Bästa Android-robusta tabletter för utomhusbruk år 2020

Tablettmarknaden är överfulla av enheter som riktar sig till nästan alla tänkbara användningsfall. Några små skärmtabletter är i lätt konstruktion och är perfekta som e-läsare. Större surfplattor med högupplösta skärmar kan vara bra för multimediaförbrukning, medan konvertibla tabletter med löstagbara tangentbord kan användas som en fullskalig bärbar datorersättning. De flesta av dessa enheter är emellertid inte utformade för att tåla grovhantering och utomhusbruk. Tillverkarna räknar med att du kommer att hålla din surfplatta skyddad från elementen, se till att du inte släpper den på marken eller utsätter den för extrema temperaturer.

ProduktvarumärkenamnPris

SamsungSamsung Galaxy SM-T360NNGAXAR 8 "1, 5 GB RAM 16 GB TabletKolla pris på Amazon

BjörnbärBlackBerry KEYone GSM Unlocked Android Smartphone (AT&T, T-Mobile) - 4G LTE - 32 GBKolla pris på Amazon

PanasonicPanasonic Toughpad FZ-A1BDAAZ1M 10, 1-tums 16 GB Tablet (silver)Kolla pris på Amazon

SamsungSamsung Galaxy Tab S 10, 5-tums surfplatta (16 GB, bländande vit)Kolla pris på Amazon

BobjGearBobj robust fodral för Samsung Galaxy Tab S 10.5 tablettmodeller SM-T800, SM-T805, SM-T807 - BobjGear Custom Fit - Patenterad ventilering - Ljudförstärkning - BobjBounces Barnvänlig (fet svart)Kolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Lyckligtvis finns det några undantag, och vi tog oss tid att undersöka vad den robusta kategorin av tabletter har att erbjuda för att rekommendera dig den bästa robusta surfplattan som för närvarande finns på marknaden. En sådan surfplatta är perfekt för proffs som behöver använda den på jobbsidan. Små barn som fortfarande är för klumpiga för att hantera en vanlig surfplatta, företag som tänker använda den som en försäljningsstället, och nästan alla andra som värderar hållbarhet framför allt annat. Vi har begränsat vårt urval till bara två surfplattor: en mindre och en större. Som en bonus täcker vi också två fantastiska alternativ som är värda att överväga också.

Samsung Galaxy Tab Active är Samsungs första robusta surfplatta, designad för personer med en aktiv livsstil. Det släpptes först i slutet av 2014 och är fortfarande mycket relevant för denna dag. Den 8-tums enheten är full av avancerade anslutningsfunktioner, kapabel hårdvara, och framför allt har mycket hållbar konstruktion som avviker från Samsungs typiska eleganta design och släta, böjda linjer.

Design och konstruktion

Vi måste säga att för en robust surfplatta är Samsung Galaxy Tab Active en härlig enhet. Den svarta och grå designen ser ren och professionell ut, och den avtagbara bakplattan, som döljer det utbytbara batteriet, får dig att känna att den kommer att överleva nästan allt. Faktum är att surfplattan är IP67-certifierad för att vara damm- och vattentålig upp till 1 meter och 30 minuter och överlever upp till 1, 2 meters fall.

Framsidan liknar vanliga Samsung-surfplattor: det finns en liten oval högtalargrill på toppen och tre fysiska navigeringsknappar på knappen. Enheten döljer också en liten penna som kan användas för att navigera i operativsystemet, rita diagram eller exakt inmatningstext. Det är också fantastiskt för människor som måste bära skyddshandskar, eftersom det gör att de alltid kan hålla dem på.

Visa

Den 8-tums TFT-skärmen har en upplösning på 1280 × 800 pixlar (189 PPI). Trots att denna upplösning bara är hälften av vad Samsung lägger in sina senaste enheter, är den fortfarande tillräckligt tydlig för bekväm vardag. Den viktigaste aspekten av denna skärm är hur lättläsbar den är i direkt solljus. Du behöver inte ens slå upp ljusstyrkan till max för att se vad som finns på skärmen. Visningsvinklar är lika trevliga och dina medarbetare har inga problem att förstå vad du måste visa dem, även om de inte står direkt framför surfplattan.

Prestanda

Samsung Galaxy Tab Active drivs av Qualcomm Snapdragon 400-chipset med Quad-core 1, 2 GHz Cortex-A7-processor och Adreno 305 GPU. Denna startnivå SoC (System on Chip) har aldrig varit känd för att vara det mest kraftfulla chipet där ute, men det håller fortfarande förvånansvärt till denna dag. Nej, du kommer inte att spela några senaste 3D-spel med hög fidelitet på denna surfplatta. Det primära målet är någon som behöver komma åt webben, se och redigera dokument bekvämt, ta enstaka bild och använda ett urval av produktionsorienterade applikationer.

