Åtgärda Samsung Galaxy S6 SIM-kortproblem och vissa nätverksrelaterade problem [Felsökningshandbok]

Problem med SIM-kort kan enkelt fastställas av felmeddelanden och varningsmeddelanden. Bland de vanligaste SIM-fel som har plågat olika Android-enheter inklusive Samsung Galaxy S6 och andra Galaxy S-serier, inkluderar ' SIM-kort inte upptäckt', 'Inget SIM-kort', 'Inte registrerat i nätverk', 'SIM-kort hittades inte ', och liknande.

Det här inlägget innehåller några erkända potentiella lösningar och lösningar som hjälper dig att felsöka problem och felmeddelanden som är associerade med Samsung Galaxy S6 SIM-kort. Hänvisa gärna till det här innehållet om du stöter på något av ovanstående felmeddelanden eller meddelanden medan du försöker använda din enhet.

Viktig anmärkning: Samsung Galaxy S6 kräver ett Nano-SIM-kort. Om du väljer att använda ett anpassat eller trimmat SIM-kort på den här telefonen, se till att det har skurits ordentligt eller trimmats och att det är korrekt isatt för att undvika att få SIM-kortfelmeddelanden och relevanta problem.

Problem: SIM-fel "Inget SIM hittades" eller "SIM-kort inte upptäckt"

”Det här är den andra Galaxy S6 som har visat felet“ No SIM found ”. Den första telefonen har bytts ut och nu efter några veckor gör ersättningstelefonen samma sak. Båda telefonerna låg på mitt skrivbord vid tidpunkten för problemet, nästan fulladdad och inte anslutna vid problemet. Jag måste gå till Verizon-butiken för att se vad de kan göra men jag är orolig över att det finns något i byggnaden som jag arbetar och som orsakar problemet. ”

Lösning: Det bästa sättet att börja med är genom att kontrollera SIM-kortet och se till att det är korrekt och säkert placerat i SIM-kortspåret. Ett vanligt trick i fall som ditt är att ta bort och sätta i SIM-kortet och sedan starta om telefonen efteråt. Om du misstänker att problemet är nätverksrelaterat kan du prova någon av de tillämpliga lösningarna som jag har beskrivit nedanför denna sida.

Problem: SIM-fel "Inte registrerat i nätverk"

”Jag fick den här mobilen begagnad. Det användes senast med ett O2 SIM-kort. Jag fick höra att det skulle fungera med mitt EE SIM-kort. Det verkar vara olåst eftersom jag inte har några problem med alla andra funktioner. Problemet verkar vara att jag inte kan ringa eller text. Det står "inte registrerat i nätverket". Snälla kan du hjälpa mig? ”

Lösning: Om din telefon är olåst bör det inte vara problem att byta SIM-kort mellan GSM-bärare som använder samma enhet. I ditt fall kanske du vill överväga att verifiera telefonens APN-inställningar och se om allt är korrekt konfigurerat. Men innan det föreslår jag att du först kontrollerar och / eller konfigurerar telefonens mobilnätinställningar. Om du använder ett GSM-nätverk SIM-kort, försök att växla eller ändra nätverksläget från WCDMA endast till GSM.

Du kan hänvisa till stegen för hur du konfigurerar nätverksläge samt hur du kan visa och manuellt konfigurera APN-inställningar för EE-mobilnätverket på din Galaxy S6 som visas i den nedre delen av detta inlägg.

Varför får du en felmeddelande om "Inte registrerad på nätverk"?

När du uppmanas med felmeddelandet "Inte registrerat på nätverk" betyder det att din enhet inte kan känna igen SIM-kortet. Du kan tänka på flera faktorer som kunde ha utlöst denna felmeddelande att dyka upp men de flesta användare har det på grund av felaktig installation av SIM-kortet. I andra fall är felet länkat till ett mobilnätproblem eller Android-systemet glömmer. Som ett resultat går inte samtal och texter igenom och nätverksanslutningar går förlorade. Detta fel har plågas flera ägare av Galaxy-enheter, särskilt efter uppdatering till den senaste Android-versionen.

Lösningar för "Inte registrerat i nätverk" och andra SIM-kortfel

Genom att undersöka de potentiella orsakerna kan vi kanske bli av med detta fel och åtgärda problemet genom att kontrollera SIM-kortet och se till att det är säkrat på plats i förväg. När du är säker på att SIM-kortet är bra kan du försöka inaktivera alla sparade trådlösa anslutningar på din enhet. Eller så kan du bara aktivera flygplansläge, vänta i cirka 2 minuter och sedan inaktivera det.

