Bästa antivirus- och mobilsäkerhetsappar under 2020

Eftersom ett allt större antal användare börjar anta mobil som sin primära plattform för nästan alla dagliga datoruppgifter uppstår många nya säkerhetshot. Enligt forskning från Pulse Secure, en leverantör av åtkomstkontroll och säkerhet för mobila enheter, riktar sig så mycket som 97 procent av all mobil skadlig programvara till Android-operativsystemet. Anledningen är ganska enkel: Android: s öppna natur gör det mycket enkelt för teknikentusiaster att anpassa sin enhet efter deras smak och utforska dess inre funktioner, men det ger också skadliga hackare många sätt att utnyttja systemet och användarna.

Ett annat säkerhetsföretag, G DATA, fick 440 267 nya skadliga filfiler under första kvartalet 2015. Det är nästan 4 900 nya Android-skadliga filer som släpps varje dag. Dessa alarmerande nummer bör uppmuntra användare att tänka två gånger om sina säkerhetsvanor och överväga att installera en mobil säkerhetsprogramvara. Sådan mjukvara kan inte bara hjälpa dig att försvara mot alla typer av skadlig programvara, utan kan också upptäcka svagheter i din smarttelefonkonfiguration och rekommendera lösningar.

Vi har valt vad vi anser vara fyra bästa antivirus- och mobilsäkerhetsappar för Android-enheter tillgängliga i Play Store. Oavsett vilken app du installerar kommer du att förbättra din totala säkerhet och göra det mycket svårare för hackare och skadlig programvara att få tag på din personliga information eller orsaka skador.

Med över 200 miljoner nedladdningar och nästan 10 miljoner 5-stjärniga betyg är 360 Security ett mycket imponerande mobilt säkerhetspaket som går långt utöver virus. Appen är designad från grunden för att hjälpa din smartphone prestera bättre och vara säker mot all befintlig och framtida skadlig programvara.

Det är därför den integrerar en kraftfull Junk File Cleaner som kan ta bort duplikat av filer, gamla och oanvända systemdata och programcache. Det tar bara en kort stund att köra den men förbättringen kan kännas omedelbart. Din smartphone startar förmodligen snabbare och känner sig mer lyhörd eftersom din smartphone inte behöver bearbeta så många filer.

Den intelligenta strömspararen löser effektivt det största problemet för alla smarttelefonanvändare: kort batteritid. Du kan konfigurera den för att stänga av värdelösa tjänster och funktioner, till exempel Bluetooth eller Wi-Fi, beroende på var du är, vilken tid på dagen det är och vad gör du med din telefon.

Den senaste funktionen för smartphoneoptimering är den inbyggda Memory Boost. Trots att den här funktionen var mycket mer användbar under de äldre dagarna när Android-operativsystemet gjorde ett relativt dåligt jobb när det gäller RAM-hantering har den fortfarande sin plats även i dag. Genom att placera en snabb genväg på din hemskärm kan du stänga alla program som körs med bara ett enda klick i stället för att stänga av dem en efter en. Det är något som alla spelare säkert kommer att uppskatta.

Med alla extra funktioner bakom oss kan vi äntligen komma till kärnan i 360 Mobile Security. Den realtidsskyddade anti-malware-skannern skannar alla APK-filer och övervakar aktiva processer för att säkerställa att ingen skadlig applikation kan köra dess kod. 360 Mobile Security ger dig också möjligheten att låsa vissa applikationer så att ingen kan komma åt dina privata filer om din enhet faller i fel händer. Men om du tappar din enhet har du en god chans att få tillbaka den tack vare funktionen Hitta min telefon. Den använder din smartphones GPS för att fastställa var exakt din enhet är. En trevlig extrafunktion är samtals- och SMS-filtret, som är inbyggt direkt i själva appen.

Som ni ser finns det en mycket god anledning till att 360 Mobile Security betraktas som den bästa tillgängliga Android-säkerhetsprogramvaran. Förmodligen den enda nackdelen som kommer till minnet är det faktum att det kan kännas lite för uppblåst. Om du verkligen känner så, fortsätt att läsa för att ta reda på vad andra appar har att erbjuda.

ESET har sitt huvudkontor i Bratislava, Slovakien från 1992, då det grundades Miroslav Trnka, Peter Paško och Rudolf Hrubý. De har sedan dess etablerat kontor över hela världen och blev den valbara säkerhetsprogramvaran för miljontals hemanvändare och otaliga företag. De är kända för sitt professionella tillvägagångssätt och ett bevisat resultat av pålitlighet och pålitlighet.