Batteri

Det inbyggda batteriet på 4450 mAh kan ta dig igenom hela dagen med måttlig till tung användning. Det beror främst på den utmärkta mjukvaruoptimeringen och en skärm med lägre upplösning. Om du inte bryr dig om den extra vikten kan du också packa en bärbar batteriladdare och förlänga dess livslängd när du är på språng. Vissa nyare laddare packar mer än 20 000 mAh batterikapacitet, vilket innebär att du kan ladda denna surfplatta minst tre gånger.

Dessutom är batteriet avtagbart, så att du kan byta ut det mot ett nyare när originalet börjar förlora sin kapacitet. Att byta ut det under dagen är något besvärligt eftersom du först måste ta bort bakplattan som hålls med 4 skruvar.

Extra egenskaper

Samsung Galaxy Tab Active innehåller två kameror: 3, 15 MP i baksidan och 1, 2 MP framsidan självporträtt en. Den primära kameran kan spela in 720p-video med 30 bilder per sekund och har en LED-blixt för situationer med svagt ljus. Bildkvaliteten är inget att skryta av, och du kommer förmodligen inte att hitta dig själv med någon av dessa två kameror mycket ofta. Ändå är det trevligt att de är där för när du kanske behöver dokumentera något utan att ha något bättre som du kan använda.

Professionals som vill använda denna surfplatta utomhus kommer gärna att veta att det inbyggda navigationssystemet är bland det bästa vi någonsin har stött på. Den är kompatibel med GPS- och GLONASS-satelliter och ansluter alltid otroligt snabbt, och signalen förblir stark oavsett var du är.

Dom

Om du vill ha en liten, hållbar surfplatta med lång batterilivslängd och tillräckligt med prestanda för att göra nästan allt du realistiskt vill ha av den, är Samsung Galaxy Tab Active ett utmärkt val.

Skaffa det nu på Amazon

Panasonic Toughpad FZ-A1 är en robust surfplatta i företagsklass med en 10-tums skärm och imponerande batteritid. Naturligtvis är surfplattan avsedd för branschfolk som kan bära den extra vikten och tjockleken.

Design och konstruktion

Denna surfplatta är ett robust odjur. Vikt 952, 5 g (2, 10 lb) och är nästan 2 cm tjock och har mycket mer gemensamt med mindre bärbara datorer än med andra tabletter. Men gör inget misstag, den extra vikten och storleken har utnyttjats väl, eftersom magnesiumlegeringens chassi med ABS och elastomer fick MIL-STD-810G och IP65-certifiering. Enkelt uttryckt kan du lägga den här enheten genom vad som helst, och den kommer att överleva med bara några repor.

Visa

LCD-skärmen 768 x 1024 pixlar (127 pixlar per tum) imponerar inte med sin upplösning, men det beror på att den har några andra knep i hylsan. För det första är skärmen belagd med ett antireflekterande och bländande skikt, vilket gör det lättläst under direkt solljus. Dessutom har den ett speciellt beröringslager som gör det möjligt för ägarna att använda pekpinnar för exakt inmatning och signaturer.

Prestanda

Överlägset är den största nackdelen med Panasonic Toughpad FZ-A1 prestanda. Tabletter och smartphones har kommit väldigt långt under de senaste fem eller åren, och den föråldrade Marvell-CPU: n med två kärnor på 1, 2 GHz klarar sig inte så bra med moderna applikationer och tung multitasking. Att installera den senaste versionen av Android OS skulle förmodligen vara en noggrann uppgift, som inte kan rekommenderas till någon. Det faktum att det bara finns 1 GB RAM hjälper inte heller.

Batteri

Det stora fodralet på denna tablett döljer ett lika stort Li-Ion 4590 mAh-batteri som kan hålla en hel dag. Du behöver inte tänka två gånger om att köpa en begagnad modell, eftersom du enkelt kan ta bort bakstycket och byta ut batteriet själv.

Extra egenskaper

Panasonic Toughpad FZ-A1 har två kameror: 5 MP i baksidan och 2 MP framtill. Båda erbjuder anständig bildkvalitet och fungerar bra för avsedda ändamål. Förvänta dig bara inte att de ska avslöja några detaljer i skottet eller klara dåliga ljusförhållanden.

Dom

Panasonic Toughpad FZ-A1 är en kapabel enhet som fortfarande har några års god användning kvar i den trots sin relativt gamla ålder. Det beror huvudsakligen på att Panasonic klokt bestämde sig för att göra batteriet lätt att underhålla och därmed låta ägarna använda nästan oändligt liv för denna enhet.

Skaffa det nu på Amazon

Ett bra alternativ till robusta tabletter är att para in en vanlig tablett, till exempel Samsung Galaxy Tab S, med ett hållbart skyddsfodral. Bobj Rugged fodral har designats speciellt för Tab S, och det hjälper till att skydda enheten mot stötar och droppar. Det finns i fem olika färger, vilket innebär att du kan matcha den med din företagsimage, och det unika kylsystemet för interiören säkerställer att din surfplatta kommer att fungera även under brännande sommardagar.

