Bästa FaceTime för Android-ersättare

Medan Apple-användare skryter med sin FaceTime-app, är Android-användare ofta belastade med att behöva välja mycket från Google Play Store som motsvarande. Många Android-konverterare som använde FaceTime innan frågar om det finns FaceTime för Android så vi har beslutat att helt enkelt publicera de bästa här.

Android-telefoner har en i förväg installerad app för videosamtal som Google Hangouts men med tanke på många liknande eller bättre att välja mellan, kommer det ibland att det bara är önskemål.

Med framväxten av de ständigt ökande kraftfulla smartphones och snabbare internettjänster år efter år har regelbundna eller till och med HD-videosamtal blivit en nästan rutin för många. Android-gemenskapen, särskilt utvecklarna, misslyckas inte med att möta utmaningen eftersom vi har sett en hel del video-meddelandenappar spira från hela de senaste åren.

Om du letar efter något som liknar Apples FaceTime-app i din Android-enhet har du kommit till rätt plats. Nedan finns 8 av de bästa #facetimeforandroid-alternativen som du kan installera på din Android-telefon eller surfplatta just nu.

#facetimeonandroid


Med sina över 1, 44 miljarder användare runt om i världen och stigande är Facebook onekligen på toppen av sin nisch inom sociala nätverk. Förutom att erbjuda praktiska sätt att koppla varandras liv digitalt hade Facebook också tillhandahållit en gratis tjänst som gör att användare kan höra varandra med sin Messenger-app. Detta innebär att Facebook-användare, oavsett deras enhetsplattform (Android eller iOS), kan prata med varandra utan att möta några plattformspecifika begränsningar.

Bild från Google Play Store.

Medan Apples Facetime erbjuder videosamtal är Facebook Messenger endast begränsat till gratis samtal just nu. Gratis samtal fungerar bäst i Wi-Fi men om du har en stabil och pålitlig dataförbindelse borde det knappast vara någon skillnad i ljudutgången. Den kostnadsfria samtalsfunktionen är ett användbart tillägg till de som vill spara några pengar utomlands genom att betala extra roamingavgifter för att ringa hem eftersom du kan ringa vem som helst så länge du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk.

Facebook Messenger-appen erbjuder också andra fördelar som enkel att dela foton och videor, problemfri skapande av gruppchattar, roligare och nya klistermärken eller emojis och till och med snabba betalningar !.

Ladda ner Facebook Messenger-appen från Google Play Store .

Om de flesta av dina vänner har Android-telefoner kan du överväga att använda Google Hangouts-appen. Det är inte bara gratis, utan det ger dig mycket fler saker att göra än din traditionella chattmeddelanden-app.

Bild från Google Play Store.

Hangouts är Googles svar på Apples iMessage and Facetime och Microsofts Skype. Googles uppenbara mål när man kommer med den här appen är att befästa en användares kommunikationsbehov. Det ger enkel åtkomst till dina SMS-, MMS-, röst- och videosamtal så länge du är ansluten till webben. Du kan enkelt växla mellan text och video och enhetens två kameror. Det enda du behöver är Hangouts-appen och ett Google-konto.

Liksom Facebook Messenger kan du också ansluta till andra eller flera kontakter samtidigt genom att skapa en gruppchatt. Varje gruppchatt rymmer upp till 100 personer.

Eftersom den är länkad till andra Google-tjänster som YouTube eller Google+, är denna app också ett bra sätt att sända dina tankar ganska enkelt. Innan du bestämmer dig för att använda Hangouts måste du veta att denna gratistjänst är ett slutet system. Du kan inte använda den för att ringa en vän med en Apple-, Blackberry- eller Windows-telefon. Se till att den person du ska kontakta har den här appen aktiverad och ansluten till internet för att Google Voice-samtal ska gå igenom.

Du kan också skapa en gratis videogruppchatt för upp till tio personer. Användare i ett Hangouts-samtal kan svara på dig med andra plattformar som en annan Android-enhet eller datorer, vilket gör det till ett praktiskt verktyg för gruppmöten. Medan det faktiska gruppvideosamtalet är begränsat till tio personer kan du skicka meddelanden i din grupp för upp till 150 huvuden.

Hangouts ersatte Google Talk-appen för några år tillbaka så att den måste förinstalleras i din Android-telefon. Om du inte har det dock kan du försöka använda det för din bekvämlighet genom att ladda ner det från Google Play Store .

Medan en enorm del av sina användare är i Asien (eftersom apputvecklaren är japansk), ser fler och fler människor i Europa och USA Line en underbar FaceTime för Android-ersättare. Line tillhandahåller kostnadsfria regelbundna telefonsamtal och videosamtal för sina över 300 miljoner användarbas ovanför sina pålitliga tjänster för att skicka gratis text och röstmeddelanden. Användare får också dela kortfilmer, foton, videor, emojis, bland annat.

Den har också en Facebook-liknande flödande avisering av linjeaktiviteter som kallas tidslinje där du kan posta och se din väns aktivitet.

Bild från Google Play Store.

Om du är mer intresserad av gruppmeddelanden eller gruppvideosamtal erbjuder Line dem också gratis.

Även om över hälften av den nuvarande användarbasen bara finns i Taiwan, Thailand och Japan, expanderar Line Corporation (utvecklare) till tillväxtmarknader och har till och med försökt locka nordamerikanska användare genom att lansera en emoji-tangentbord-app i juni förra året.

Dessutom rullades en Line Lite-version ut för de första 11 länderna i juli förra året för att nå ut till fler användare. Denna Line-appversion är bara ungefär 1 MB stor och gör den till en av de lättaste meddelanden-apperna i Android.

Följ den här länken om du vill prova den vanliga Line-appen från Google Play Store.