Dessa värden sträcker sig också till deras mobila säkerhetsapplikation, som totalt räknas till 4, 6 stjärnor av mer än 350 000 användare. Vad ligger bakom denna framgång? En omfattande uppsättning funktioner och utmärkta prestanda som erbjuds även med gratisversionen. ESET Mobile Security & Antivirus är en av få säkerhetslösningar för Android med 100% upptäcktsgrad, enligt tester utförda av AV-Test 2015. Inte bara söker appen automatiskt efter skadlig programvara och skadlig aktivitet, den kan också utföra på- kräva skanning och säkra enheten vid stöld med sms-kommandon - allt från ett bordvänligt gränssnitt som bara tar väldigt lite tid att vänja sig vid.

Kunder som köper Premium-versionen får njuta av funktionen Proactive Anti-Theft, som underrättar användare om misstänksam aktivitet länge innan någon faktisk skada kan uppstå. Detta är särskilt användbart i samband med ESETs nätfiskskydd. Du behöver inte oroa dig för att din privata information blir stulen när du handlar online eller kontrollerar ditt bankkonto. Samma proaktiva strategi sträcker sig också till applikationsskanning och djup applikationsljud. Kunniga användare kan använda den för att bestämma vilka applikationer som har lite mer åtkomst än de skulle behöva och avgöra om det inte är bäst att helt avinstallera dem och ersätta dem med något säkerhetsmedvetet alternativ.

Extra funktioner för ESET Mobile Security & Antivirus inkluderar sms och samtalsblockering och larm med lågt batteri. Den senare funktionen löser den olyckliga situationen när ditt batteri går på och du inte vet var din telefon är. Normalt skulle du bara låta någon ringa ditt nummer och hitta enheten efter ljud, men det är inte ett alternativ med ett dött batteri. Funktionen Låg batteri skickar den aktuella platsen för enheten till my.eset.com när den når kritisk batterinivå.

ESET erbjuder också online-kurser i Cybersecurity Training, som lär dig viktiga tips för att göra alla mobila onlineupplevelser säkra. Detta visar att företaget verkligen har åtagit sig att hjälpa människor att skydda sin privata information och inte bara göra vinst.

Malwarebytes Anti-Malware fångade uppmärksamheten hos otaliga användare som blev förälskade i den enkla att använda och prestationseffektiva skrivbordsversionen. Det mobila alternativet håller sig med den beprövade formeln och ger alla användare av smarttelefoner och surfplattor ett bra sätt att säkra sina enheter utan att behöva spendera lång tid på att lära sig hur appen fungerar och vad den kan göra.

Där andra anti-malware-lösningar tar en mer helhetssyn på säkerhet och försöker ge användare så mycket funktionalitet som de kan, gör Malwarebytes Anti-Malware Mobile saker enkla och fokuserar endast på säkerhet. Kärnan i applikationen är en effektiv anti-malware skanner som skannar appar efter skadlig kod eller potentiellt oönskade program (PUP). Den vet om allt som händer i din telefon och kan varna dig i rätt tid om du får ett meddelande som innehåller skadlig kod. Din personliga information skyddas med hjälp av en kapabel skadlig programvara och obehöriga övervakningsfunktioner, som ger identitets- och personuppgiftsskydd när du är på språng.

Powerusers kommer säkert att uppskatta möjligheten att utföra en djup säkerhetsrevision av alla installerade applikationer för att ta reda på vilken tillåtelse varje applikation har. Detta är något som normalt kräver en tredjepartsapplikation, så det är fantastiskt att ha den integrerad direkt i den mobila säkerhetsapplikationen. Användare med mindre erfarenhet kommer att dra nytta av Malwarebytes förmåga att automatiskt känna igen säkerhetsproblem och rekommendera hur man stänger dem för att förhindra att någon utnyttjar dem.

Naturligtvis kan det värsta fallet bli verklighet, och det är viktigt att vara beredd på hur man ska agera. Malwarebytes Anti-Malware Mobile har en fjärrlåsfunktion och möjligheten att hitta enheten på en karta. På det här sättet har du alltid några knep i ärmen och lämnas inte döda i vattnet. Sammantaget är den här applikationen bra för dig som föredrar en enklare, lättare säkerhetslösning som gör en sak och gör det mycket bra.

Mobilsäkerhet kräver en viss ansträngning från användare själva. Att bara installera ett program och låta det köras i bakgrunden räcker inte. Du måste också utveckla ljudsäkerhetsvanor och hålla fast vid dem oavsett vad. Med det sagt är en bra mobil säkerhetsprogramvara en utmärkt utgångspunkt och ett sätt att göra det mycket svårare för hackare att skada dig.