Åtgärda problem med batteriladdning på Galaxy Note 5, mer strömrelaterade problem

Samsungs beslut att göra det nya Galaxy Note 5: s batteri inte löstagbart, precis som med Galaxy S6-serien, är en av de största avstängningarna för denna annars fina smartphone. Många länge Samsung-användare tyckte att denna affärsbrytares design var ogynnsam. Det faktum att inget mycket gjordes för att förbättra batterikapaciteten och fixa den fleråriga batteriladdningsfrågan gör bara värre. Vårt inlägg idag delar några av de kraftproblem som skickas till oss av några medlemmar i vårt GRUNTLE.ORG-samhälle.

 1. Problem med batteriladdning på helt nya Galaxy Note 5
 2. Vattenskadad Galaxy Note 5
 3. Galaxy Note 5 startas om slumpmässigt
 4. Galaxy Note 5 får hela tiden Power Sharing och Samsung Gear VR-popup-fönster
 5. Vad påverkar snabbt batteriförbrukning på Galaxy Note 5

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.


Problem nr 1: Batteriladdningsfråga på helt nya Galaxy Note 5

Jag har haft min Note 5 i under en månad nu. Batteriets livslängd var fantastisk. Jag laddar bara en gång per dag och är mycket medveten om att ta bort den från laddaren när den träffar 100%. Jag laddar vanligtvis före sängen, koppla sedan ur den och lägg den i flygläge medan jag sover. När jag vaknar 7-8 timmar senare har telefonen bara tappat cirka 4% batteritid. Nåväl från ingenstans, för några dagar sedan, gjorde jag min normala rutin, satte telefonen i flygläge och gick till sängs. När jag vaknade hade min telefon förlorat cirka 50% batteritid. Jag trodde att det kanske var en enda gång, men sedan hände det igen i går kväll.

Jag installerar inte många appar. Jag har inga spel eller ens sociala medie-appar. Och varför förändringen ur ingenstans, särskilt i flygläge! Det enda är fyra dagar innan detta inträffade, jag laddade ner Hobby Lobby-appen. Men jag har sedan avinstallerat det, men batteriet verkar fortfarande tömmas ganska snabbt. Ska jag gå tillbaka till Verizon, som sagt, fick jag knappt den här telefonen den 11/22 och idag är den 12/17. - Mary

Lösning: Hej Mary. Vi tror att det kan finnas ytterligare en app som orsakar batteriladdningsproblem på din anmärkning 5. Istället för att sätta på flygplansläge kan du försöka starta om telefonen i säkert läge innan du sover och observerar den i två nätter. Om batteriet fungerar bra är det en indikation på att en av dina appar är skylden. Här är stegen för att starta om din telefon i säkert läge:

 • Stäng av telefonen helt.
 • Tryck och håll ned strömbrytaren.
 • När 'Samsung Galaxy Note5' visas släpper du strömbrytaren och håller omedelbart ned volymknappen.
 • Telefonen startar om men håll Vol Vol-knappen intryckt.
 • När telefonen har slutat starta om visas 'Säker-läge' i skärmens nedre vänstra hörn.
 • Du kan nu släppa knappen Volym ned.

Du vill också återställa telefonen innan du ber om en ersättning. Tänk på att ersättartelefonen inte längre är helt ny och kan ha sina egna problem också. Att fixa problemet på din helt nya telefon är bättre än att få en renoverad enhet. Så länge det inte finns några hårdvaruproblem, bör fabriksåterställning enkelt ta hand om batteriladdningsfrågan. Så här gör du:

 • Stäng av din Samsung Galaxy Note 5 helt.
 • Tryck och håll först Volym upp och Hem-knapparna och håll sedan ned strömbrytaren.
 • Håll de tre knapparna intryckta och när 'Samsung Galaxy Note5' visar, släpper du strömknappen men fortsätter att hålla de andra två.
 • När Android-logotypen visas släpper du både Volume Up- och Home-knapparna.
 • Meddelandet "Installera systemuppdatering" kommer att visas på skärmen i 30 till 60 sekunder innan skärmen för Android-systemåterställning visas med dess alternativ.
 • Använd knappen Volym ned för att markera alternativet "Ja - ta bort alla användardata" och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 • När processen är klar använder du Volym ned-knappen för att markera alternativet "Starta om systemet nu" och tryck på strömknappen för att starta om telefonen.
 • Omstarten kan ta lite längre tid att slutföra, men oroa dig inte och vänta på att enheten ska bli aktiv.

Problem nr 2: Vattenskadad Galaxy Note 5

Jag släppte av misstag min Note 5 i en hink med vatten. Efter de första minuterna efter att jag torkade det, när jag vände på det, blinkade skärmen med olika färger. Sedan efter att jag gav det ett par timmar fungerar allt bra men med några problem. Dessa problem är att både kameror fram och bak är dimmiga, fingeravtrycksskannern fungerar inte och hemknappen (på sidan) fungerar inte längre så det är svårt att stänga av telefonen, och även pekskärmen vann ' t fungerar om jag inte använder S-Pen.

Finns det ändå att jag kan fixa dessa själv, eller måste jag gå till en verkstad? Skulle reparatören till och med kunna fixa kameran och knappen? Baksidan är inte borttagbar vilket kan komplicera saker. - Jack

Lösning: Hej Jack. Vi rekommenderar inte att du öppnar själva telefonen, särskilt om du inte fixar elektronik för leveransen. Just nu är det inget som säger vilken komponent som är skadad. Det rekommenderas inte att slå på en vattenindränkt elektronik eftersom det bara kan förstärka den initiala skadan.

Det bästa alternativet just nu är att ta med enheten till en verkstad och låta proffs kontrollera och hantera situationen. Tänk på att om skadorna är omfattande och har påverkat många komponenter på logikbrädan, är telefonen troligtvis bra som borta.

