Bästa gratis Android-antivirusprogram 2020 för din Galaxy S10

Liksom vanliga datorer och bärbara datorer har Android-enheter utvecklats till att de själva har blivit målet för virus eller skadlig programvara. Det finns så många sätt malware kan infektera din enhet just nu, så det är bra om du har ytterligare säkerhetsskydd i form av antivirusprogram installerade. Om du undrar vad som är de bästa gratis Android-antivirusapparna att installera på din Galaxy S10, läs vidare.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Är antivirusapp nödvändigt?

Behovet av antivirusapp beror på användarens surfvanor och äventyrism när det gäller installation av appar. Om du bara installerar appar från Google Play Store, inte besöker skadliga webbplatser eller inte klickar på misstänkta e-postlänkar är du oftast säker. Du behöver inte ha ett antivirus alls.

Om du dock tenderar att bli vild kan det vara praktiskt att ha ytterligare säkerhet i form av antivirus. Vissa Android-användare kanske inte nödvändigtvis installerar en antivirusapp för antivirusskanning utan för andra funktioner. Om du till exempel fortsätter att få oönskade samtal och vill blockera dem är det en bra idé att få appar som kan hantera dem. Andra antivirusprogram erbjuder premiumtjänster som att hantera eller skydda lösenord eller hantera webbplatser att besöka.

Den här artikeln är inte avsedd att tvinga dig att installera en antivirusapp utan snarare för att ge dig de bästa alternativen just nu. Om du tror att du kan hantera din enhets säkerhet utan att installera en app, är det utmärkt. I allmänhet är antivirus-appar från tredje part redundanta och onödiga.

VIKTIGT: Se till att bara installera ett antivirus åt gången. Att ha mer än en kan påverka enhetens prestanda avsevärt. Om du planerar att testa antivirusprogram måste du ta bort de tidigare installerade först innan du installerar en ny.

Google Play Protect

Som Android-användare finns det en hel del utmärkta säkerhetsalternativ som du kan använda utan att lägga till fler appar på din enhet. Ett sådant säkerhetsalternativ är Googles egna Play Protect. Det är en inbyggd funktion i appen Google Play Store så det finns ingen anledning att använda en tredjepartsapp för att säkra din telefon. Allt du behöver göra är att hålla appen Google Play Store uppdaterad för att också uppdatera Play Protect-funktionen. Play Protect använder Googles egna kraftfulla algoritmer för att identifiera skadlig programvara och hålla dem borta från din enhet. Så här använder du Play Protect:

  1. Öppna appen Google Play Store.
  2. Klicka på Inställningsikonen längst upp till vänster.
  3. Klicka på Spela skydd.
  4. Klicka på cirkelpilen om du vill skanna dina appar.

Som en extra åtgärd, se till att aktivera skanningsenhet för säkerhetshot och förbättra alternativ för upptäckt av appar.

Avast Antivirus

Avast har varit känt som ett av de goda antivirusprogrammen i datorvärlden i flera år nu. Det är båda populärt i ett antal plattformar inklusive Android. Bortsett från att erbjuda gratis skanningsfunktioner har den också ett antal utmärkta alternativ för att hålla din enhet säker. De flesta andra funktioner än den klassiska antivirusscanningen kan bara användas om du får premiumversionen men så om du vill ha dessa kan du investera i dem. Du kan betala ett litet månadsabonnemang eller ett årsabonnemang om du vill. Med en betald version kan du använda appens ”in-app-låsning” för att tvinga vissa appar att be din tillåtelse (genom att ange en PIN-kod) innan de kan öppnas. Detta kan vara en användbar premiumfunktion om du vill begränsa appar som bankappar från att lanseras utan ditt godkännande.

Men enligt vår erfarenhet räcker den grundläggande skanningsfunktionen så att du också kan hålla fast vid den obetalda versionen om du vill.

