Bästa gratis målarbok för vuxna Android-app

Om du skulle fråga någon för bara några år sedan om att målarböcker skulle uppta två av de 50 bästa bästsäljande böckerna på Amazon, skulle du förmodligen skratta av. Det är verkligen överraskande hur snabbt den nya trenden började och blev en absolut sensation. Vissa människor älskar dem eftersom de förser dem med en duk som de kan uttrycka sin kreativitet och konstnärliga talang utan att tänka på själva ämnet, och andra använder vuxna målarböcker som ett sätt att slappna av eller till och med komma förbi mentala och fysiska hinder.

Den enda riktiga nackdelen är deras pris. Och om du får en vana att måla varje dag, befinner du dig snabbt i behov av ett stadig utbud av böcker. Det måste finnas ett bättre sätt, eller hur? Du har rätt. Med ingenting mer än din favorit Android-enhet har du till hands ett oändligt utbud av högkvalitativa målarbok för vuxna med alla mönster du kan tänka på. Vi har valt de 5 mest populära appen för målarbok för vuxna för Android, så det finns inget som står mellan dig och timmar av jättekul och avkoppling.

Colorfy är den mest nedladdade applikationen för vuxen målarbok på Android. Med sitt höga betyg på 4, 6 stjärnor vet du att du är ute efter en underbar upplevelse. Denna ständigt uppdaterade applikation är faktiskt polerad till en nästan perfektion. Du kan välja vilket tema du vill, inklusive mandalor, blommor, djur och mönster. Colorfys utvecklare lägger till nya bilder varje vecka, så att du aldrig behöver oroa dig för att se ut med snygga konstverk för att fylla i alla färger du vill.

Appen fungerar helt offline, så du kan ha oändliga kul oavsett var du är - så länge du tar med dig din laddare, naturligtvis. När du kommer online kan du dela dina skapelser på sociala mediewebbplatser som Instagram, Snapchat, Messenger, Facebook, WhatsApp, Pinterest, Google Plus, Line, Kiko, Twitter eller skicka dem via e-post och SMS.

Det snygga användargränssnittet är enkelt att navigera, men det ger dig många sätt att göra konstverket verkligen ditt med specialfilter och effekter. Vi uppmuntrar dig att titta på Colorfys Instagram-sida för att se vad andra har lyckats åstadkomma med applikationen. Vi gillar verkligen att teamet bakom appen vill göra den tillgänglig för så många människor som möjligt. Du måste verkligen se mycket hårt för att hitta en Android-enhet som inte kunde köra den.

Colorfy finns gratis i sin grundversion. De av er som vill få extra innehåll kan köpa det via köp i appen.

Med flera miljoner installationer från och med tidpunkten för att skriva denna artikel, är Adult Coloring Book Premium den näst mest populära målarbok för vuxna på Google Play. Medan namnet kan antyda att appen kostar pengar, är det motsatta faktiskt sant, åtminstone för grundversionen. Som det är fallet med de flesta färgappar, måste du betala för det om du vill ha mer innehåll.

Den mest märkbara begränsningen i fallet med Adult Coloring Book Premium är bristen på färgalternativ i gratisversionen. Det är synd att utvecklarna bestämde sig för att detta är det bästa sättet att närma sig intäktsmodellen i appen. Vi känner att fler människor skulle växa till att älska applikationen om de verkligen kunde komma in i den utanför fladdermattan utan några begränsningar på deras kreativitet.

Bortsett från denna kritik är applikationen som helhet fantastisk. Användarupplevelsen av att plocka upp en design från den till synes oändliga mångfalden av mönster, mandalor, djur och naturlandskap är fantastisk och det är också färgen. Appen gör det mycket enkelt för dig att skapa dina egna anpassade pallar, så att du kan kopiera en bilds allmänna utseende så många gånger du vill. Även de minsta detaljerna är inte ett problem att färga, eftersom du alltid bara kan klämma för att zooma in eller ut för att förstora bilden. När du är klar med ett stycke finns det ett alternativ att spara den på din enhet eller dela den med dina vänner på sociala mediesajter.