Liknande läsning: Saker att göra när du har en vattenskadad Android-telefon

Problem nr 3: Galaxy Note 5 startas om slumpmässigt

Min Galaxy Note 5 (med Verizon trådlös) ibland (men sällan) stängs plötsligt från upp till 60% batteri och när den slås på är batteriets livslängd så låg som 20%. En annan fråga är att varje gång (såvida jag inte laddar det omedelbart) batteriet sjunker till 20%, sjunker det till 10% och 3% och sedan dör inom 1-3 minuter.

Varje gång på något av dessa tillfällen börjar telefonen värmas upp strax under och till vänster (om du tittar på telefonens baksida) på kameran och igen, måste jag ta bort och sätta tillbaka batteriet eller sätta det på att ladda för att slå på den.

Varje gång jag tar bilder (oavsett om det sparas på enheten eller till externt minne) och batteriet är <31%, är det garanterat att det stängs av. Ibland men sällan stängs det av när du tagit en bild med mer laddning. Jag har gjort alla lösningar och har återställt telefonen från fabrik. Innan jag laddade ner några appar efter fabriksinställningen ville jag se om den fortfarande gjorde det och gjorde det. Jag har försökt att kalibrera batteriet igen och ingenting. Jag kör Verizon-programvara.

Jag har märkt en väsentlig skillnad i batteritid efter uppdateringen 5.0.1. Det enda jag har kvar är att köra en annan rom men jag har inte gjort det eftersom jag är osäker på processen att installera den.

Tack för din hjälp i förväg. - Pedro

Lösning: Hej Pedro. Din telefon kan ha ett sällsynt problem med strömhantering där ett system i en elektronisk enhet inte längre fungerar som avsett och orsakar att det slumpmässigt startas om. Eftersom du redan har försökt göra en fabriksåterställning, är det nästa bästa att göra bara att be om en ersättning från Verizon.

Problem nr 4: Galaxy Note 5 fortsätter att få Power Sharing och Samsung Gear VR-pop-ups

Hallå. Så idag medan jag var på jobbet fick jag hela tiden den här skärmen på min telefon och säger välkommen till Samsung Gear VR. Jag trodde att någon på mitt jobb försökte ansluta telefonen och kanske hämtar den min. Så några timmar senare när jag är hemma får jag hela tiden denna pop up och säger maktdelning (jag tror att det är det) och jag vet inte var det kommer ifrån. Har du någon aning om hur du kan bli av med det? Snälla hjälp, jag vill inte behöva få en ny telefon. Jag hade bara den här sedan sommaren. - Patricia

Lösning: Hej Patricia. Pop-up du får beror på en ihållande Samsung-app som fortsätter att meddela användare av nya flaggskeppstelefoner att installera sin egen Power Sharing-app och använda Samsung Gear VR. Vad du kan göra i det här fallet, eftersom du inte kan avinstallera applikationer från första parten, är att tvinga stopp eller inaktivera alla Samsung Gear VR- eller Samsung-relaterade appar. För att göra det, följ bara dessa steg:

 • Gå till Inställningar.
 • Fortsätt till applikationer.
 • Välj Hantera applikationer.
 • Klicka på fliken Alla.
 • Leta efter appen i fråga och tryck på den.
 • Därifrån ser du Force Stop eller Disable-knapparna.

Problem nr 5: Vad påverkar snabb batteriförbrukning på Galaxy Note 5

Batteri percenage: 49% 18:42. Jag köpte min Galaxy Note 5 med tanke på att batteritiden var bättre än en Galaxy Note 3 (min tidigare enhet). Antingen fick jag fel information eller så är det något fel. Jag är 100% säker på att jag fick höra att batteriets livslängd åtminstone ytterligare en timmes tomgång på den senare Galaxy. Jag kan inte gå igenom en dag utan att behöva ladda min telefon två gånger. 43% 18:50. Detta är den enda app som körs på min telefon just nu. När jag tog min telefon fick jag höra att den nyare telefonen beviljar fler timmar, men offrar dessa timmar för prestanda. Jag är frustrerad eftersom jag inte kan använda min telefon alls (inte ens för att kontrollera tiden) om jag går på morgonen och syftar till att gå igenom en hel dag utan att ladda.

Detta har varit min situation sedan mitt köp i maj 2015. Nya hämtade appar har inte förändrat något för mig, på bättre eller sämre. - Robert

Lösning: Hej Robert. Batteriförbrukning på enheter varierar beroende på skärminställningar, köra appar, användningsvanor osv. Batterihållfasthetsmässigt är Not 5 högre än den äldre Note 3, men återigen finns det många faktorer som kan påverka hastigheten på batteriladdning av en viss enhet vid en viss tidpunkt. Även på samma enhet kan batteriförbrukningen ibland ändras betydligt snabbare på grund av vissa programändringar. Förutsatt att ditt batteri är bra just nu är det första bra att göra återställning från fabriken (steg ovan). Då måste du vänta minst 24 timmar innan du installerar dina andra appar så att du vet om problemet kvarstår.

Föråldrade appar kan ibland orsaka problem med batteriladdning genom att tvinga telefonens processor att köras under längre tid. Även vanliga, officiella appar kan också göra det. E-handel, socialt nätverk, shopping och liknande andra appar kan tömma batteriet snabbare än du kanske inser så se till att du kontrollerar deras inställningar, särskilt om hur ofta de synkroniseras till fjärrservrar.

E-postappar kan också orsaka snabb batteriladdning om synkroniseringsfunktionen inte hanteras väl.

Relaterad läsning: Bästa tips för att förlänga batteriets livslängd på din Samsung Galaxy S4 och S5


Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.