Själva surfplattan har en kraftfull Exynos 5-processor (1, 9 GHz Quad Core + 1, 3 GHz Quad Core) med 3 GB RAM och 16 GB internt lagringsutrymme. Den vackra 10, 5-tums Super AMOLED-skärmen med en upplösning på 2560 × 1600 är en av de allra bästa du kommer att stöta på. Den är perfekt för multimediaförbrukning, arbetar med stora dokument och PDF-filer, och den 8 MP bakåtvända kameran gör att du kan lämna din pek-och-skjut-kamera hemma.

Samsung har inkluderat några ganska bra funktioner som du inte hittar någon annanstans. Funktionen Multi Window låter dig använda två applikationer sida vid sida, vilket är oerhört användbart för att hänvisa till två dokument eller skriva ett e-postmeddelande med hjälp av information som visas med webbläsaren. Den inbyggda fingeravtrycksskannern förbättrar dramatiskt enhetens totala säkerhet och garanterar att ingen har åtkomst till dina personliga eller affärsdata. Sist men inte minst kan det stora icke-löstagbara Li-Ion 7900 mAh-batteriet pågå i upp till 11 timmar av måttligt tung användning, vilket gör att du kan använda surfplattan utan att ladda hela dagen.

Den enda nackdelen med att använda tabletten i det robusta fodralet är att du fortfarande måste hålla den skyddad från elementen. Det betyder att användning av det i regnet eller i mycket dammiga miljöer kan vara dödligt för enheten.

Skaffa Samsung Tablet nu på Amazon

Skaffa hårda fall nu på Amazon

Panasonic Toughbook 19 är den senaste iterationen av den mest populära raden av robusta bärbara datorer i världen. Det som står bakom denna framgång är Panasonics förmåga att skapa en extremt tillförlitlig produkt som möter alla professionella dement inom många olika områden över hela världen. Den bärbara datorn är fullpackad med innovativ teknik som du inte hittar i någon konsumentklass.

Trots det något missvisande namnet har Panasonic Toughbook 19 en 10, 1 ″ LCD-pekskärm med unik bakgrundsbelysningsteknologi som använder direkt solljus som en belysningskälla, vilket gör att den kan vara lika ljus som 6000 nits (en enhet av luminans motsvarande en candela per kvadratmeter).

Maskinen drivs av en Intel Core 2 Duo SU9300-processor och har 2 GB RAM, som kan utökas till upp till 8 GB. 160 GB hårddisken sitter i en speciell skyddshölje som hjälper den att motstå stötar och den medföljande snabbutlösningsmekanismen gör det möjligt att ta bort disken på bara några sekunder för att spara data i en nödsituation. Men det är osannolikt att du skulle vara olyckligt nog att få dig själv i en situation som Panasonic Toughbook 19 inte skulle överleva. Den bärbara datorn är en 6-fots droppe och IP65-certifierad och kan motstå vattenstänk från alla håll.

Det stora inbyggda, avtagbara batteriet varar upp till 9 timmar och kan tas bort och bytas ut när du är på språng. Aluminiumchassit kommer med expansionsspår för en fingeravtrycksscanner, GPS, andra LAN, ExpressCards och många andra enheter.

Om allt låter för bra för att vara sant, beror det på att det finns en liten fångst: den bärbara datorn är dyr för en relativt grundläggande konfiguration med föråldrad hårdvara. Som jämförelse kan du få många gånger så kraftfulla maskiner utan robustheten i Panasonic Toughbook 19 för mycket mindre.

Vi hoppas att vår översikt över några av de bästa robusta tabletterna på marknaden hjälpte dig att bestämma vilken som är rätt för dig. Om du fortfarande är osäker, överväg att fråga dina anställda och kollegor om deras åsikt eller kolla in några videorecensioner online.

Hämta det nu på Amazon

ProduktvarumärkenamnPris

SamsungSamsung Galaxy SM-T360NNGAXAR 8 "1, 5 GB RAM 16 GB TabletKolla pris på Amazon

BjörnbärBlackBerry KEYone GSM Unlocked Android Smartphone (AT&T, T-Mobile) - 4G LTE - 32 GBKolla pris på Amazon

PanasonicPanasonic Toughpad FZ-A1BDAAZ1M 10, 1-tums 16 GB Tablet (silver)Kolla pris på Amazon

SamsungSamsung Galaxy Tab S 10, 5-tums surfplatta (16 GB, bländande vit)Kolla pris på Amazon

BobjGearBobj robust fodral för Samsung Galaxy Tab S 10.5 tablettmodeller SM-T800, SM-T805, SM-T807 - BobjGear Custom Fit - Patenterad ventilering - Ljudförstärkning - BobjBounces Barnvänlig (fet svart)Kolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.