AVG AntiVirus 2020 för Android-säkerhet

Avast köpte AVG för några år tillbaka så det är inte förvånande om den nya AVG-appen har liknande erbjudanden i sin portfölj som Avast. AVG har byggt ett solid rykte som ett antivirusprogram inom dator- och Android-plattformar även om det är gratis så det är ett bra säkerhetslager att ha i din Galaxy S10. Liksom Avast har den ett antal funktioner som också bara är tillgängliga med den betalade versionen, men totalt sett behöver du inte nödvändigtvis betala för det för att hålla enheten säker.

Bitdefender Antivirus Free

Till skillnad från andra antivirusprogram är Bitdefender batterivänligt eftersom det bara körs när du laddar det. De flesta antivirusprogram körs hela tiden i bakgrunden så att de kan sätta på batteriet. Med Bitdefender kan du förlänga batteriets livslängd varje dag även om det också betyder att din enhet endast är skyddad när appen är aktiv. Det goda är att du antingen kan ställa in en schemalagd skanning manuellt eller skanna manuellt själv när du behöver spara. För att minimera risken för att dåliga appar installeras skannar Bitdefender automatiskt nya appar åt dig.

Malwarebytes Security: Virus Cleaner, Anti-Malware

Malwarebytes har etablerat sitt namn på Windows men sin Android-plattformsversion är lika bra. Den håller ständigt en uppdaterad databas med Androidhot och skadlig programvara och kan till och med skanna dina meddelandeappar som Facebook Messenger, Whatsapp, etc. om du tillåter det. Detta är ovanpå den klassiska antivirusskanningen som andra antivirusprogram erbjuder. Liksom Bitdefender är Malwarebytes förvånansvärt lätt på resurser så att det bara tillämpar ett litet tryck på batteriet och på resurserna.

McAfee Mobile Security: Antivirus, Wi-Fi VPN & Anti-Theft

En annan antivirusapp som först fick sitt namn på datorer är McAfee. Den kostnadsfria versionen av appen ger antivirusskanning och mobilspårning om du missat din enhet. Det erbjuder också fjärrlåsning och torkning, vilket är bra alternativ för att hålla dina data säkra om din telefon faller i fel händer.

McAfee kan också skanna appar för känslig information och låsa dem om du vill. Dessutom kan denna antivirusapp övervaka din webbsökning och blockera misstänkta webbplatser.

Trend Micro Mobile Security & Antivirus

Om du är en förälder eller IT-administratör som letar efter ett enkelt sätt att hålla vissa appar otillgängliga för barn eller användare kan Trend Micro hjälpa till. Bortsett från att göra den klassiska antivirusskanningen kan det förhindra att nyinstallerade appar får tillgång till andra appar eller information på enheten. Detta är en användbar funktion som kan skydda dina data från skadlig programvara som tenderar att komma åt andra program direkt efter att ha installerat sig själva.

Om du är orolig för ditt Facebook-konto kan Trend Micro också skanna dina profilinställningar för att varna dig om potentiell visad personlig information som kanske inte har lagt märke till.

Den betalade versionen har ett antal andra funktioner som blockeringssamtal, säker surfing och textfiltrering.

Norton Security och Antivirus med samtalsblockering

Det sista antivirusprogrammet i denna lista är definitivt inte det minsta. Dess användargränssnitt är lätt att navigera så vem som helst kan hitta vägen bra. Dess kostnadsfria version har visat sig vara effektiv när det gäller att skydda Android-enheter i flera år nu, men om du vill utnyttja mer avancerade funktioner kan du få sin premiumversion. Den betalade versionen erbjuder integritetsskydd, fjärrlåsning och torkning och till och med vissa säkerhetskopieringsfunktioner.

Om du går efter en betald version med ett enda konto kan du dela dina inloggningsuppgifter med flera enheter gratis. Om du är en förälder som vill skydda andra familjemedlemmar från hot på nätet är Norton Security det bästa sättet att gå.

Vi hoppas att den här listan kan hjälpa dig i din strävan efter de bästa gratis Android-antivirusapparna 2020. Låt oss veta vad du tycker om den här listan genom att kontakta oss. Vi kommer att uppdatera den här listan under de kommande månaderna beroende på hur de appar som nämns fungerar på Galaxy S10.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Twitter-sidor.