Bästa Bluetooth-spelkontroller för Android- och iOS-smarttelefoner

Mobilspel har aldrig varit så populärt som nu. Faktum är att 75 procent av alla intäkter från iOS App Store kommer från spelappar. Att överklaga är tydligt: ​​Våra moderna, snabba liv gör det svårt att sitta några timmar och ägna all vår uppmärksamhet åt annat än TV-skärmen. Dessutom är smartphones nu så kraftfulla att mobilspelupplevelsen erbjuder en mycket liknande nivå av grafisk trohet och spelkomplexitet som PC- eller konsolspel.

ProduktvarumärkenamnPris

MatricomMatricom G-Pad BX trådlös USB Uppladdningsbar Bluetooth Pro Spel Pad JoystickKolla pris på Amazon

8Bitdo8bitdo SNES30 Wireless Bluetooth Controller Dual Classic JoystickKolla pris på Amazon

ipegaiPega PG-9023 Utökbar gamepad Spelkontroller Bärbar Bluetooth Trådlös Gamepad Joystick ControlKolla pris på Amazon

Sminiker Android Wireless Bluetooth Gamepad Game ControllerKolla pris på Amazon

NykoNyko Smart Clip - PlayStation DualShock 4 Controller Clip On MountKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Trots allt detta finns det åtminstone ett område där mobilspel inte kommer att vara kort: kontroller. Att spela en ryckskytt eller en precisionsbaserad plattformsspelare med virtuella knappar på pekskärmen är frustrerande att uppleva som kan smutta bort allt det roliga du annars skulle ha haft. Lyckligtvis finns det något du kan göra åt det. Bluetooth-spelkontroller är prisvärda, praktiska och mycket bärbara enheter som enkelt kan lägga till en ny dimension till din mobila spelupplevelse.

Det finns otaliga tillverkare och enskilda styrenheter tillgängliga att köpa, men bara en liten bråkdel är byggd upp till våra höga förväntningar och krav. Det är därför vi har valt våra fyra favorit Bluetooth-styrenheter för 2016. Varje styrenhet på den här listan erbjuder en något annan uppsättning funktioner och spelstil, och spelare bör beakta sina individuella behov och preferenser för att avgöra vilken man ska välja.

Matricom G-Pad är nästan den bästa Bluetooth-kontrollen du hittar på marknaden. Styrenheten kommer att ansluta till de flesta enheter som accepterar Bluetooth-anslutningar, inklusive alla de senaste telefonerna i Samsung Galaxy S-serien, iPhone, surfplattor, till och med PC på Windows 10 och naturligtvis på PS3. Det uppladdningsbara batteriet är en snygg funktion att ha, så du behöver inte köpa nya batterier kontinuerligt.

Styrenheten i sig är utformad liknande en standard PS3-styrenhet med en behaglig känsla. Dess design med 16 knappar innehåller alla vanliga XYBA-knappar och toppfingerutlösare. Prestanda är felfri när du börjar spela spelen utan några fördröjningar eller anslutningsproblem.

Matricom G-Pad kommer utan tvekan att bli din go-to Bluetooth-spelkontroll när du väl har tagit hand om dessa, borde den bli standarden för alla andra kontroller att modellera efter, särskilt för priset.

Skaffa det nu på Amazon

Inspirerat av det älskade Super Nintendo Entertainment System är Willgoo en trådlös Bluetooth-spelkontroller som säkert kommer att glädja alla fans av retrospel och plattformsspelare.

Styrenheten är praktiskt taget identisk med originalen och bör genast känna igen de som växte upp med att spela 16bit-spel. Den har en rymlig D-pad, start- och väljarknappar, 4 actionknappar och vänster- och högerutlösare.

Det är först när du tittar inuti att du inser att detta är långt ifrån 80-talstekniken. Ett inbyggt 480 mAh Li-On-batteri tar upp till 20 timmar och kan laddas mer än tusen gånger. Styrenheten ansluter till din enhet via antingen Bluetooth- eller USB-anslutning, vilket gör den kompatibel med ett brett utbud av plattformar, inklusive iOS, Windows, Mac och Android. Det finns inget behov av jailbreak eller root, tack vare kompatibiliteten med en iCade-serie med bärbara arkadskåp. Alla spel som stöder iCade kommer garanterat att fungera med Willgoo. Smarttelefonstället (tillval) kan enkelt rymma de flesta moderna smartphones, till exempel iPhone 5s eller Samsung Note II.

Vi var initialt oroliga för att regulatorn kan vara svår att använda för personer med större händer, men det visade sig inte vara sant alls. Det passar bra i alla händer, och knapparna är exakta och lyhörda. Den övergripande byggkvaliteten verkar utmärkt, särskilt med tanke på hur prisvärd regulatorn är.

Det enda verkliga problemet vi snubblat på är att det kan slås på av misstag när det bärs i en ficka. Lyckligtvis varar batteriet så lång tid att du troligtvis har kvar mycket juice kvar för alla dina spelbehov under dagen.

Skaffa det nu på Amazon

iPega vet definitivt hur man producerar en innovativ spelkontroll som tillgodoser moderna spelares behov och erbjuder kompatibilitet med smartphones och surfplattor.

Styrenheten är uppdelad i två halvor med en utdragbar teleskoparm i mitten. Denna arm kan rymma ännu större surfplattor, till exempel Samsung Galaxy Tab S eller Apple iPad, vilket tar bort behovet av att köpa separata styrenheter för olika enheter.