En annan lösning du kan prova är att kontrollera IMEI- och EFS-mappen på din enhet och se till att den inte är skadad. Du vet om IMEI har skadats om den visar " Okänt " för Baseband- och IMEI-versionen. I det här fallet är ditt nästa alternativ att blixta olika anpassade ROMS och MODs.

Om ingen av dessa lösningar har åtgärdat transpireringsfelet kan du ta din enhet till ett Samsung-servicecenter och låta en auktoriserad tekniker kontrollera moderkortet och SIM-kortspåret. Det finns några rapporterade fall där användare som uppmanas med samma felmeddelande hittade en permanent fix efter att ha bytt moderkortet och SIM-kortspalten.

Steg-för-steg-guide för felsökning av SIM-kortfel på din Galaxy S6

Om du inte är säker på hur du utför någon av de felsökningsmetoder / lösningar som jag har rekommenderat kan du hänvisa till följande steg.

Steg för att ta bort och sätta i SIM-kortet igen:

Se till att stänga av enheten genom att hålla in både Power och Home-knapparna samtidigt. När enheten är helt avstängd tar du bort batteriet.

 • Leta upp SIM-kortfacket på din enhet.
 • Använd utmatningsstiftet eller ett gem för att komma ut från facket.
 • Ta bort och sätt i SIM-kortet igen. Se till att det är ordentligt säkrat på plats.
 • Rengör vid behov SIM-kortet eller spåret med en mikrofiberduk. Gör det försiktigt för att förhindra skador.
 • Om du märker att SIM-kortet på något sätt är löst eller ojämnt placerat kan du försöka hitta sätt som kan lägga till extra lager och förhindra att det lossnar igen eller håller det tätare.
 • Testa din enhet om det har åtgärdat felet. Annars fortsätt till nästa tillgängliga lösning.

Hur man visar och manuellt konfigurerar APN-inställningar på Samsung Galaxy S6

Med tanke på att mobildata inte fungerar på en olåst version av Galaxy S6, kan du behöva manuellt skapa eller konfigurera ett åtkomstpunktnamn (APN) för att konfigurera ditt mobila internet och ha åtkomst till mobildata på din GS6-enhet.

Så här gör du:

 • Tryck på Inställningar för att komma igång.
 • Välj Fler nätverk .
 • Välj mobilnät .
 • Klicka på Access Point-namn .
 • Klicka på menyknappen på APN-skärmen och välj sedan Ny APN.
 • Ange dina APN-inställningar.

Dessa är APN-inställningarna för det brittiska mobilnätet EE:

 • Namn - EE Internet
 • APN - överallt
 • Användarnamn - e- säkerhet
 • Lösenord - säkert
 • MMSC - // mms /
 • MMS Proxy - 149, 254.201.135
 • MMS Port - 8080
 • Autentiseringstyp - PAP
 • APN-typ - välj Internet + mms, om tillgängligt. Ange * om tangentbordet dyker upp.
 • Klicka på menyikonen .
 • Slutligen, tryck på Spara för att spara dina nya inställningar.

Du kommer att se APN-inställningarna som du har skapat manuellt på APNs-skärmen.

 • Markera för att aktivera den nyligen tillagda APN eller se till att radioknappen är tänd. Om inte, tryck på den.
 • Starta om telefonen och försök surfa på Internet.
 • Kontrollera nu meddelandefältet för 4G, H, 3G eller G med upp- och nedpilar bredvid. Detta indikerar att din anslutning redan fungerar.

Du kan också kontakta EE-nätverket för att säkerställa att alla poster du har angett eller kommer att ange APN-inställningarna är korrekta.

Steg för att konfigurera inställningar för mobilnätverk (nätverksläge) på Galaxy S6

 • Tryck på Inställningar .
 • Knacka på mobilnätverk.
 • Klicka på Nätverksläge.
 • Tryck för att välja andra alternativ, t.ex. GSM eller GSM / WCDMA (Auto-läge).
 • Starta om enheten.
 • Klicka på Tillgängliga nätverk och sök efter ditt önskade nätverk.

Anslut oss

Vi har skapat en felsökningssida avsedd för Samsung Galaxy S6-enhet. Så om du har några andra problem eller relevanta problem med den här mobila enheten, känn dig fri att surfa på hela sidan eftersom den också innehåller lösningar och användbara lösningar för vart och ett av de beskrivna problemen. Om du vill kontakta oss för ytterligare hjälp med att lösa vissa problem som transporteras på din Android-enhet (er), vänligen fyll i och skicka Android-frågeformuläret som vi tillhandahåller på samma sida. Se bara till att ge oss mer information om problemet, så att vi enkelt kan avgöra de potentiella orsakerna och från det kan vi komma fram och komma tillbaka till dig med bästa möjliga lösning och rekommendationer.