Bästa billiga telefonplaner 2020: Republic Wireless vs Google Fi

Billigare betyder inte sämre när det gäller telefonplaner, som vi har fått reda på när vi jämför två populära virtuella nätverksoperatörer som säljer billiga mobiltelefontjänster: Republic Wireless och Google Fi. Denna jämförelse hjälper dig att bestämma vilka av de två telefonplanerna som är bättre för dig och belyser de viktigaste fördelarna och nackdelarna med både Republic Wireless och Google Fi.

Redaktörens val

Kom igång med Google Fi med denna kredit på 20 $ när du registrerar dig och förblir aktiv i 30 dagar.

MER INFORMATION

Republic Wireless-kunder kan välja mellan T-Mobile och Sprints mobilnät. Republic Wireless har utarbetat en praktisk täckningskarta, som gör det enkelt att se hur stark signalmottagning kunder på olika områden kan förvänta sig. Förutom mobiltäckning ansluts smartphones med Republic Wireless SIM-kort automatiskt till tillgängliga Wi-Fi-nätverk för extra täckningsökning. Möjligheten att ringa och skicka textmeddelanden med Wi-Fi kan vara särskilt användbar inomhus och under jord.

Google Fi-kunder kan också njuta av fördelarna med Wi-Fi för samtal och texter, men det är mindre troligt att Wi-Fi-nätverk kommer att vara praktiska lika ofta som med Republic Wireless eftersom Google Fi har samarbetat med Sprint, T-Mobile och US Cellular, vilket gör det möjligt att växla mellan sina nätverk i farten. En kombinerad täckningskarta som bekvämt visar 2G-, 3G- och 4G LTE-täckning på en enda karta kan hittas här. Som ett resultat av att ha tillgång till mycket fler celltorn än Republic Wireless kan Google Fi-kunder alltid förvänta sig att ha en stark signalmottagning än Republic Wireless-kunder.

Vinnare : Google Fi

Republic Wireless erbjuder totalt sex planer, men bara två av dem är viktiga för våra ändamål: basplanen på 15 $ utan celldata plus obegränsad prat och text och 20 $ -planen med obegränsad prat och text och 1 GB celldata ingår. Resten av de tillgängliga planerna kommer bara med mer celldata.

Så imponerande som både $ 15 och $ 20 planerna är, det finns vissa begränsningar och begränsningar som du bör vara medveten om. För det första erbjuder Republic Wireless inga familjeplaner eftersom de vill att alla i familjen ska ha sina egna planer som hanteras under ett konto. Dessutom erbjuder Republic Wireless inga internationella samtal, med undantag för Wi-Fi-samtal.

Google Fi håller saker enkelt genom att erbjuda bara en enda plan som heter Fi Basics för 20 dollar. Ingår i planen är obegränsade inhemska samtal och texter samt möjligheten att surfa och text utomlands till din hemmapris. Internationella mobilsamtal kostar 20 ¢ per minut, och kostnaden för internationella Wi-Fi-samtal varierar beroende på vilket land du ringer.

Data ingår inte i Fi Basics-planen, men du kan köpa 1 GB data för $ 10. I slutet av varje månad krediteras du automatiskt tillbaka för data du inte använde. Google Fi erbjuder en familjeplan, som låter dig lägga till upp till fem personer och dela din dataplan för $ 15 per månad per person.

Sammanfattningsvis skulle 1 GB data utöver prat och text kosta dig $ 30 med Google Fi men endast 20 $ med Republic Wireless. Samtidigt inkluderar Google Fi i priset obegränsade internationella texter och möjligheten att dela din dataplan. Det är upp till dig att bestämma om de extra $ 10 är värda de extra förmånerna.

Vinnare : Slips

Republic Wireless erbjuder telefoner som sträcker sig från $ 99, för Motorola Moto E, till 599 $, för Samsung Galaxy S7 edge, och allt däremellan. Om du har en egen smartphone som du vill ta med till nätverket kan du göra det i fyra enkla steg på den här sidan.

Google Fi är mycket mer begränsat eftersom det bara fungerar med Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6 och Pixel-enheter. Denna avsiktliga begränsning har fastställts för att säkerställa bästa möjliga kundupplevelse. Alla enheter som stöds har utformats med sömlösa nätverkskopplingar i åtanke och optimerade för Google Fi.

Vinnare : Republic Wireless

Vi har verkligen inget dåligt att säga om ingen av de två mobila virtuella nätverksoperatörerna angående kundupplevelse. Både Republic Wireless och Google Fi är väldigt enkla att installera, ger bra kundsupport och har polerade webbpresentationer som förklarar allt du behöver veta utan fintryck eller affärssamtal. Om du hittills har förlitat dig på tjänsterna hos en av Big Four mobiloperatörer kan du ta dig en godbit. Republic Wireless och Google Fi värdesätter sina kunder, och de kommer att göra sitt sätt att veta att din tillfredsställelse verkligen betyder något för dem.

Vinnare : Slips

I slutet av dagen är skillnaden mellan Republic Wireless och Google Fi en del av personliga preferenser. Skulle du hellre spara några dollar varje månad och offra möjligheten att enkelt kommunicera med vänner och familj när du är utomlands, eller skulle du föredra de extra förmånerna som medföljer Google Fi för en högre kostnad i förväg? Naturligtvis, om du bor i ett område där Google Fi har en mycket bättre signalmottagning än Republic Wireless tack vare den automatiska växlingen mellan Sprint, T-Mobile och US Cellular, vet du förmodligen redan vilken plan du ska välja.