Bästa Android-smartphones med ett avtagbart batteri och microSD-kortplats

Tiderna förändras, tidvattnet förändras, trenderna passerar och drivar och prioriteringarna ordnas om. Saken är hur enhetstillverkarna ställer sina prioriteringar i linje stämmer inte alltid med den överväldigande majoriteten av mobilkonsumenternas önskemål.

Ta batteriets batterikapacitet. Bokstavligen alla som någonsin har ägt en halv anständig Android med tillgång till webben, en semi-skarp skärm och förmågan att köra spel och olika juice-konsumtiva appar vet autonomi är en smärta.

Men med undantag för Motorola och kanske Lenovo, vägrar OEM-tillverkare att göra rätt och enkelt och öka cellstorleken med risken att också öka huvuddelen. Nyligen har en separat men lika störande marknadsriktning börjat diktera att gadgetproducenter användaravtagbara batterier och microSD-kortplatser är uteslutna.

Samsung tog Galaxy S6 och S6 Edge med förseglade pacemakare och ingen möjlighet till utvidgning av extern lagring. Ända sedan dess är de flesta Samsung-enheter stängda, även upp till Samsung Galaxy S10.

Självklart att stressa varför vissa tycker att microSD-stöd och utbytbara celler är väldigt praktiska, så här är några av de kvarvarande Mohikanerna att erbjuda båda funktionerna:

LG G5

LG G5 är en exceptionell telefon. Inte på grund av att vara en av de sista som har ett användaravtagbart batteri, men att vara en av de första smartphones gör att man går mot spannmålen och skapar den första massmarknadssmartphone med modulfunktioner. Tanken är att användarna skulle kunna anpassa enheten så att de passar deras behov med specialmoduler bättre. Tyvärr lyckades konceptet aldrig, med mycket få moduler tillgängliga och till löjliga priser.

Som sagt, telefonen är fortfarande en artist som är värd att överväga - den har en Snapdragon 820-chipset, en av de mest nyskapande mobila processorer som någonsin har skapats. Det finns 4 GB RAM, en 5, 3-tums IPS-skärm och skyddad av Gorilla Glass 4. Skärmtekniken för alltid på displayen är också relativt unik.

LG K8 (2020)

LG K8 är ett annat utmärkt val för dem som kämpar för microSD-stöd och ett avtagbart batteri. Kommer in som en bestämd mellantelefon, den här har det avtagbara batteriet och microSD-stödet du är ute efter. Visst, det kanske inte kan spela det senaste och mest berömda -, och det kommer bara aldrig att bli telefonen för det om du inte vill ta tag i en med ett avstängt system. Men det borde få dig riktigt bra i ett par år.

När det gäller hårdvara har den en äldre Snapdragon 425-processor inuti, 2 GB RAM och 16 GB lagringsutrymme. Det finns en 8-megapixelkamera för foton, och naturligtvis det avtagbara batteriet på 2 500 mAh.

Samsung Galaxy S5

  • Upp till 128 GB MicroSD; 2 800 mAh batteri

Samsung Galaxy S5 är också värt att överväga. En telefon bortsett från Old Guard, får du det flyttbara batteriet och microSD-kortet som du kämpar för. Du får visserligen vattenresistens och fingeravtrycksigenkänning här, bara i slutet av dagen är FHD Samsung ingen match för QHD LG.

Inte i PPI, RAM-muskel, byggkvalitet eller övergripande designstil. Kanske i cellhållfasthet tack vare Galaxy S5s mer sparsamma skärm.

Samsung Galaxy Note 4

  • 128 GB microSD; 3 220 mAh batteri

Titta, vi förstår det, 5, 7-tums Super AMOLED 2K-phablet är ett kraftverk, med Snapdragon 805 inuti, 3 GB RAM, 32 GB nativt lagringsutrymme, upp till 20 timmars 3G kontinuerlig batteritid, snabbladdningsteknik, pulsmätning, fingeravtrycksautentisering och S Pen-stöd.

Den är också stilig med sin premium metalliska ram, mjukt texturerat bakomslag och 8, 5 mm tjockt midja. Galaxy Note 9 kanske ligger flera år framför den inom tekniken, men Galaxy Note 4 förblir bortsett från Old Guard som har det avtagbara batteriet och microSD-stödet.

LG V10

Några år gammal ser LG V10 ut och känns som en premiumenhet. Detta är en av de "nyaste" telefonerna som du kan köpa som fortfarande sportar det avtagbara batteriet och microSD-stödet.

Den har en Snapdragon 808-processor med X10 LTE och 4K Ultra HD-fångst- och uppspelningsstöd. Det finns 4 GB RAM, en Adreno 418 GPU och 32 eller 64 GB internt lagringsutrymme, vilket kan utökas ytterligare upp till 256 GB. Att hålla lamporna på är ett avtagbart 3 000 mAh-batteri.

En av de mer unika funktionerna här är den sekundära skärmen, utformad för att ge dig direkt tillgång till aviseringar, kontakter, kalender och tid. Det är helt anpassningsbart med widgets och information du vill ha på förhand. Det är beläget precis ovanför den primära 5, 7-tumsskärmen med en upplösning på 2, 560 × 1440 pixlar.

Dessutom finns det lite stjärnkamera-stöd här. Det finns tre kameror ombord: 1 bakåtvänd och 2 framåtvänd. Den bakåtvända kameran har en upplösning på 16 MP och båda de främre kamerorna har en upplösning på 5 MP.

Samsung Galaxy Xcover 4

Därefter har vi ett annat val från Samsung, den här gången Galaxy Xcover 4. Denna robusta telefon kan överleva de flesta miljöer, till och med en byggarbetsplats eller en mekanikbutik. Den här telefonen är designad för utomhusbruk och ger dig det skydd du behöver för att motstå de flesta droppar, fall och olyckor.

Det har ett avtagbart batteri inuti, med en 2 800 mAh-enhet. Det finns naturligtvis en MicroSD-spelautomat också. Galaxy Xcover 4 har en 5-tums HD-skärm, Samsungs egen Exynos 7570-processor, 2 GB RAM och 16 GB lagringsutrymme. Den körs också på Android 7.0 Nougat.

Nokia 1

Vi älskar vad den "nya Nokia" erbjuder i Nokia 1. Nokia 1 med en uppdaterad design är här med ett avtagbart batteri. Så, precis som LG K8, bör du inte stöta på några strömproblem som inte kan åtgärdas!

Höjdpunkten på den här telefonen är det avtagbara batteriet på 2 150 mAh, men det finns otaliga andra funktioner. Det finns en 4, 5-tums skärm, 1 GB RAM och en relativt snabb MediaTek-processor. Det kommer inte att kunna spela de senaste spelen och apparna, men det är vad du kan förvänta dig med "äldre" telefoner som stöder flyttbara batterier och microSD-kort.