Bästa app för nummerpresentation för att filtrera eller blockera skräppostsamtal: Hiya vs Truecaller

Ingen gillar att få oönskade telefonsamtal och avbrytas mitt i viktigt arbete. Med online-shoppingens ökning är det tyvärr nästan omöjligt att hålla sin kontaktinformation privat. En sådan situation kräver en mer effektiv strategi för hur du filtrerar eller blockerar skräppostsamtal. Hiya och Truecaller är två populära samtals-ID och svarta appar för Android som hjälper dig att återfå din integritet och skydda dig från skuggiga företag och bedragare.

Om du följer med oss ​​nedan visar vi dig de fördelar och nackdelar som Hiya och Truecaller har, och förhoppningsvis hjälper dig att avgöra vilken som är bäst för att äntligen få dessa skräppost att vila en gång för alla. Så om du är redo att frigöra din telefon från irriterande samtal, låt oss komma igång.

Hiyas rötter går tillbaka till 1997, då Alex Algard grundade Whitepages som Stanford-student. Några av er kanske till och med kommer ihåg att ha använt Hiya omkring 2011. Då hjälpte applikationen användare att rengöra sina adressböcker. Den aktuella iterationen är en gratis app som är utformad för att identifiera okända nummer och stoppa skumma samtal innan de kan nå slutanvändare och därmed skydda användare från bedrägerier.

Trots att Hiya är mindre känd på många marknader än sin konkurrens, verkar företaget vara på rätt väg till framgång. De har redan sett stor dragkraft på bara en liten tid, tack vare deras partnerskap med Samsung och T-Mobile. "Vi anställer aggressivt och har för avsikt att växa markant under de kommande 12-24 månaderna och kommer säkert att underhålla alla alternativ när det gäller att maximera vår tillväxtmöjlighet, " sade Algard i en intervju för TechCrunch.

Funktioner

Det huvudsakliga syftet med Hiya är att hjälpa användare att identifiera de samtal de vill hämta och automatiskt blockera de de vill undvika. Appen utnyttjar sin enorma databas för att identifiera mer än 400 miljoner samtal varje månad, vilket resulterar i cirka 1 miljard upptäckta spamhot totalt.

Allt börjar med den som ringer och SMS ID-funktionalitet. Inkommande telefonsamtal och SMS-meddelanden behandlas av Hiya och jämförs med appens stora databas. Okända nummer matchas med motsvarande poster och resultaten visas på skärmen, så att användare kan välja om de vill acceptera telefonsamtalet eller inte.

Det är möjligt att svartlista nummer och stoppa samtal och sms-meddelanden antingen från individer eller efter kategorier. På det här sättet kan du blockera telemarketers men till exempel acceptera politiska samtal. Förutom nummeridentifieringen, kontrollerar Hiya också innehållet i SMS-meddelanden för skadlig kod och virus.

När du är ute och behöver ringa en viss person eller plats men inte vet numret kan du använda funktionen för omvänd telefonuppsökning för att få tillgång till Hiyas omfattande databas med kontaktinformation. Med samma databas kan du också lägga till saknad kontaktinformation till dina kontakter för att hålla dem så fullständiga som möjligt.

Användande

När du har installerat appen måste du registrera dig med ditt Facebook- eller e-postkonto. Då är det dags att verifiera ditt telefonnummer, vilket är det sista steget du behöver ta innan du kan börja njuta av applikationen.

Hiya kännetecknas av hur enkelt det är att använda. Om du inte vill gräva djupt i inställningarna eller röra dig med dess statistikfunktion för att se hur du kommunicerar med dina kontakter, märker du det bara när du får ett telefonsamtal.

När det händer, kommer Hiya att dyka upp den som ringer upp och ge dig all information den kan hitta om den. Scamsamtal visas i rött med ett lätt märkbart varningsskylt för att du ska veta att du inte bör slösa bort din tid på att plocka upp den. Den enda riktiga frågan är att det ibland kan ta ganska lång tid innan Hiya identifierar den som ringer, särskilt om du använder en långsammare anslutning.

Pros

  • Gratis utan annonser
  • Stor kontaktdatabas
  • Lätt att använda
  • Pålitlig samtals- och SMS-blockering

Nackdelar

  • Tillfälliga hastighetsproblem

Truecaller släpptes första gången 2009 och är en populär app för byte av uppringare för Android som långt överskrider funktionaliteten hos den som kommer med aktieoperativsystemet. Appen är utvecklad av True Software Scandinavia AB, ett svenskt företag som grundades av Alan Mamedi och Nami Zarringhalam.

Livet började 2009, när det först lanserades på BlackBerry. Därifrån expanderade appen snabbt till andra plattformar, inklusive iOS, Series 40, Symbian s60, Firefox OS, Tizen, BlackBerry 10, Windows Phone och, viktigast av allt, Android. Truecaller är mycket populärt i Indien, där det har en användarbas på mer än 150 miljoner användare.

Funktioner

Truecaller drivs av en stor, gemenskapsstödad skräppostlista som skapats av en kombinerad insats av mer än 200 miljoner användare från hela världen. Den här listan ger applikationen möjlighet att matcha nästan vilket som helst nummer med motsvarande information, så att användare kan se vem som ringer.

