå tillbaka Excite Go. Om du absolut inte behöver ha Intel i varje enhet du äger.

Lenovo Tab 2 A7 - 80 $

Fortfarande ingen Lollipop-uppdatering? Rädd inte, även om det är planerat, och kan komma över luften varje dag nu. På plussidan låter den 8-timmars annonserade batteritiden ganska bra, och det är allt tack vare en sparsam men respektabelt zippy fyrkärnig 1, 3 GHz MediaTek SoC.

1.024 x 600-skärmen spelar också sin roll i att spara energi, även om det inte nödvändigtvis är en stark färg av A7.

BLU Touchbook G7 - 88 $ GSM olåst

SIM-fri telefonspecialist BLU har inte producerat många tabletter hittills, och denna G7-marknadsföring är nästan obefintlig, trots att det bara har gått några månader sedan lanseringen. Återigen skulle någon skämmas över att aggressivt marknadsföra en gizmo med 512 MB RAM, 4 GB ROM, ett dual-core MediaTek-chip och 3 000 mAh (!!!) batteri i slutet av 2015.

Det är inte en surfplatta, det är en leksak, och det bästa du kan hoppas att få är en anständig läsupplevelse för e-bok. Relativt smidig webbsökning, med ett par flikar öppna max också. Oh, och 3G röstsamtal placera och ta emot.

Acer Iconia One 7 B1 - 90 $

B1-730HD släpptes med förladdad Jelly Bean, som nyligen har tagits upp till KitKat och sannolikt inte någonsin kommer att göra en Lollipop-makeover. B1-730HD är minst 720p-kapabel, för att inte tala om den kan rymma 16 spelningar data lokalt .

Visst, microSD-kort är inte alltför dyra, men om du vill spendera mindre än en Benjamin på en trevlig julklapp för en älskad är det bäst att hålla spåret tomt. Synd att skärmramarna är, ja, hemska. Vad är det, ett 50-procentigt bildskärmsförhållande? Kom igen, Acer, du kan göra bättre än så!

Asus ZenPad Z170C - 94 dollar

En av de nyaste bästa små Android-surfplattorna som finns tillgängliga på Amazon, det här uppenbarligen kör Lollipop från bat (version 5.0), vaggar mycket smalare gränser, samma rymliga 16 GB ROM, men en icke-HD 1.024 x 600 IPS-panel.

Kompromisser var obligatoriska för att uppnå en förstklassig design, med ergonomiska rundade kanter, ett fashionabelt ryggmönster i läder, polerad metallram och 8, 4 mm-profil . På något sätt lovar 7-tums ZenPad också 8 timmars uthållighet på en enda laddning, i en mäktig 265 gram vikt, vilket antagligen är omöjligt i verkligheten.

LG G Pad 7.0 - 105 $ AT&T GSM olåst; Endast 80 $ Wi-Fi

Kan du inte bestämma mellan den äldre, dyrare, KitKat-fast men mobilaktiverade modellen och den nyare, billigare, Lollipop-skrytande men Wi-Fi-begränsade konfigurationen? Vi anser att det förra är det smartare köpet totalt sett, med LTE-hastigheter, Snapdragon 400 ström, 16 GB intern lagring och en 5 MP bakkamera.

Det senare är heller inte halvt dåligt, trots att det saknas LTE-modem, antar en Snapdragon 410-processor som borde hjälpa till med autonomi.

Amazon Fire HD 7 - 130 $

Att motivera förekomsten av denna OG är inte lätt nästan tre gånger introduktionspriset för Fire 7 2015, särskilt sans microSD-stöd, och med ett äldre, fulare, klunkigare Fire OS 4 UI. Varför finns Fire HD 7 på vår lista över bästa nuvarande små tabletter då?

Som moniker antyder sportar HD-upplösningen (1 280 x 800 pixlar ), och dessutom får du 1, 5 GHz fyrkärnig stans, Dolby Audio stereoljud, 8-timmars batteri och en lite mer robust konstruktion.

Samsung Galaxy Tab 4 7.0 - 143 $

Ärligt talat, det enda skälet till att detta gjorde snittet är varumärket på det, och hoppet att det kommer att diskonteras kommer Black Friday. 100 dollar skulle troligtvis vara ett rimligt pris att betala för Android 4.4-programvara med TouchWiz på toppen, en 1.280 x 800 TFT-skärm, tunna ramar, 8 GB flashminne, 1 GB RAM, 3 och 1.3 MP-kammar, microSD-kapacitet, en fyrkärnig Marvell SoC, och alla anslutningar bara nödvändigheter.

Asus / Google Nexus 7 2013 - från 149 $

Det säger mycket om marknadens utveckling, eller snarare stagnation, att en två och ett halvt år gammal tjänar en välförtjänt topp tio plats, inte att behöva ta till extrema prissänkningar ... ännu, och driva en nyare Android-iteration än var och en av sina rivaler.

Ja, Marshmallow-godsaker finns tillgängliga OTA för detta OG-djur, som förblir en stunner i display-avdelningen, med 1 920 x 1 200 pixlar, och en multitasking-mästare, med tillstånd av 2 ombord spelningar av slumpmässigt åtkomstminne .