Att para styrenheten med antingen iOS eller Android via Bluetooth kan knappast vara enklare. Det fungerade direkt utanför boxen med GBA-, N64- eller PSX-emulatorer utan ytterligare konfiguration. Alla knappar kartlades som vi kan förvänta oss, och den handfull extra knappar på varje hälft av kontrollen låter oss bekvämt kontrollera olika funktioner hos olika emulatorer. Alla knappar känns mycket lyhörda och välgjorda. Alla våra ingångar registrerades med största precision utan någon märkbar försening.

IPega-styrenheten laddar mycket snabbt och tar en ganska lång tid att stödja behoven hos även de mest hardcore-spelarna där ute. En trevlig bonus är möjligheten att ladda den med samma mikro-USB-kabel som du använder för din smartphone eller surfplatta.

Det enda verkliga negativa som vi var tvungna att hantera var den förfärliga handboken skriven på trasig engelska. Det är verkligen synd att ett företag som kan producera sådana kvalitetsprodukter som iPega inte anställer en professionell copywriter eller översättare för att ta hand om dessa saker. Vi kan dock inte klaga med tanke på enhetens fantastiska pris.

Skaffa det nu på Amazon

Om du letar efter en klassisk styrenhet inspirerad av designen av PlayStation DualShock, kan Sminiker vara exakt rätt val. Denna prisvärda styrenhet fungerar med alla moderna smartphones och surfplattor som körs på operativsystemet Android eller iOS och ansluts trådlöst via Bluetooth-gränssnitt.

Det erbjuder ett enkelt kontrollschema med 14 handelsknappar. Två analoga pinnar är perfekta för att spela första person skyttar, medan den multidirektionella D-pad ger dig den mycket efterfrågade precisionen för att övervinna även de mest utmanande plattformsutmaningarna. Alla knappar fungerar felfritt utan förseningar eller problem med noggrannhet.

Inställningsförfarandet är smärtfritt på båda plattformarna, och alla knappar fungerar som förväntat - faktiskt nästan alla. Turboknappen verkar vara inkompatibel med de flesta aktuella emulatorer, men vi tror att det här problemet kan lösas med bara lämpliga konfigurationsinställningar.

En annan fördel med Sminiker Wireless Bluetooth Gamepad är dess förmåga att arbeta utan root eller ytterligare drivrutiner. Detta sparar mycket tid och potentiellt krångel, för att inte tala om hur mycket mer tillgängligt det blir för spelare som inte är villiga att riskera att garantin upphävs.

Batteriet kan enkelt hålla i flera dagar av måttligt spel, och laddningen sker snabbt och enkelt.

Det är också bra att veta att kontakten kan kopplas ihop med PC- eller bärbara datorer. Allt du behöver göra är att köpa en kompatibel Bluetooth-adapter och konfigurera den som en generisk Bluetooth-gamepad. Förvänta dig inte att den ska vara lika konsekvent som till exempel den ursprungliga Xbox-kontrollen, men det är ändå ett bra sätt att få mer värde på ditt köp.

Skaffa det nu på Amazon

Den sista enheten på vår lista är inte en spelkontroller. Istället är det ett smart designat klipp som fästs till din smartphone eller surfplatta och klipps på Dual Shock 4 eller Xbox One trådlös kontroller.

Nyko Smart Clip är utformad för att vara kompatibel med ett brett utbud av enheter från olika tillverkare, till exempel Apple, Samsung, Microsoft eller Blackberry. Om din enhet är upp till 6 tum lång har du troligtvis inga problem att ansluta den till din spelkontroller. Det enda verkliga undantaget är smartphones med utskjutande volymkontroller placerade på samma plats där klippet fästs på telefonen. I dessa fall kan du använda ett exempel för att lägga till lite stoppning för att förhindra att klippet kommer i kontakt med knapparna.

Bilagan görs via ett kontinentalsystem som låter användare justera betraktningsvinkeln och placera sin smartphone för den roligaste spelupplevelsen.

Nyko Smart Clip var ursprungligen designad med konsolspelare i åtanke för att låta dem strömma spel till sina smarttelefoner och surfplattor eller visa användbar information för att berika deras spelsession. Men det antogs snabbt av mobilspelsgemenskapen på grund av tillgängligheten för Xbox- och PlayStation-spelkontroller.

Det är den överlägset billigaste lösningen för mobilspel (det vill säga om du redan äger en kompatibel styrenhet), och det finns inget att klaga på när det gäller byggkvaliteten och den dagliga användbarheten.

Nyko Smart-Clip är en smart lösning som hjälper dig att spara pengar genom att göra det möjligt för dig att använda det du redan har till ditt förfogande.

Skaffa det nu på Amazon

ProduktvarumärkenamnPris

MatricomMatricom G-Pad BX trådlös USB Uppladdningsbar Bluetooth Pro Spel Pad JoystickKolla pris på Amazon

8Bitdo8bitdo SNES30 Wireless Bluetooth Controller Dual Classic JoystickKolla pris på Amazon

ipegaiPega PG-9023 Utökbar gamepad Spelkontroller Bärbar Bluetooth Trådlös Gamepad Joystick ControlKolla pris på Amazon

Sminiker Android Wireless Bluetooth Gamepad Game ControllerKolla pris på Amazon

NykoNyko Smart Clip - PlayStation DualShock 4 Controller Clip On MountKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.