Till skillnad från Hiya syftar Truecaller till att vara en fullfjädrande uppringare. Detta innebär att du inte bara kan blockera oönskade samtal och SMS-meddelanden utan att du också kan ringa direkt från appen. Att söka efter ett okänt nummer är en bris: skriv bara namnet på platsen eller personen du vill komma i kontakt med, så kommer Truecaller att ta hand om resten. Du kan till och med kopiera ett slumpmässigt nummer från en webbplats för att rädda dig själv från att behöva memorera det bara för att mata in det i appen.

Den absolut största försäljningsplatsen för Truecaller är hur det kan hjälpa dig att skapa nätverk med andra. Med appen kan du inte bara se när dina vänner och kollegor är fria att prata, utan du kan också skicka vänförfrågningar till dina vänner.

Användande

När du har slutfört den första installationsproceduren hälsas du med ett enkelt användargränssnitt som är uppdelat i fem olika flikar. Den första fliken ger dig åtkomst till sökfunktionen. Du kommer att använda det när du behöver kontakta någon som du inte har i din kontaktlista. Rätt bredvid är fliken Upptäck. Detta är porten till Truecallers nätverksfunktioner. Det gör det mycket enkelt att skicka kontaktförfrågningar till personer som dina vänner har i sina kontaktlistor. I mitten är fliken Block, som är det viktigaste kontrollcentret för blockeringsfunktionen. Detta lämnar oss endast med fliken Meddelande och Me-fliken.

Programmet dyker upp automatiskt när du tar emot ett telefonsamtal, vilket ger dig all information om den som ringer i sin stora databas. Du kan till och med flytta popup-fönstret över skärmen för att fortsätta med ditt arbete.

Pros

  • Fullskalig byte av uppringare
  • Nätverksfunktioner
  • Pålitlig blockering
  • Enkelt användargränssnitt

Nackdelar

  • Tidigare säkerhetsproblem

Andra alternativ

Du kan se att både Hiya och Truecaller har några fantastiska funktioner som hjälper dig att stoppa spammare och telemarketers från att spränga din telefon med onödiga telefonsamtal. Som sagt, inte alla älskar vad Hiya och Truecaller har att erbjuda dem, men lyckligtvis, eftersom Android är en sådan stor plattform, har du så många andra alternativ också.

Här är några av våra favoriter:

Showcaller

Showcaller låter ganska bekant för Truecaller; emellertid är de två olika nummerpresentationsappar, men med ganska liknande funktioner. Med Showcaller kan du direkt identifiera de personer som försöker nå dig - det kanske till och med kan ge dig en plats där någon ringer från. Liksom Truecaller kan den identifiera skräppostsamtal och låta dig veta om eventuella telefonsäljare. Om den saknar en, kan du rapportera den och Showcaller lägger till den i sin databas med spam-anropare. Showcaller ger dig möjligheten att svartlista specifika nummer från att ringa dig också - perfekt för att se till att irriterande ex inte kan fortsätta spränga din telefon!

Showcaller ger dig faktiskt möjlighet att spela in samtal med det. Om det finns ett samtal som du tror att du måste spela in för din säkerhet eller ett samtal som du vill komma ihåg, kan du göra det; Se dock till att statens lagar tillåter dig att spela in folk på den andra linjen utan deras kunskap - vissa anser att ett federalt avlyssningsbrott.

Supercaller

Supercaller är ett annat bra val, så att du enkelt kan identifiera inkommande telefonsamtal. Om ett telefonnummer kommer igenom att du inte vill ringa dig, precis som Showcaller, kan du sätta det på svartlistan och du får inte ett samtal eller text igen från det numret. Du kan alltid ta bort siffror från svartlistan också.

Supercaller, som de andra, kan varna dig för skräppostsamtal, men om någon kommer igenom kan du rapportera det och Supercaller lägger till det i sin databas med telemarketers och varnar andra också. Supercaller har redan en massiv databas med spam-anropare, men det är nästan omöjligt att känna till alla dessa nummer direkt utanför fladdermallen. Supercaller, med vissa nummer, är till och med att berätta platsen för telefonnumret som ringer upp din telefon, vilket också bättre kan hjälpa dig att identifiera spam-anropare (dvs. om du inte känner någon från Kina, varför skulle du få ett samtal från Kina?)

Supercaller ger dig också möjlighet att spela in telefonsamtal, men se till att det är lagligt i din stat.

WhosCall

WhosCall är senast uppe på vår lista, men den här är fortfarande en stor app-nummer. WhosCall stöds av annonser, men ger dig samma grundläggande funktioner som de andra två vi nämnde; men vi skulle säga att UI: n inte är lika bra, även om vissa kanske kan njuta av dess enkelhet. Precis som de andra kan du se vem som ringer dig, lägga till personer till en svartlista, rapportera spam-anropare och så mycket mer.

Dom

Det slutliga beslutet mellan Hiya och Truecaller utgörs i huvudsak av din personliga preferens. Det enda undantaget är om du bor i Indien, då kan Truecaller fungera bättre för dig. Men om du inte gillar någon av dessa appar finns det minst tre andra bra som det är värt att ta för en snurr - WhosCall, Supercaller och Showcaller.

Vad är din favorit app för nummerpresentation?