Målarbokens målarbok tar ett något annat tillvägagångssätt från de två tidigare applikationerna på vår lista. Colorfy och Adult Coloring Book Premium följer närmare det estetiska tillvägagångssättet för den vuxna målarbokstrenden, denna applikation utbyter mandalor och mönster för en större variation av mer realistiska bilder, inklusive kända forskare och musiker, exotiska djur, avlägsna städer och till och med äventyrssporter. Å ena sidan gör detta det bra för föräldrar och deras barn eftersom det ger dem en fantastisk möjlighet att introducera ämnet som visas på bilden. Å andra sidan hjälper det också att bryta monotonin att färglägga samma typ av bilder om och om igen.

De största problemen med den här applikationen - och förmodligen anledningen till att den inte är mer populär - är dess klumpiga användargränssnitt. Det finns en rad med stora boxy ikoner på toppen, och de ser alla ut som om de är designade av någon som inte är så skicklig med Photoshop och grafisk design i allmänhet. Detta kan verka som ett trivialt klagomål, men du skulle bli förvånad över hur viktigt det är att ha ett inspirerande grafiskt användargränssnitt när du vill släppa loss din kreativitet.

Appen själv erbjuder över 670 sidor med innehåll och har alla verktyg du kan behöva för att färglägga dem. Intuitiva gester används för navigering och en färgpall med en dedikerad färg dropper gör att du enkelt kan välja rätt färg. Sammantaget blir Color Expert Coloring Book förmodligen inte din huvudsakliga färgapplikation, men vi tvivlar inte på att den kommer att hitta sin plats på din hemskärm.

Vad gör digitala målarböcker annorlunda än deras papperspartners? Huvudsakligen själva färgupplevelsen. Det är verkligen svårt att jämföra måtten med måttskopa i de flesta applikationer med den lugnande känslan av att blyertspetsar gnider mot papper. Utvecklarna på Colorfit är väl medvetna om denna fråga, och boken Family Coloring är deras lösning.

Till skillnad från de flesta målarböcker på Android, blandar familjen färgböcker i penslar med den vanliga målarfärghinken för att göra en trevligare färgupplevelse. Med hjälp av olika färgverktyg till ditt förfogande kan du gradvis fylla i tavlan med livliga färger, fantastiska lutningar och subtila accenter.

När du gör ett misstag eller bestämmer dig för att den speciella delen av konsten skulle se bättre ut i en annan färg, välj bara radergummi och börja om igen. Om du vill duplicera en viss del för symmetriens skull måste du bara trycka på färgen du vill ha på tavlan och appen hämtar den automatiskt.

Allt är snyggt sorterat i uppskjutande kategorier, och vissa delar verkligen fascinerande i sin skala och komplexitet. Titta bara på appens Instagram-sida och se själv.

Den sista applikationen på vår lista överväldigas inte med massor av funktioner som du kanske aldrig använder och innehåller inte heller tusentals bilder. Den grundläggande versionen kommer med drygt 50 stycken att färga och ett intuitivt kontrollschema. Detta gör målarbok perfekt för nybörjare eller för alla som föredrar att ta saker långsamt.

Precis som Family Coloring Book stöder Coloring också ett penselläge för frihandsteckning. Men det är också vänligt mot människor som skriver med sin vänstra hand. Det spelar ingen roll om du föredrar att färga på din smartphone eller surfplatta - appen är optimerad för båda.

Du kan använda den kostnadsfria versionen av obegränsad tid och köpa de extra bildpaketen bara när du har slut på saker att färga. Det totala antalet bilder är 170, vilket borde vara tillräckligt tills du känner dig tillräckligt säker för att dyka in i det stora urvalet av mönster och mandaler som finns i andra målarbok för vuxna för Android.

Målarbok för vuxna är ett bra sätt att upptäcka din kreativa potential eller bara döda lite tid. Även om apparna som beskrivs i den här artikeln är de mest populära du kan hitta på Android, finns det många andra att välja mellan. Vi uppmuntrar dig att söka i Google Play-butiken på egen hand - kanske kommer du att stöta på några dolda skatter.