Denna app blev en omedelbar hit bland yngre användare på grund av sin nya idé att låta "snaps" skickas och tas emot mellan kontakter. Grundtanken bakom snaps är att användare kan ställa in hur länge en mottagare kan visa snaps (från och med mars 2015 är den maximala varaktigheten 10 sekunder). När timern har gått ut raderas snaps från mottagarens telefon men kommer att lagras i Snapchats servrar så länge avsändaren vill.

Bild från Google Play Store.

Medan den ursprungliga idén var att tillåta flyktiga stunder delas mellan parterna, har Snapchat-teamet sedan dess lagt till fler funktioner i deras populära app inklusive live videosamtal. Om du vill videchatt med en vän, dra bara hans eller hennes namn i din Snapchat-inkorg för att starta. Du vet om en vän är tillgänglig för en videochatt eftersom den gula ikonen förvandlas till blått. Efter konversationen raderas meddelanden på chattskärmen automatiskt.

Ladda ner Snapchat från Google Play Store .

Om du letar efter en lättanvänd, men högkvalitativ videomeddelandeapp för Android är Tango din väg att gå. Den stöder både iOS- och Android-enheter så du kanske vill hämta det här om du planerar att ansluta med vänner på dessa två plattformar.

Bild från Google Play Store.

Tangos användargränssnitt och installation är så enkelt att även första gången användare kommer att hitta det ganska enkelt att navigera och använda. Appen kan automatiskt söka i dina kontakter för att ge dig en lista över dina vänner på några sekunder. Så länge dina vänner använder Tango i sin enhet är du redo att ringa ett samtal. Hur lätt är det?

Ladda ner Tango från Google Play Store .

Liksom Tango är den här appen också tillgänglig för både iOS- och Android-användare, vilket gör det till ett annat bra val att välja om du letar efter Facetime för Android-alternativ. Oovo kräver registrering så du måste registrera dig först. Du kan göra det genom att antingen använda din befintliga sociala medieprofil (Facebook eller Google-konto) eller din personliga e-post. Efter registreringen laddar appen automatiskt dina kontakter åt dig. Om du vill att några vänner ska veta om Oovo eller bjuda in dem att installera den på deras enhet kan du göra det enkelt.

Om du har försökt använda andra videomeddelandeappar som Hangouts tidigare, kommer Oovo att känna sig bekant. Det är gratis att ringa dina Facebook- eller Google-vänner

Bild från Google Play Store.

Video- och samtalskvalitet beror till stor del på din internetanslutning även om de med pålitliga snabba hastigheter säger att Oovo fungerar briljant.

Oovo låter dig också ringa vänner direkt på deras telefonnummer, även om den här funktionen inte är gratis. Prisklasserna varierar beroende på plats så se till att kontrollera viss specifik information om den här funktionen först innan du fortsätter.

Oovo-appen kan laddas ner gratis från Google Play Store .

Långt innan smartphones, Facetime, och dess eventuella inkludering i Microsofts produktportföljer har blivit mainstream, var Skype den mest populära videomeddelanden-appen. Det är utvecklingen eftersom en smartphone-app fortsätter arven så att den kan upprätthålla en enorm lojal användarbas under åren. Den senaste Android-appversionen ser nu väldigt identisk ut med sina Mac- och Windows-motsvarigheter med de förbättrade chattbubblorna för användargränssnittet och spännande nya emojis.

Bild från Google Play Store.

När det gäller videosamtal är Skype uppenbarligen på topp och skär över plattformar. Oavsett enhet, så länge Skype-appen körs, kan du enkelt ringa eller videochatta vänner och familjemedlemmar via en internetanslutning. Precis som andra konkurrenter ovan erbjuds också gruppvideoklipp gratis.

Chatten erbjuder både betalda och obetalda tjänster även om man i allmänhet kan hantera med gratiserbjudanden. Om du vill använda ett statiskt telefonnummer så att andra kan ringa dig tillbaka på din telefon kan du göra det med Skype Credit. Skype kan också ringa icke-Skype-nummer även om detta inte är en gratis funktion.

Se till Skypes lista över samtalskurser per land för att förhindra onödiga avgifter.

Om du inte har installerat Skype ännu, se till att hämta det från Google Play Store .

Viber är över 280 miljoner registrerade användare och är definitivt en av de bästa videomeddelandeapparna där ute. Den nuvarande Viber-klienten stöder flera plattformar som inkluderar iOS, BlackBerry OS, Android, Symbian, Bada, Microsoft Windows, Linux och Windows Phone. En sådan omfattande exponering för flera plattformar ger denna app en fördel gentemot konkurrensen. Med Viber kan du ringa din vän på hans dator eller smartphone när som helst, var som helst förutsatt att de också har appen.

Bild från Google Play Store.

Naturligtvis erbjuder det också gratis långväga röst- och videosamtal så det är ett enkelt val om du letar efter ett sätt att undvika telefonavgifter. Videosamtal kan göras i 3G eller bättre nätverkslägen. Vi rekommenderar att du använder en mer realiserbar Wi-Fi-anslutning för att säkerställa utmärkta videosamtal.

Eftersom appen använder ditt telefonnummer under registreringen bör din vän lätt känna igen dig. Att ringa fast telefonnummer görs möjligt med en funktion som heter Viber Out.

För dina vanliga chattmeddelandebehov kan Viber skicka meddelanden precis som alla andra meddelanden. Det är tillåtet att skapa en gruppchatt på upp till 100 personer.

Ladda ner Viber från Google Play Store

Det är i grund och botten allt! Om du har andra förslag till bästa FaceTime för Android-ersättare, använd länken nedan för att ge oss en feedback.


Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.